Йорданія, скинувши маску, коїть на півдні Сирії те ж зрадництво, яке Туреччина коїла на півночі

Сирія
Друкарня

На тлі шоку, який пережив народ Шаму від ганебної ролі Ердогана по здачі Алеппо, що повністю викрила його, і в атмосфері ненависті людей до кожного, хто кинув їх напризволяще – до режимів, правителів та керівників загонів, раптом з’являється йорданський режим і намагається «здивувати» вже наявними у нього стосунками з режимом тирана Башара, які і так давно вже усім відомі.

Так начальник генштабу ВС Йорданії генерал-лейтенант Махмуд Фрайхат в інтерв’ю арабської редакції телеканалу «ВВС» 30.12.2016 визнав наступне: «З самого початку сирійської кризи ми не діяли проти режиму президента Башара Асада у Сирії. Наші стосунки з режимом (Сирії) залишаються відкритими, кордони залишаються відкритими, а дипломатичні стосунки існують досі». Фрайхат зазначив, що йорданські озброєні сили очікують від сирійських колег взяття під контроль району Даръа (неподалік від кордону з Йорданією) для того, щоб відкрити кордони (між країнами), що, на його думку, «у нинішній ситуації не уявляється можливим». «Такий крок спочатку вимагає, щоб урядова (сирійська) армія взяла під контроль Даръа та забезпечила безпеку дороги, що веде у в Дамаск, від проникнення терористів», – заявив начальник генштабу. Він також виправдав підготовку та постачання повстанських угрупувань на території Йорданії тим, що вони (повстанці, що пройшли підготовку) «не беруть участь у бойових діях проти регулярної армії Сирії», а, за його словами, використовуються для боротьби з угрупуванням «ІД».

Наші брати із Хаврану у південній частині Сирії (біля міста Даръа) знають про поранених, що час від часу гинуть у пунктах пропуску йорданського режиму через те, що їх позбавляють можливості отримувати лікування та не пропускають від приводами «відсутності переконливих документів».

Жителям Хаврану відомо про своїх синів, що опинилися у пунктах підготування у Йорданії, яких надалі йорданський режим заштовхує у прикордонне село Аль-Касир та примушує, як він сам про це говорить, воювати проти «ІД», а також детально відомо про жахливі умови життя у таборі біженців та про нестерпне відношення влади до них так, що ці табори перетворилися на величезні в’язниці.

Так, усе це – не новина для наших братів у Хаврані, але те, що дійсно вражає, так це рівень нахабності та зухвальства, з яким йорданський режим відкрито, абсолютно не соромлячись Аллаха, проголошує про свою позицію по відношенню до кровожерливого тирана Башара і про те, що усі заяви про підтримку сирійського народу увесь цей час були обманом! Проте адже він продзижчав усі вуха, засуджуючи Іран за його огидну роль у регіоні, а тепер раптом Йорданія стає в один ряд з сирійським режимом, його союзниками та бандитами!

О народ Шаму! Вам не звикати до того, що кожного дня ви розкриваєте нутро сусідніх країн по відношенню до вас, які залишили вас без допомоги, незважаючи на голослівні слова щодо підтримки і щодо того, що вони – на вашому боці. Недовго приховувалось від вас зрадництво!

О брати у Шамі! У таборі віри ви залишились одні, а табір зрадництва зібрав проти вас усі злочинній режими, невірні держави, організації та керівників, які продали свою релігію . Клянусь Господом, вам залишається лише іще міцніше ухопитися за вервь Аллаха словами та діями. Клянусь Господом, вам буде дана перемога в обох світах лише у тому випадку, якщо Аллах буде з вами, а Він не буде з вами доти, доки ви не станете щиро іти до величі Його слова та релігії. Так будьте ж стійкими на релігії Аллаха, терпіть же на шляху до перемоги Аллаха! Воістину, ніщо не зможе зупинити допомогу від Нього, ані ваша тактична слабкість, ані численність та спорядження ваших ворогів. Аллах звеличить вас над ними! Проте вороги Аллаха вистелили ваш путь брехнею, зрадництвом та обманами, щоб збити вас з Його шляху. Брати, оберіть собі щирих свідомих керівників, які за допомогою богобоязливості приведуть вас до вашої величі і до величі вашої релігії. Щільно обступить їх та міцно тримайтесь за Аллаха і за Його шлях! Допомога близька! Аллах неодмінно допомагає тому, хто допомагає Йому. Воістину, Аллах – Всесильний, Могутній.

О загони, які виступили проти тирана! Ви на власні очі побачили, що можуть зробити брудні політичні гроші із-за кордону, як вони паралізують загони навіть після досягнутих ними перемог, як беруть їх в окови та ведуть по шляху жалюгідності та зрадництва, як повертають проти свого ж народу. Ліками від цього паралічу є зміцнення ваших лав у справі Аллаха, в об’єднанні на шляху війни заради Аллаха під богобоязливим політичним керівництвом із вашої Умми, що знає шлях, розкреслений для вас Господом, по якому раніше пройшов Його Посланець ﷺ, звеличивши тим самим Іслам, що дійшов до вас! Ми – ваші брати із Хізб ут-Тахрір – ватажка, який не бреше своєму народу, вірного наставника. Ми говорили вам правду про те, у чому застерігали вас, і ми також говоримо правду про те, до чого закликаємо вас! Ми закликаємо вас прийняти «Проект конституції держави Халіфат», запропонований нами, і закликаємо вас обрати Хізб ут-Тахрір у якості політичного керівника та послідкувати пліч-о-пліч з ним до вдоволення Аллаха! Ви з щирістю попрямуєте по шляху вашої боротьби, не боячись засудження тих, хто засуджує. Ви – вище решти інших. Аллах – з вами, і Він не зменшить ваших діянь. Добрий кінець уготований лише богобоязливим.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Сирія
Субота, 09 Рабіъ ус-сані 1438 р.х.
07.01.2017

Головне меню