Атака безпілотників по Кремлю

Відповіді на питання
Друкарня

Відповідь на питання:

Питання:

Спеціалісти по безпілотникам в США стали свідками того, як два безпілотники у минулу середу впали на дах Кремля, обійшовши до цього велику кількість систем протиповітряної оборони в Москві і навколо неї. Факт того, що трапилось, може вказувати на те, що ці безпілотники могли бути запущені з території Росії («Аль-Джазіра», «Рейтерз», 06.05.2023). Суть події полягає саме в тому, що безпілотники вдарили по самому серцю Москви… Але секретар Комітету Верховної Ради України по зовнішній політиці заявила: «Напад на Кремль був спланований самою Москвою» («Аль-Джазіра», 03.05.2023). У зв’язку з вищевикладеним виникає питання: чи був цей напад організований українською стороною, як про це стверджує Росія? Або ж влада в Москві сама інсценувала цей напад, як стверджують американські спеціалісти і Україна? Поставлю питання інакше: хто стоїть за ударом безпілотників по Кремлю, враховуючи суперечливі заяви сторін?

Відповідь:

Дійсно, адміністрація президента Росії заявила про удар безпілотників по будівлі Кремля, назвавши цю дію тероризмом. Тут же українська сторона спростувала свою причетність до прецеденту, звинувативши Москву в навмисному висвітленні удару, а отож — і в його інсценуванні з метою виправдати подальшу можливу ескалацію конфлікту. В Кремлі заявили, що президент Росії Володимир Путін не постраждав. Для того, щоб зрозуміти мету самої атаки, спочатку необхідно зазначити наступне:

Перше: з лютого 2022 р., коли почалась війна в Україні, минуло вже більше року. Якщо спочатку війна велась активно, то тепер спостерігається деякий застій на фронтах, виключаючи місто Бахмут, який російські війська безперервно атакують протягом восьми місяців. По мірі сил Росія продовжує наносити ракетні улари вглиб території України. В решті усього іншого спостерігається відносне затишшя. У цього затишшя є дві причини:

1. Природна причина, а саме — холоди.

2. Очікувана причина, а саме — снарядний голод, причому у обох сторін.

На тлі постійних розмов про український контрнаступ, який готується, удар безпілотників по Кремлю означає кінець затишшя і віщує активізацію бойових дій.

Друге: Захід (під керівництвом Америки) налагодив постійні поставки озброєння і усього іншого необхідного в Україну для того, щоб Україна змогла виснажити Росію. Голова російської ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, бійці якого ведуть активні наступальні дії у місті Бахмут, часто скаржиться на нестачу снарядів, за що прямо критикує вище військове керівництво Росії, вважаючи, що воно навмисно не постачає озброєння для його ПВК, хоча увесь російський фронт відчуває аналогічну нестачу протягом усього зимового періоду часу. Ракетні удари вглиб території України носять хвильовий характер, а отож, Росія не має достатньої кількості ракет і ракетоносіїв для систематичного бомбардування. Росія цілий місяць накопичує ракети і підготовлює ракетоносії, щоб потім за одну добу зробити «залп» по території України. Цей факт так само свідчить про виснаження Росії. Не варто забувати про відсутність виробництва в Росії деяких компонентів, критично важливих для її військової машини, а оскільки у відношенні Росії введені санкції, то їй доводиться їх обходити дорогим контрабандним шляхом. Одночасно надходять новини про те, що Захід теж починає відчувати снарядний голод, але навіть якщо ці новини правдиві, то усе одно Захід має більше потужностей для цієї проблеми, аніж Росія.

Третє: незважаючи на акти мобілізації, Росія, по-видимому, відчуває нестачу сил для проведення наступальних операцій, особливо сухопутних, через що зводить окопиі та інші оборонні рубежі, а це, у свою чергу, вказує на її страх перед українським контрнаступом, який готується, в якому ПСУ будуть застосовувати сучасне західне озброєння. Голова ПВК «Вагнер» Євген Пригожин взагалі описав контрнаступ ПСУ, який готується, як «катастрофу для Росії». Іще одна деталь: російські ПКС сьогодні далеко не в кращому стані і оснащенні, оскільки вони не змогли встановити контроль над небом України і обмежуються рідкими ракетними ударами з великою дистанцією. Захід на чолі з Америкою, який управляє війною в Україні руками українських солдатів, чудово це бачить. По усім цим параметрам планування військових дій проти Росії прийняло такі масштаби, які не враховувались до початку війни. Америка і Захід усе іще успішно відганяють примару ядерної війни, тому що спроби Росії погрожувати ядерною зброєю були зустрінуті широкою критикою і навіть зустрічними погрозами США на адресу самої Росії, якщо остання скоїть так безрозсудство.

Четверте: на тлі подій, що розігрались, очікуване літо, швидше за усе, буде дуже спекотним, звільняючим від багатьох оков, зокрема — від оков війни тільки на території України, тим більше, що на території самої Росії вже були випадки вторгнення, відповідальність за які Україна на себе не брала. В обмін на це Україна заснувала т.з. «Руський Добровольчий Корпус» як деякий руський опір офіційній владі Росії, який не визнає влади Путіна (і взагалі Кремля). Атака безпілотників по будівлі Кремля сильно зачіпає гординю Росії. Офіційна влада Росії розцінила цю акцію як спробу вбивства президента Путіна. Насправді, з якого б місця не запускались безпілотники, одне те, що вони долетіли до Кремля і впали на його дах, говорить про слабкість Росії.

П’яте: Москва і уся Росія були шоковані зухвалістю нападу. Те, як офіційні особи в Росії звинуватили Україну, вказує на ступінь їх шоку:

1. Заступник голови ради безпеки Росії Дмитро Медведєв в своєму Telegram-каналі написав: «Після сьогоднішнього теракту не залишилось ніяких варіантів, окрім фізичного усунення Зеленського і його кліки» (sputnikarabic.ae, 03.05.2023).

2. У відповідь на атаку безпілотників по Кремлю Голова Державної Думи Росії В’ячеслав Володін заявив: «Ніяких переговорів з режимом Зеленського бути не може. Будемо вимагати застосування зброї, яка здатна зупинити і знищити київський терористичний режим». Також в Telegram-каналі Володін заявив, що Росії не варто вести переговори з українським президентом після «припускаємої» атаки, відповідальність за яку Київ з себе знімає. Він зазначив, що переговори з режимом Зеленського «неможливі, тому що вони загрожують безпеці Росії, Європи і усього світу» (aljazeera.net, 03.05.2023).

Це пояснює масштаб потрясіння, який охопив Росію після атаки двох безпілотників по Кремлю.

Шосте: версія про те, що Росія сама спланувала напад безпілотників на Кремль заради ескалації військових дій в Україні, слабка, тому що удар безпілотників по Кремлю у першу чергу б’є по гордості і престижу самого Кремля, підриваючи його велич в очах громадськості. Удар двох безпілотників виявився двома ляпасами Путіну, після яких деякі перестали його боятись. З іншого боку, Росія при усьому бажанні не здатна дієвим чином розпалити війну іще сильніше, окрім як застосувавши ядерну зброю, а вона боїться це робити з причини ймовірної відповіді США вже по території Росії. Іще одна причина, яка відкидає можливість нанесення Росією ударів безпілотниками по Кремлю полягає в тому, що Росія прямо звинуватила Америку в причетності до атаки, а такого раніше іще не було. Звинувачення на адресу Америки свідчить про те, наскільки шокована була офіційна Москва цією атакою. Відповідні заяви свідчать про це:

1. Офіційний прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив про те, що «США стоять за нападом України на Кремль за допомогою безпілотників, і саме США вибирають цілі для Києва». Про це Пєсков заявив на прес-конференції сьогодні у четвер 04.05.2023, додавши: «Подібні спроби завуалювати причетність Києва і Вашингтону є, звичайно, повним абсурдом. Ми чудово знаємо, що рішення про подібні дії і теракти приймаються не в Києві, а в Вашингтоні. Київ лише виконує те, що йому наказують. І ось йому наказали це». Америка спростувала звинувачення Росії вустами координатора по стратегічним комунікаціям Ради національно безпеки США Джона Кірбі, який заявив в ефірі каналу «MSNBC»: «Ми досі не знаємо, що трапилось, і не даємо ніяких оцінок. Я тільки-но побачив ранкові коментарі Дмитра Пєскова, в яких він стверджує про нашу причетність до тому, що трапилось. Я можу з упевненістю сказати вам, що з боку США не було ніякої участі в цьому. Що б не сталося, США не мають до цього ніякого відношення» («RT», 04.05.2023).

2. Можна сказати, що Америка вирішила перевести війну в Україні на новий рівень і підсилити тиск на Росію з причини її виснаження і слабкості. Більше того, атака по Кремлю представляє із себе цільовий напад на самого Путіна, про що прес-секретар Кремля Пєсков і заявив, маючи на увазі, що Росія зрозуміла послання Америки. Тому Росія вирішила оповістити Америку про те, що вона знає, що остання стоїть за нападом. Разом з тим Росія утрималась від загроз на адресу Америки через сильну боязнь перед нею, обмежившись погрозою на адресу України і особисто на адресу президента Зеленського.

3. Іще однією вказівкою на те, що безпілотники вдарили по Кремлю згідно плану Америки, служить той факт, що в цей день президента Зеленського не було в Україні, тобто його на час витягнули із країни. Вранці під час ударів безпілотників по Кремлю Зеленський знаходився з офіційним візитом в Хельсінки, Фінляндія. Потім борт його літака прибув до Амстердаму, Нідерланди. Потім стало відомо, що в його планах — також побачитись з канцлером Німеччини. Усі ці офіційні візити були попутно здійснені іще і з метою уберегти Зеленського від можливої реакції Росії і не допустити його ліквідації, як того вимагав Медведєв.

4. Америка ззовні повела себе так, ніби вона ні при чому і ніяк не пов’язана з цією подією. Більше того, вона офіційно виразила сумніви в достовірності самого інциденту. «Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що бачив повідомлення із Москви про нібито атаку українських безпілотників по Кремлю, але він не може підтвердити достовірність ніяким чином». Він так і сказав: «Ми нічого не знаємо», — після чого додав: «Подивимось по факту. Правду кажучи, важко коментувати чи припускати щодо цього, не маючи фактів» (arabic.cnn.com, 03.05.2023).

5. Також на участь Америки у спробі ліквідації президента Росії Володимира Путіна вказує інформація з секретних урядових документів, яка просочилась за останні місяці, опублікованих потім у квітні 2023 р. В цих документах говориться про можливу ліквідацію Путіна як про один із сценаріїв завершення війни. «Складається враження, що процес витоку секретних документів із Пентагону привів до появи багатьох сюрпризів, в числі яких — інформація, опублікована газетою «The New York Times». В секретному розвідувальному документі були викладені деталі плану реагування на надзвичайні ситуації через рік після війни в Україні. Документ включає в себе аналіз, виведений Розвідувальним агентством міністерства оборони США. Аналіз містить чотири гіпотетичних сценарії, які можуть істотно вплинути на хід конфлікту в Україні. Ці сценарії наступні:

— ліквідація президента Росії Володимира Путіна,

— ліквідація президента України Володимира Зеленського,

— зміна військового керівництва в Росії,

— удари України по Кремлю» (al-sharq.com, 12.04.2023).

Сьоме: на завершення слід зазначити, що атака двох безпілотників по даху Кремля в Москві сама по собі є небезпечною ескалацію війни в Україні і вказує на те, що Америка — а також Україна — має достатню кількість агентів всередині Росії для проведення таких серйозних атак, яких досить для змінення ходу війни. В Росії постійно щось горить і вибухає, диверсії мають зростаючий характер. Систематично тим чи іншим чином виводяться із ладу залізниці, атакуються нафтові бази і енерговузли. Це означає, що експорт війни з території України на територію Росії по суті відбувся. Додає проблем Росії і те, що її армія дуже виснажена в боях на території України, і Росія більше не в змозі вести атакуючі дії з метою змінити хід війни. Одночасно з цим Захід на чолі з Америкою постійно направляє допомогу Україні у виді крупних партій сучасного озброєння, щоб Україна могла змінити хід війни на свою користь. Відомо, що зараз хід війни ведеться не в інтересах Росії, доказом чому служить факт повернення Україною контролю над містом Херсон з прилягаючим до нього правим берегом Дніпра, а також повернення контролю над Харківською областю, у той час як Росія ось вже вісім місяців в найтяжчих боях ніяк не може оволодіти містом Бахмут — районним центром.

Удар безпілотників по Кремлю доводить, що військова міць Росії похитнулась. Їй тепер усе складніше забезпечувати внутрішню безпеку так, як раніше. Вона навіть не може захистити свій політичний центр в Москві! Це правда, що війна ведеться фактично не тільки між Росією і Україною. У цю війну втягнуті Америка і майже увесь Захід, які допомагають Україні морально і матеріально. Напад Росії на Україну триває більше року, і разом з тим Росія ніяк не може упрочити свій контроль на окупованих землях в Україні, несучи величезні технічні, матеріальні і людські втрати. Через ці причини Росія усе далі і далі від того, щоб вважатись наддержавою, і це бачать усі. Швидше за усе, сама Росія це теж болісно усвідомлює, через що і докладає усіх зусиль для того, щоб повернути собі колишній статус, тому і кидає великі сили на завоювання Бахмуту до дати 9-го травня, яка наближається. Але іронія полягає в тому, що по сей день їй цього не вдається, незважаючи на активізацію усіх її сил і долучення маси уголовників у складі ПВК «Вагнер».

Ну а Захід і Америка мають намір воювати до останнього українського солдата, при цьому самі не бажають вступати у війну. Їх бажання — добитись своїх цілей чужими руками.

На завершення хочу процитувати витяг із відповіді на питання від 01.03.2023: «Ці колоніальні держави, які називаються у сучасному світі крупними, борються між собою не за благо світу, а швидше, за зло і шкоду. Росія напала на Україну з метою вбити усіх українців, готових підняти голову. Америка і Захід протистоять Росії життями українців, а не своїми солдатами. Обидві сторони готові вбити кожного українця. Кров, яка проливається, не хвилює держави, які поширюють нечестя на землі, поки в цьому міститься досягнення її інтересів. Істрія як нібито повторюється, адже те ж саме світ спостерігав в конфлікті римлян і персів, коли перемагав один, а потім другий. Кожен із них діє як машина, яка висмоктує кров людства заради досягнення своїх власних інтересів. Так буде тривати до того часу, поки Аллах не вирішить підтримати Ісламську Умму допомогою і перемогою, піднісши Іслам і мусульман і принизивши невір’я і невірних. І цей день вже близько. Аллах говорить:

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤ بِنَصۡرِ ٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُ ٱلرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

Це буде зі встановленням Праведного Халіфату:

فَسَيُنْغِضُونَ إِلَيْكَ رُءُوسَهُمْ وَيَقُولُونَ مَتَىٰ هُوَ ۖ قُلْ عَسَىٰ أَن يَكُونَ قَرِيبًا

«Але вони похитають головами і скажуть: «Коли ж це трапиться?». Скажи: «Можливо, це трапиться дуже скоро!» (17:51).

 

19 Шавваля 1444 р.х.
09.05.2023 р.

Головне меню