Повернення Халіфату за методом пророкування, ознаки і провісники цього повернення

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Ми, сьогоднішні мусульмани, не пам'ятаємо Ісламського Халіфату, ми не жили в його бутність і не були під його заступництвом, а те, що дійшло до нас від тих, хто застав його кінець, - це лише перекручена його форма і лише залишки ісламського правління.

Невірний Захід, після того як зруйнував Халіфат, зміг спорудити високі стіни і щільно зачинити двері між нинішнім поколінням мусульман та ідеєю Ісламського Халіфату. Він також встановив варту коло цих стін і дверей, які підпорядковуються його велінням, служать йому і стережуть ці стіни й двері. Невірний Захід не обмежився тільки цим - заради збереження цих перепон він розпочав зведення зміцненої фортеці, поставивши коло неї деяких з синів мусульман, щоб вони стежили за цією фортецею, благословляли і захищали її, інколи вмираючи на цьому шляху.

Невірний Захід вдався до продовження свого заступництва над цими стінами і воротами, а також над їх зберігачами, як і вдався до турботи про те, щоб ці стіни не ослабли і не зруйнувалися. І він наніс Ісламській Уммі смертельний удар, а точніше - вручив їй ніж, яким вона сама себе пронизує в тій мірі, наскільки це потрібно невірним. Таким чином, Ісламська Умма перебуває в згубному для себе становищі, втративши орієнтир, вона рухається хибним шляхом, і в цьому рівні як учені, так і простий народ, які лише сварять одне одного. І щоразу, коли в Уммі спалахує прагнення до розвитку і змін, невірний Захід за допомогою своїх інструментів обманює її, нав'язуючи їй допомогою своїх інструментів проекти, якими він заводить її в лабіринти мороку. Заходом були використані такі ідеї, як панісламізм, панарабізм, націоналізм, патріотизм, регіоналізм, революційні рухи ... Невірний Захід звабив Умму демократією і свободою, а після скинув їй проект помірного Ісламу, співіснування і угоду з іншими світоглядами та цивільну державу. І чим більше люди впадали у відчай у тому чи іншому проекті, тим більше для них було очевидним його зло, а коли це траплялося, невірний Захід через свої інструменти підкидав їм новий проект, у більшості випадків змінюючи його назву, хоча, по суті, всі вони були однакові.

Але всупереч всім договорам, які плете невірний Захід, Всевишній Аллах обіцяв Ісламській Уммі перемогу і владу. А також Всевишній зобов'язався зберегти цю релігію, незважаючи на підступи, які плетуть невірні. І ці радісні звістки багаторазово зустрічаються як в Корані, так і в Сунні Пророка ﷺ. У Корані Всевишній Аллах сказав:

 

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَنْ كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим з вас, які увірували і здійснювали праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

А також Його слова:

 

يُرِيدُونَ أَنْ يُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَيَأْبَى اللَّهُ إِلَّا أَنْ يُتِمَّ نُورَهُ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ * هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Вони хочуть згасити світло Аллаха своїми вустами. Але Аллах не допустить цього і завершить поширення Свого світла, навіть якщо це ненависно невіруючим. Він - Той, Хто відправив Свого Посланника з вірним керівництвом і істинною релігією, щоб звеличити її над усіма іншими релігіями, навіть якщо це ненависно багатобожникам» (9: 32,33).

У сурі «Ас-Саф» Всевишній говорить:

 

يُرِيدُونَ لِيُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ كَرِهَ الْكَافِرُونَ * هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Вони хочуть погасити світло Аллаха своїми ротами, але Аллах збереже Своє світло, навіть якщо це ненависно невіруючим. Він - Той, Хто відправив Свого Посланника з вірним керівництвом і релігією істини, щоб звеличити її над усіма іншими релігіями, навіть якщо це ненависно багатобожникам "(61: 8,9).

Аллах Всевишній обіцяв мусульманам те, що обдарує їх владою і залишить їх намісниками на землі, а також обіцяв їм безпеку після страху. Всевишній обіцяв звеличити Свою релігію над усіма іншими релігіями, тобто встановити правління Ісламу над усіма іншими релігіями. Всевишній сказав:

 

وَعْدَ اللَّهِ لَا يُخْلِفُ اللَّهُ وَعْدَهُ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Такою є обіцянка Аллаха, і Аллах не порушує Своєї обіцянки, проте більшість людей не знають цього» (30: 6).

Також наводяться хадіси Пророка ﷺ, що підтверджують це. Від Убая ібн Кааба передається, що Посланник Аллаха ﷺ сказав: «Потіш цю громаду величчю, перемогою і владою. Хто буде робити справи, призначені для досягнення наступного життя, для того, щоб досягти мирських благ, тому не буде частки в Житті Наступному» (передав Ахмад). Також Пророк ﷺ сказав: «Ця релігія неодмінно пошириться всюди, де день змінюється вночі. Аллах не залишить жодного будинку ані в містах, ані в кочовищі, і в кожний з них Він принесе цю релігію або з величчю, або з приниженістю. Величчю Аллах звеличує Іслам, а приниженістю принижує невіру». Також він ﷺ сказав: «Клянуся Аллахом, Аллах обов'язково призведе це справу до завершення, і (буде так, що) вершник, який прямує з Сани в Хадрамаут, не стане боятися нікого, крім Аллаха і вовка для своїх овець, але ви (занадто) поспішаєте!». А також хадіс Ну'мана ібн Башира, в якому Пророк ﷺ сказав: ««Пророцтво триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли забажає Аллах, воно зникне. Потім настане період Халіфату, заснованого на методі пророцтва. Він також триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли забажає Аллах, він припиниться. Потім настане період несправедливої монархії, який також триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли забажає Аллах, він припиниться. Потім настане період деспотичного правління, який триватиме стільки, скільки побажає Аллах. Потім, коли забажає Аллах, він припиниться. Потім знову настане період Халіфату, заснованого на методі пророцтва», - після чого він ﷺ замовк». І подібних повідомлень від Пророка ﷺ - безліч, а їх значення полягає в тому, що обіцянки Аллаха про владу і допомогу мусульманам є непохитними та категоричними. І вже проявилися провісники і ознаки близькості їх виконання до такої міри, що немає сумнівів у скорому їх втіленні.

Ознаки та провісники, які вказують на швидке виконання цих обіцянок з дозволу Аллаха:

1. 1. Виникнення Хізб ут-Тахрір у період темряви, в якому перебувають мусульмани. Аллах осяяв розум і серце поважного вченого, справжнього імама Такиюддіна Набхані, і він усвідомив шлях, який осяяв його розум і серце, він зрозумів хворобу, зосередився на ній і знайшов їй вилікування, розписав це лікування і дотримувався цього лікування. Він утворив Хізб ут-Тахрір, ясно розуміючи свій шлях. Хізб ут-Тахрір є путівником, який не обманює своїх прихильників. Хізб після свого імама став в Уммі бачити і детально усвідомлювати метод відродження, розуміючи, коли проти Умми плетуться змови, і він присвятив себе втіленню в життя обіцянки Всевишнього Аллаха. Всевишній Аллах за допомогою Хізб ут-Тахрір зберіг ідею Халіфату за методом пророцтва, Хізб став носієм цієї ідеї і тим, хто прагне до неї, навіть на п'ядь не відхиляючись від методу Пророка ﷺ. І тому утворення Хізб ут-Тахрір і його непохитність в ідеях Ісламу і в його методі є передвісником швидкого встановлення Халіфату за методом пророцтва, оскільки він - єдиний, хто усвідомив цей метод детально, і єдиний, хто в змозі управляти Уммою. Хвала Аллаху за це, тому що розуміння цього приховане, це розуміють одні і не розуміють інші. «Той, у кого болять очі, відчуває неприязнь до світла сонця ... Той, у кого гіркота в роті, відчуває неприязнь до смаку води».

2. Провал західних проектів і прояв їх порочності. Провалилися ідеї патріотизму і націоналізму, як і провалилися їх носії. Будь-якій розсудливій людині стало ясно те, що вони є агентами і залежними від Заходу. Також провалилися посланники демократії, свободи і капіталізму так, що їх товар став нікому непотрібним, і немає сильнішого доказу цьому, як те, що невірні вигадали термін "громадянська держава" для втілення демократії в новому вбранні. І проект помірного Ісламу близький до свого провалу, і для людей стало очевидним його суперечність Ісламу, і не залишилося тих, хто б сьогодні дотримувався його, крім деяких з їхніх лідерів, які так само близькі до того, щоб відректися від нього.

1. Ознакою наближення встановлення Халіфату за методом пророцтва також є те, що невірний Захід вдався до спроби дискредитації ідеї Халіфату, використовуючи злочини, які здійснює «ІДІЛ» як у відношенні до мусульман, так і у відношенні до інших з моменту оголошення цією організацією про встановлення удаваної держави, назвавши її «халіфатом», хоча вона не має з ним нічого спільного. Це вказує на те, що невірний Захід не знає, що йому далі робити, і думка про швидке встановлення Халіфату стала турбувати його, позбавивши сну.

2. Руйнується влада тиранів, і руйнуються стіни та двері, встановлені Заходом, і виявляються слуги та зберігачі цих стін, які ховалися за масками. «Арабська весна» оголосила про початок краху порядку, який був встановлений Заходом для мусульман. Однак деякі скажуть, що те, що вийшло в результаті «Арабської весни» в Єгипті, в Тунісі, в Лівії і в Ємені - це не що інше, як заміна одних стражників стін і воріт, встановлених Заходом, на інших, і ці слова будуть вірні, однак те, що після сталося в Сирії, відбулося не у відповідності з цим. Події, що відбулися в Тунісі, в Єгипті, в Лівії і в Ємені, не привели до бажаних змін, за винятком того, що ці події підштовхнули до того, що народ Шама кинувся до силового повалення режиму Башара Асада. Після ж вони змінили курс, продовживши свою революцію в цьому новому напрямку, а в розпал революції вони підняли гасло «الأمة تريد خلافة إسلامية» - «Умма хоче Ісламського Халіфату». І це є тим шляхом, яким пішла революція Шама. Це змусило невірний Захід взаємодіяти з революцією Шама не так, як він робив в інших революціях.

Бесіда про ознаки швидкого встановлення Халіфату може тривати довго, оскільки вона складається з безлічі деталей. Однак про близькість втілення обіцянки Аллаха можна зрозуміти з відкритих заяв західних правителів і їхніх прес-секретарів, в яких вони не припиняли попереджати про встановлення Халіфату. У минулому про це говорили Буш-молодший, Обама, Блер, Путін, Лавров, також про це говорили головні дослідницькі центри Заходу та їх прес-секретарі. Однак дивним є те, що наближення Халіфату бачать наші вороги, і те, що обіцянка Аллаха близько, як сказав нам наш Господь, але деякі з наших співвітчизників говорять про те, що це мрії та утопія!

Ісламська Умма, якими б не були її страждання, як би не посилювалися її нещастя, вона усе одно незабаром звернеться до свого Господа і стане на істинний шлях - на шлях посланника Господа світів - і, з дозволу Аллаха, встановить державу Халіфат за методом пророцтва. За методом пророцтва, тобто тим шляхом, згідно з яким встановив його Пророк ﷺ, і ця держава буде такою самою як і та, що встановив сам Пророк ﷺ. І неможливо, щоб вона була за методом пророцтва, якщо ті, хто кинулися до неї, відхиляться від методу Пророка ﷺ. «Це істина, і немає в ній нічого прихованого ...».


Автор: Абдуллах аль-Махмуд
Газета «Ар-Рая»
6 Сафара 1437 р.х.
18.11.2015 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню