Революція у Шамі буде тривати та проходити крізь вогонь та воду, доки не буде досягнута перемога

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

В останній час нерідко можна почути про наближення кінця «сирійської кризи». Це пов’язано з чутками про «приховані та громадські» примирення та угоди зі злочинним режимом, який спільно зі своїми союзниками скоїв найогидніші вчинки проти ані у чому неповинного народу Шаму.

Той, хто уважно стежить за ходом сирійських подій, ясно бачить у цьому чергову змову жорсткої міжнародної коаліції, на чолі якої стоїть Америка, яка нещодавно нахабно та підло заявляла, що коаліція — близький друг сирійського народу. Вороги мусульман замислюють змову за змовою лише з однією метою — покласти кінець цій благословенній революції.

Америка, а також правителі мусульманських країн показали своє істинне обличчя. З першого дня сирійської революції Америка відкрито встала на захист режиму Асада, підтримуючи його з усією своєю політичною, фінансовою та військовою потужністю. Також США притягли своїх агентів-маріонеток у мусульманських та немусульманських країнах:

Ірану Америка доручила надавати військову та фінансову підтримку Асаду, а потім — притягти «Хізбаллу» та загони найманців для підтримки решти сил режиму Сирії. Лідер «Хізбалли» заявив, що без втручання Ірану з його партією режим Сирії пав би.

  • Росії була доручена інша задача — почати надавати політичну підтримку Асаду та перешкоджати будь-якій резолюції , яка засуджує режим. Окрім того, Росія з самого початку безперешкодно постачала армію сирійського режиму необхідною зброєю. А потім вона сама безпосередньо увійшла у Сирію, щоб здійснити найбрудніші злочини, відомі людству , випробовуючи різного типу смертоносну зброю на мирних жителях Шаму. Представник російського міністерства оборони заявив, що російські сили здійснили у Сирії більше 28000 польотів та більше 90000 авіаударів.
  • Для Туреччини Америка відвела особливу роль у формуванні та кристалізації нової опозиції із «Національної ради», військових рад та коаліції, щоб взяти верх у здійсненні американського рішення у Шамі. Потім же Америка доручила Туреччині безпосередньо взяти участь в операції «Щит Євфрату», у результаті чого послаблений режим Сирії отримав контроль над Алеппо.
  • Єгипту було доручено відкрити морські канали для проходу іранської зброї та забезпечувати їй політичну підтримку у повній координації з опозицією, що знаходиться за кордоном, щоб реалізувати американське рішення по врегулюванню сирійської кризи.
  • Задачею правителів Іраку було відкрити повітряні та наземні простори для перекидання найманців із іранських та іракських угрупувань у Сирію, щоб зайняти місце у лавах сирійської армії.
  • Також Америка привабила свої регіональні та міжнародні інструменти, такі як ЛАД та ООН, щоб вони вели діяльність по реалізації американського політичного рішення у Сирії, перешкоджали будь-яким іншим рішенням, які могли б дестабілізувати режим та ізолювати Сирію, а також щоб завадити поставкам зброї революціонерам.
  • Перській затоці, представленій Саудівською Аравією , Катаром та Об’єднаними Арабськими Еміратами, вдалось брудними політичними грошима паралізувати бригади повстанців та примусити їх стримувати себе у боротьбі проти режиму. Не говорячи вже про роль цих країн по ліквідації бригад, які вийшли з-під підпорядкування , про що пробовтався колишній прем’єр-міністр Катару Хамід ібн Джасім.
  • Йорданія ж була притягнута до рішення сирійської кризи через свій багатий досвід у розвідці, щоб нишпорити за повстанцями та відбивати у них території для підготовки бійців з метою контролю над революцією.

І після усіх цих злочинів та вивертів іде мова про кінець «сирійської кризи» та підходу до її вирішенню!

Поза сумнівів, стійкість цієї благословенної революції перед обличчям сил невір’я та її союзників сама по собі є величезною перемогою. Незважаючи на те, що мусульманські правителі кинули революцію напризволяще, маси жителів Шаму вийшли із мечетей, скандуючи «Революція заради Аллаха», даючи цим зрозуміти, що лише Аллах є їх Помічником.

Воістину, це є секретом стійкості революції, незважаючи на масштаби міжнародної змови проти неї. Як сказано у хадісі, Аллах поручився за Шам:

إِنَّ اللهَ تَكَفَّلَ لِي بِالشَّامِ وَأَهْلِهِ

«Воістину, Аллах поручився мені за Шам та його жителів!».

Так, завзяття цієї революції не угасне, доки не досягне своєї мети. Ця революція — революція Умми, яка увірувала в Аллаха, поклалася на Нього та взяла на себе рішучість встановити систему Ісламу. Хоча революція іще не виграна у військовому відношенні , але вона усе ж таки скинула міжнародний злочинний режим, викрила лицемірну сутність зрадників та ворогів, а також позбавила Умму від ілюзій.

Після усіх зрадництв з боку мусульманських та немусульманських урядів Уммі необхідно звернути свої мольби до Аллаху та покладатись на Нього, вдаватися лише до Нього, і дотримуватись наступної формули, що несе перемогу:

إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ

«Якщо ви допоможете Аллаху, то і Він допоможе вам» (47:7).

Сирійській революції не набути перемоги від Аллаха, якщо її метою буде не проект по встановленню Халіфату за методом пророцтва , що витікає із акиди та законів Шаріату, які на ній будуються:

ثُمَّ جَعَلۡنَٰكَ عَلَىٰ شَرِيعَةٖ مِّنَ ٱلۡأَمۡرِ فَٱتَّبِعۡهَا وَلَا تَتَّبِعۡ أَهۡوَآءَ ٱلَّذِينَ لَا يَعۡلَمُونَ

«Потім Ми наставили тебе на шлях із повеління. Слідуй їм і не потурай бажанням тих, які не володіють знанням» (45:18).

«Хузб ут-Тахрур» підготував та прийняв проект Халіфату. Даний проект веде до усунення злочинного режиму та встановлення Халіфату за методом пророцтва, яким задоволений Аллах і під затишком якого мусульмани набудуть слави. Революції, яка не має політичного керівництва з своїм проектом, не набути успіху. Її буде кидати із боку у бік при кожній хвилі та буревії. І у такому випадку Уммі кожного разу доведеться платити величезну ціну у виді людських життів:

إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَذِكۡرَىٰ لِمَن كَانَ لَهُۥ قَلۡبٌ أَوۡ أَلۡقَى ٱلسَّمۡعَ وَهُوَ شَهِيدٞ

«Воістину, у цьому міститься нагадування для тих, у кого є серце, хто прислухається та присутній при цьому» (50:37).

Газета «Ар-Рая»
Мухаммад аль-Хурані, Сирія
15 Зуль-хіджа 1438 г.х.
6.09.2017

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню