Цінності капіталізму знищують людські цінності

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Масові вбивства на вулицях, ринках, школах, університетах, церквах в Америці не припиняються і по сей день. Одним із таких останніх епізодів став масовий розстріл людей у школі міста Паркленд у Флориді, внаслідок якого загинуло 17 людей.

Цю бійню скоїв дев’ятнадцятирічний фанатик Ніколас Круз, прихильник культури масових вбивств. Таких людей — велика кількість, вони лише і шукають приводу, що натиснути на гачок.

Коли злочини такого роду відбуваються в Америці, ЗМІ, деякі політики та правозахисні організації починають піднімати розмови про поширеність зброї серед людей, про необхідність прийняти законодавчі міри по її скороченню. І щоб довести правоту своїх слів, вони наводять величезну кількість подібних злочинів, згадують кількість їх жертв, час, місце та обов’язково підкреслюють легку доступність та поширеність зброї.

Подібні вбивства в Америці нагадують нам про рани багатьох народів, які наразились на масові вбивства з боку правителів США, де жертви нараховуються сотнями, тисячами, мільйонами, не говорячи вже про величезну кількість інвалідів та біженців. Прикладом культури масових вбивств служать: В’єтнам, Філіппіни, Нікарагуа, Панама, Ірак, Афганістан, Сомалі, Сальвадор, і цей список американських злочинів можна довго продовжувати.

На превеликий жаль, лише небагато хто пов’язують злочини, які трапляються всередині Америки, з тими кривавими бійнями, які кояться в інших регіонах. Але ж їх роблять правителі та політики Заходу у цілому, і американці — зокрема.
Захід не відчуває труднощів та докорів совісті, коли посилається на:

— цінності капіталізму,

— свої расистські та колоніальні погляди,

— цінності індивідуалізму,

— расову дискримінацію,

— верховенство над другими.

Проте адже психічні захворювання, поширені на Заході, є наслідком саме цінностей капіталізму. Тому є прямий зв’язок між злочинами індивідів в Америці та в інших капіталістичних державах і злочинами, які коять правителі та держави проти інших народів світу. Адже біля керма правління на Заході — ті ж люди, з тими ж цінностями та поглядами.

Захід у цілому, і Америка — зокрема, вміло виправдовували свої злочини проти інших народів. Яким чином це відбувалось, повідомив нам директор відділу планування Державного департаменту Пол Нітце: «США володіє силою масштабу Всесвіту, тому нам необхідно знайти ворога такого ж масштабу, наділити його якостями диявола, щоб втручання або агресія Америки були сприйняті як захисна дія проти небезпеки, що охопила усю землю». Саме це ми бачимо сьогодні з боку тих, хто сприйняв Іслам як ворога та описав його якостями диявола, щоб виправдати свою боротьбу проти нього.

У самій Америці цінності капіталізму (які ґрунтуються на жалібності та користі), а також расистський та зарозумілий погляди сформували у ній нову владу окрім існуючої: мафію на основі расової приналежності, професійних злочинців.
Саме цінності та погляд капіталізму послужили поширенню расистських угрупувань, які служать на благо політикам та капіталістам.

Проте найважливішим питанням та великим викликом перед людством є те, як покласти край усім цим кривавим злочинам, які будоражать простих людей?

Проблема полягає у самій ідеї капіталізму та його цінностях, а також у пануванні капіталістичних держав над іншими країнами. Панацея полягає у тому, щоб прийняти нову культуру, у якій цінності духовності, моралі та моральності будуть стояти вище матеріальних благ, але останні не будуть скасовані. Керівництво справами людства повинно перейти у руки іншої держави, іншої общини, у якій будуть уособлюватись ці високі цінності. Ця нова культура візьме на себе задачу вирвати людство із лап капіталізму, забезпечити спокій та процвітання людям на усій землі. Цією культурою є Іслам, лише він володіє такими якостями і цінностями. Адже як сказав Всевишній Аллах:

وَمَآ أَرۡسَلۡنَٰكَ إِلَّا رَحۡمَةٗ لِّلۡعَٰلَمِينَ ١٠٧

«Ми відправили тебе лише у якості милості до світів» (21:107).

Але це можливо лише при повернені Ісламу у життя як ідейного керівництва для усіх людей. І, з дозволу Аллаха, цей час то близько!

Газета «Ар-Рая»
5 Джумада аль-ахіра1439 р.х.
21.02.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню