Америка продовжує санкції у відношенні Росії іще на один рік, незважаючи на послуги останньої у Сирії

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

«У суботу (03.03.2018) Кремль засудив продовження санкцій США у відношенні Росії, назвавши їх «незаконними та такими, що завдають шкоди».

Санкції були продовжені після анонсування президентом Росії Володимиром Путіним зброї, здатної здолати американські протиракетні системи», — пише сайт лондонської газети «Аль-Хаят» від 03.03.2018.

«Агентство «Інтерфакс» цитує прес-секретаря Кремля Дмитра Пєскова: «Ми ніколи не були ініціаторами цих санкцій, вважаємо їх незаконними, що спричиняють шкоду не лише народам наших двох країн, але й усьому світу».

Сполучені Штати ввели економічні санкції у відношенні Росії після приєднання українського півострову Крим у 2014 році та конфлікту між київськими силами та сепаратистами, лояльними до Росії, на сході України.

Санкції були продовжені іще на один рік за наказом президента США Дональда Трампа.

Заява про це рішення з’явилась після жорсткої промови Путіна у парламенті, який проголосив про нову «непереможну» зброю, що здатна здолати протиракетні системи США.

Незважаючи на ствердження Путіна про те. що він «нікому не загрожує», його промова викликала побоювання з приводу нової гонки озброєнь між двома наддержавами, враховуючи їх напружені відносини з причини постійних по Сирії та України та звинувачень Росії у втручання у президентські вибори у США у 2016 році».

«Ар-Рая»: це політична дурість — думати, що за допомогою злочинної угоди з Америкою по Сирії Путін скасування санкцій. Угоди залишаться у кордонах Сирії, оскільки Росія служить інтересам Америки, яка не потребує того, щоб ці угоди переходили на інші питання. Усі країни, засновані на капіталістичній ідеології, переслідують лише користь та експлуатацію інших. Тому старання сильних капіталістичних держав скеровані на те, щоб домінувати над слабкими капіталістичними країнами. Вони укладають угоди з такими ж капіталістичними країнами, щоб отримати від них послугу, а не перетворити їх у рівних собі.

Отож, доки Путін зберігатиме свою політичну дурість, він продовжить служити Америці та здійснювати її інтереси у Сирії, виконуючи відведені для нього брудні ролі. В обмін на це він зустріне від Америки лише нехтування та приниження та залишиться, врешті решт, з порожніми руками. О Аллах! Знищ одних тиранів за допомогою інших та збережи Своїх щирих рабів.

Газета «Ар-Рая»
07.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню