Не в усіх вчених «отруєне м’ясо»

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

На сайті «Arabi21» від 10.03.2018 було опубліковано наступне: «Шейх Ясір Бархамі, заступник голови руху «Салафітський заклик», зробив низку провокаційних заяв під час розширеної громадської конференції, проводимої у залі «Хорус» у місті Ель-Мінья (Єгипет).

Звертаючись до членів партії «Ан-Нур» та «Салафітський заклик», Бархамі сказав: «Ми усі повинні взяти участь у голосуванні на очікуваних виборах, щоб дати президенту міжнародну легітимність». Також він сказав: «Відсутність голосування дасть можливість ворогам країни піддати сумніву легітимність президента ас-Сісі».

Бархамі пояснив, що президент заслуговує прийняття та поваги і що текст закону Конституційного суду зобов’язує законодавця застосовувати Ісламський Шаріат на додаток до того, що зобов’язує принести конституційну присягу у повазі Шаріату. Ми повинні допомогти його видалити несправедливість з пригноблених та потребуючих гідного життя у цих важких умовах, з якими стикається країна.

«Прийде день, коли ви скажете що Аллах помилував дні ас-Сісі, як ви сказали раніше про дні Хосні Мубарака», — додав Бархамі.

Він також вказав, що «люди повинні перенести ріст цін», і сказав, що його партія надала низку досліджень, «включаючи дослідження по островам Тіран та Санафір, і вони належать Саудівській Аравії, і документи підтверджують це. Ми застерігаємо вдаватись до міжнародного суду, і запевняємо, що у дану мить ми можемо видалити ГЕС Хидасе, проте це викличе гнів міжнародної спільноти, яка накладе на нас санкції. Зараз ми вивчаємо можливість імпорту газу із «Ізраїлю», і як тільки інформація та дослідження будуть доступні, партія об’явить про свою позицію по цьому питанню»».

«Ар-Рая»: повідомляється від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ كَانَ يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ فَلْيَقُلْ خَيْرًا أَوْ لِيَصْمُتْ

«Хто вірить в Аллаха та в Останній День, нехай говорить благе або мовчить» (Бухарі, Муслім).

Проте Бархамі не промовчав, хоча у цьому було благо для нього. Він, на жаль , не сказав благе, а сказав зло, ставши яскравим прикладом придворних шейхів, які прикрашають брехню правителів, виправдовуючи їх злочини проти Умми. У цьому такі шейхи подібні чаклунам фараона, які очаровували очі людей, щоб прикрасити його брехню. Але зі зростаючою свідомістю мусульман вони вирушать у минуле і більше не зможуть обманювати мусульман. Умма повинна відмовитись від цих брехунів та послідувати за істинними вченими , які, не боячись докорів, говорять слово істини, щоб позбавити Умму від тиранів та відновити владу Ісламу у затишку Халіфату за методом пророцтва.

Газета «Ар-Рая»
14.03.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню