О жителі Шаму, усвідомте важливість революції, доки не довелось ридати на її руїнах

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Сирійська революція входить у восьмий рік важких та просякнутих кров’ю часів для народу Сирії. Особливо, це стосується жителів осадженої Східної Гути, яка переживає сценарій Алеппо, з повторенням тих же самих причин, через які ми втратили Алеппо на тлі жахливих видовищ, від яких холоне кров у жилах.

Пожежі та розруха, міни, ракети та бомбардування із такого улюбленого міжнародною спільнотою різноманітного виду «забороненої» зброї, безкінечні осади та розривання самої Гути на частини; величезна кількість шахідів та жертви невинних людей, вимушене переміщення десятків тисяч людей, для яких земля стала постіллю, а небо зі свинцевим дощем — простирадлом, повітря, забруднене хімічною зброєю, яка була застосована режимом з подачі США вже п’яти раз менш аніж за два тижні. Це відбувається на виду та на слуху усього світу. А жителі та угрупування решти звільнених міст мовчать, нібито це їх не стосується або ніколи не зачепить. І навряд чи ворогам щось вдалось, не будь їх брудних грошей, якими вони змогли паралізувати багатьох. І найбільшим лихом є сказане у спільній заяві угрупуваннями Гути про готовність провести прямі переговори з Росією у Женеві під егідою ООН, підкреслюючи «повну взаємодію з реалізацією резолюцій ООН та повною участю у політичному процесі»!

Не дивно, що наші вороги, будь то такі, що відкрито відчувають до нас ненависть або увібрані у шати благодійника, кидають нас із однієї ями в іншу. За сирійським режимом стоять Росія зі своїми винищувачами та ополченці, лояльні Ірану та його партії у Лівані, які розділяють між собою брудні ролі на землі. США надають підтримку через тиск на південні угрупування, щоб останні проявляли мовчанку та «стриманість», доки режим не завершить свою місію по контролю над Гутою. А турецькі війська, які просуваються на півночі з метою зайняти позиції у певних районах у межах Сирії, під приводом «скорочення ескалації» спонукали бригади, лояльні Туреччині, зайнятись розширенням контролю та впливу, щоб розпалити бойові дії між ними та пролити заборонену братську кров у цей критичний час, коли сирійський режим вимушений був відтягнути свої загони із Хами у напрямку зраненої Гути, щоб повернути знов її жителів у лоно тиранії. В усіх на язиках також лунає, що як Алеппо став платнею за Ель-Баб («Щит Євфрату»), так Афрін («Оливкова гілка») став платою за Гуту.

Незважаючи на лицемірство та виконання диктатів політики Білого дому, Ердоган, як завжди, виразив готовність прийняти решту жителів Гути,хоча сам погруз у їх крові та крові їх родин, будуючи на чужому горі свою владу та збираючи скарги народу, звернені до Аллаху проти себе.

Також Туреччина взяла в осаду місто Афрін та спричинила економічний тиск на його жителів, надмірно збільшивши вартість палива для населення, яке дійшло до відчаю через страждання та життєві труднощі, щоб стати готовими прийняти диктат ворогів Ісламу та погодитись з американським політичним рішенням.

Ми не можемо не згадати люб’язні послуги Туреччині, що надаються у виді катастрофічних перемир’їв (в однобічному порядку) на користь злочинного режиму, що стало віддушиною для Асада, надавши йому можливість спочатку вивести свої загони, а потім повернути під свій контроль один регіон за іншим. Подібне стало можливим на тлі принизливого положення тих, кого одурманили брудні гроші спонсорів від так званих «лідерів» та «законної влади», що стали отрутою та прокляттям для революції та сирійського народу, окрім тих, кого уберіг Аллах.

О щирі брати у повстанських загонах! Гідно несіть аманат, ввірений вам Уммою. Якщо ми змиритесь з тим, що ваші лідери діють в інтересах ворогів, то ваші старання та жертви мільйонів шахідів були марні. Пам’ятайте, що усе це робиться для того, щоб предстати перед Аллахом у Судний День з книгою діянь, якими буде задоволений Аллах.

На завершення усього вищесказаного ми стверджуємо, що нині, воістину, сумна ситуація, але буде іще гірше, якщо не вжити заходів. Адже при нашій бездіяльності тирани та злочинці довели революцію до нинішнього стану. Необхідно знов визначити напрямок та правильний шлях, слідувати принципам революції, згуртуватись навколо свідомого та щирого політичного проекту, що виходить із нашої акиди, іти з упевненістю та стійкістю разом з Уммою до скинення режиму та встановленню панування Ісламу, щоб потім не довелось ридати кров’ю на розвалинах революції. Ми також підкреслюємо, що для того, щоб стати переможним, не досить гучно кричати; треба продати свою душу Аллаху в обмін на Рай. Подібною торгівлею задоволений Аллах. Тоді вам вдасться скинути режим і знов зробити Шам територією Дар уль-Іслям всупереч обуренням злочинців. Усе це можливо після об’єднання зусиль навколо богобоязливого політичного керівництва.

فَٱنتَقَمۡنَا مِنَ ٱلَّذِينَ أَجۡرَمُواْۖ وَكَانَ حَقًّا عَلَيۡنَا نَصۡرُ ٱلۡمُؤۡمِنِينَ

«Ми помстилися грішникам, і Нашим обов’язком було допомагати віруючим» (30:47),

وَنُرِيدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى ٱلَّذِينَ ٱسۡتُضۡعِفُواْ فِي ٱلۡأَرۡضِ وَنَجۡعَلَهُمۡ أَئِمَّةٗ وَنَجۡعَلَهُمُ ٱلۡوَٰرِثِينَ ٥

«Ми побажали надати милість тим, хто був принижений на землі, зробити їх ватажками та спадкоємцями» (28:5).


Газета «Ар-Рая»
Насір Шейх Абдульхайй
Член Центрального комітету по зв’язкам Хізб ут-Тахрір у Сирії

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню