Немає в Умми альтернативи окрім Халіфату та ведення діяльності по його встановленню

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Ми як мусульмани у цьому житті прагнемо до вдоволення Аллаха, тому що це — єдиний шлях, який допоможе нам уникнути Його гніву як у цьому, так і у Наступному житті.

І це єдиний спосіб отримати допомогу, перемогу і те, чого и бажаємо. Так, Всевишній Аллах дає можливість пригноблювачам коїти нечестя, але це лише на деякий час, а потім прийде кінець їх справам, і вони опиняться серед тих, хто зазнав збитку. Передається, що Посланець Аллаха ﷺ сказа:

إِنَّ اللَّهَ لَيُمْلِي لِلظَّالِمِ حَتَّى إِذَا أَخَذَهُ لَمْ يُفْلِتْهُ، قَالَ: ثُمَّ قَرَأَ ﴿وَكَذَلِكَأَخْذُرَبِّكَإِذَاأَخَذَالْقُرَىوَهِيَظَالِمَةٌإِنَّأَخْذَهُأَلِيمٌشَدِيدٌ﴾

«Воістину, Аллах дає відстрочку злодію, проте коли Він схопить його, то вже не відпустить». Потім Посланець Аллаха ﷺ прочитав аят: «Такою була Хватка твого Господа, коли Він схопив селища, жителі яких були несправедливі. Воістину, Хватка Його болісна, сувора». Що стосується мусульман, то ставлення до них — інше: якщо мусульманин буде виконувати те, до чого зобов’язав його Аллах, то Він в обох світах  надасть йому підтримку. Сказав Всевишній Аллах:

إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланця та віруючим у мирському житті і того дня, коли предстануть свідки» (40:51).

З дня руйнування Халіфату минуло 97 років. Ця держава об’єднувала усю Умму, за халіфом бились та ним захищались. Із разу у раз виникає одне і теж саме: «Коли ж допомога Аллаха?». Незважаючи на те, що мусульмани постійно просять у своїх мольбах, щоб Аллах врятував їх від тиранії та встановив безпеку та процвітання серед них, проте ситуація не змінюється. Тиранія продовжує лютувати на землі та попирати права людей, як мусульман, так і немусульман. Положення мусульман погіршується з кожним днем, те, що могли зробити попередні покоління, стало майже неможливим для покоління майбутнього. Їжа, житло, освіта та медицина стали уділом меншості, а решта виживає як може. Причиною цього є несправедливість людей та їх відмова слідувати тому, чим задоволений Аллах. Тирани стали богами, яким поклоняються окрім Аллаха, чиїм наказам та заборонам слідують — усе це страждання та приниження. Всевишній Аллах сказав:

ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ

«Зло з’являється на суші і на морі з причини того, що коять людські руки, щоб вони вкусили частину  того, що вони натворили, і щоб вони повернулись на прямий шлях» (30:41).

Тому рішенням проблеми розколу, існуючих страждань та приниження буде повернення до влади Того, у руках Якого влада над усім, і це — те,що сталося у часи господина створінь ﷺ, коли Шаріат Аллаха головував серед мусульман. Аллах об’єднав серця тих, хто на протязі довгих років воював між собою. Він об’єднав серця арабів, персів, римлян, монголів, татар та ін.. І тоді люди почали жити у благополуччі, їжа, житло, медицина та освіта стали доступні усім. Живучи під покровительством Ісламу на протязі 13 сторіч, люди не знали важкого життя. Багатства Ісламської Держави були настільки великими, що поширювались за межі його кордонів. Ісламська Держава допомагала боротись з голодом усьому світу, навіть ворожі  й Європі.

Ісламська Умма була лідером в освіті та медицині. Ісламська цивілізація дала світу знання, які послужили твердою основою для промислового прогресу Заходу; якщо б не ці знання, то Захід не добився б сьогоднішнього наукового розвитку — про це свідчить сам Захід. Було і таке, що Салахуддін Айюбі відправив свого лікаря, щоб вилікувати Ричарда (Ричард I Львине Серце, король Англії), який проливав кров мусульман. Вірно сказав Імам Малік, нехай буде задоволений ним Аллах: «Не набудуть успіху нащадки цієї Умми, доки не послідують за тим,за допомогою чого набули успіху їх попередники», — навіть якщо ці слова не є пророцтвом, то адже за своїм змістом вони близькі до цього джерела.

Незважаючи на довгу відсутність Халіфату, у людства не виникло ніякої альтернативи. Він виправляв життя усього людства до кращого так само, як він покращив положення перших мусульман. Перед Уммою немає іншої альтернативи, окрім щирих особистостей, що ведуть діяльність заради досягнення цієї мети, а саме — окрім людей із Хізб ут-Тахрір, які детально описали питання правління в Ісламі та турботу про справи Умми. Ми закликаємо згуртуватись навколо цієї групи, підкорившись Аллаху, адже їх вибір — це єдиний вибір. Їх корабель — це корабель порятунку для нашої релігії та життя. Які б не були хвилі, ми не повинні втрачати надію на допомогу Аллаха, адже той, хто покинув корабель, приречений на загибель, єдиний порятунок — залишитись у ньому. Всевишній Аллах говорить:

وَنَادَى نُوحٌ ابْنَهُ وَكَانَ فِي مَعْزِلٍ يَابُنَيَّ ارْكَبْ مَعَنَا وَلَا تَكُنْ مَعَ الْكَافِرِينَ * قَالَ سَآوِي إِلَى جَبَلٍ يَعْصِمُنِي مِنَ الْمَاءِ قَالَ لَا عَاصِمَ الْيَوْمَ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِلَّا مَنْ رَحِمَ وَحَالَ بَيْنَهُمَا الْمَوْجُ فَكَانَ مِنَ الْمُغْرَقِينَ

«Нух закликав свого сина, який одиноко стояв осторонь: «Сине мій! Сідай з нами і не залишайся з невіруючими». Він сказав: «Я укриюсь на горі, яка врятує мене від води». Він сказав: «Сьогодні ніхто не порятує від волі Аллаха, якщо тільки Він не змилостивиться». Тут хвиля розлучила їх, і він опинився у числі потоплених» (11:42,43).

Встановлення Другого Праведного Халіфату — це велика справа, яка під силу лише чоловікам цієї Умми; перед вдоволенням Аллаха у їх очах це життя жалюгідне. Тому їх нагорода велика, їх нагорода — Фірдаус. Навіть якщо прохання по допомогу для встановлення Халіфату від армій мусульман здається великою вимогою, то адже винагорода за це іще більша. Халіфат — це мета, до якої прагнуть великі люди, це справжня пошана та знак відмінності, але не той, який вішається на груди через порожні битви, захист злочинних режимів або як вдячність за виконання планів колонізаторів у країнах мусульман. Щирі офіцери в арміях мусульман повинні виконати свій обов’язок та надати допомогу своїй релігії та Уммі, ясне послання повинно дійти до них: «Ви — нащадки Сада ібн Муаза, Сада ібн Убади, Асада ібн Зурари, Асіда ібн Хадира, будьте ансарами Ісламу так само, як учора були ними ваші попередники. Скиньте злочинні режими та встановіть Ісламську Державу!».


Газета «Ар-Рая»
Білял Мухаджир — Пакистан
09.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню