Найважливіший обов’язок мусульман у священний місяць Рамадан

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

О мусульмани! Ваші правителі залишили Книгу Аллаха та Сунну Його Посланця ﷺ. Вони розділили ваші країни, розграбували ваше багатство, позбавили вас усіх благ та зрадили вас ворогам.

Тому у цьому священному місяці ви повинні сумлінно працювати, щоб позбутися від цих продажних правителів та встановити замість них халіфа, якому дасте присягу на те, що він буде правити по Книзі Аллаха та Сунні Його Посланця ﷺ. Це — найважливіший та найбільший обов’язок у цьому місяці, у священному місяці Рамадан. Якщо ви не буде нічого робити проти правителів-зрадників, вдовольняючись ними та їх правлінням не на основі Книги Аллаха, тоді до вас буде відноситись хадіс Посланця Аллаха ﷺ:

يَا كَعْبُ بْنَ عُجْرَةَ أَعَاذَكَ اللَّهُ مِنْ إِمَارَةِ السُّفَهَاءِ. قَالَ: وَمَا إِمَارَةُ السُّفَهَاءِ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟ قَالَ: أُمَرَاءُ يَكُونُونَ بَعْدِي فَمَنْ أَتَى أَبْوَابَهُمْ فَصَدَّقَهُمْ بِكَذِبِهِمْ وَأَعَانَهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ فَأُولَئِكَ لَيْسُوا مِنِّي وَلَسْتُ مِنْهُمْ، وَلا يَرِدُوا عَلَى حَوْضِي، وَمَنْ لَمْ يَأْتِ أَبْوَابَهُمْ وَلَمْ يُصَدِّقْهُمْ بِكَذِبِهِمْ وَلَمْ يُعِنْهُمْ عَلَى ظُلْمِهِمْ، فَأُولَئِكَ مِنِّي وَأَنَا مِنْهُمْ وَسَيَرِدُونَ عَلَى حَوْضِي

«О Каб ібн Уджра! Нехай убереже тебе Аллах від правління дурнів». Каб спитав: «Що значить правління дурнів?». Пророк ﷺ відповів: «Це правителі (тирани), які будуть після мене. Хто буде слідувати за ними,допомагати їм у їх несправедливості — з тими у мене немає нічого спільного, і їх не буде біля  мого райського джерела. Той, хто не буде слідувати за ними, не буде вважати їх брехню правдою і не буде допомагати їм у їх несправедливості — ті зі мною і будуть біля мого джерела».

О мусульмани! У священний місяць Рамадан, як повідомив Посланець Аллаха ﷺ, шайтани закуті у ланцюги, врата Раю відкриті, а врата Пекла закриті. Ви відповіли на заклик Господа та поквапились тривати пост цього місяця з вірою та надією. Так дайте відповідь на вимоги віри повністю! Всевишній Аллах предписав вам працювати над встановленням Праведного Халіфату за методом пророцтва, Всемогутній Аллах говорить:

فَلاَ وَرَبِّكَ لاَ يُؤْمِنُونَ حَتَّىَ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لاَ يَجِدُواْ فِي أَنفُسِهِمْ حَرَجاً مِّمَّا قَضَيْتَ وَيُسَلِّمُواْ تَسْلِيماً

«Але ні — клянусь твоїм Господом! — вони не увірують,доки не оберуть тебе суддею в усьому тому, що заплутано між ними, не облишать від участи у душі утискання від твого рішення і не підкоряться повністю» (4:65).

Аллах застеріг нас від того, щоб втілювати частину Книги, залишаючи іншу її частину без уваги, сказавши:

أَفَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتَابِ وَتَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ فَمَا جَزَاء مَن يَفْعَلُ ذَلِكَ مِنكُمْ إِلاَّ خِزْيٌ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ يُرَدُّونَ إِلَى أَشَدِّ الْعَذَابِ وَمَا اللّهُ بِغَافِلٍ عَمَّا تَعْمَلُونَ

«Невже ви будете вірувати в одну частина Писання та відкидати іншу частину? Відплатою тому, хто коїть подібне, буде ганьба у мирському житті, а в День воскресіння вони будуть піддані іще більш жахливим мукам. Аллах не знаходиться у невіданні про те, що ви робите» (2:85).

О благородна Умма, краща Умма, виведена на благо людства! Ти бажаєш отримати перемогу та владу, але втратила того, хто поведе тебе. Вибір лідера є найбільш важливим чинником у перемозі. Хізб ут-Тахрір простягає тобі свою руку, щоб ти присягнула йому на керівництво. Хізб прийняв метод Посланця Аллаха ﷺ у досягненні змінень, що встановити Другий Праведний Халіфат за метолом пророцтва, як це обіцяно Аллахом.

Халіфат втілить закон Аллаха на землі, поширить справедливість серед усіх своїх підопічних та об’явить джихад на шляху Аллаха, за допомогою якого будуть відкриватись нові країни, розуми та серця, щоб усі люди мали можливість увійти в Іслам так само, як цей заклик був у часи Посланця Аллаха ﷺ. Ми звертаємось до тих, хто може надати нусру, хто володіє владою та силою із числа синів Ісламської Умми, подібних Сааду ібн Муазу, Сааду ібн Убаді, Усайду ібн Худайру та Асаду ібн Зурарі, щоб завершити свою справу та відновити релігію за допомогою встановлення Халіфату. Тоді ми зможемо з упевненістю сказати, що своїми діями та закликом ми відповіли на слова нашого Господа, Який звернувся до Свого Посланця ﷺ у Корані:

قُلْ هَذِهِ سَبِيلِي أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِيرَةٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِي وَسُبْحَانَ اللَّهِ وَمَا أَنَا مِنَ الْمُشْرِكِينَ

«Скажи: «Такий мій шлях. Я та мої послідовники закликаємо до Аллаха згідно переконанню. Пречист Аллах, і я не є одним із многобожників»» (12:108).


Газета «Ар-Рая»
16.05.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню