Чому Америка маніпулює Північною Кореєю? Чи буде проведений між ними саміт, чи починається війна?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Америки Дональд Трамп 24.05.2018 заявив про відміну саміту зі своїм північнокорейським колегою Кім ЧенИном, проведення якого було заплановано на 12.06.2018 у Сінгапурі.

Звертаючись до Кім ЧенИну, у поясненні свого рішення Дональд Трамп заявив: «Ти говориш про ваші ядерні потенціали, більше та сильніше... Світ втратив можливість укласти постійний мир». Заява Трампа пролунала наступного дня після того, як держсекретар США упевнено підкреслив, що запланований саміт відбудеться. Чому за одну добу було прийнято рішення відмінити саміт? Чи існувала реальна причина відмінити його, або Америка просто маніпулює угодою для досягнення певних цілей?!

Трамп заявив про скасування саміту після того, як заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Шу Сун Хуей розкритикувала віце-президента США Майкла Пенса, назвавши його зауваження «невігласними та дурними» і погрожуючи «демонстрацією ядерної сили». Її заява пролунала у відповідь на попередження Пенса на адресу Північної Кореї про те, щоб та зробила для себе висновки «із долі Лівії». Шу Сун Хуей заявила: «Моя країна не буде просити про діалог, якщо дипломатія зазнає поразки». У свою чергу, Майкл Пенс 21.05.2018 заявив: «Як пояснив президент, це питання закінчиться так само, як закінчилось лівійське, у випадку, Кім ЧенИн не піде на домовленість». Маніпуляції Америки явні, відкриті та застосовуються нею максимально!

Вночі 25.05.2018 Трамп заявив: «Надійшли свіжі новини про те, що від Північної Кореї виходять дружні заяви...», — і у подальшому додав: «Ми проводимо переговори відносно спільних цілей з Північною Кореєю з питання проведення саміту знов, який, якщо і відбудеться, то, як і раніше, — у Сінгапурі, у той де день, а саме — 12 червня. Якщо буде необхідно, то він буде продовжений і після заявленого строку». Трамп виступив зі своєю заявою вже після того, як виступив перший заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Кім Кіх Хаван 25.05.2018, сказавши: «Ми готові до засідання обличчям до обличчя у будь-який час, у будь-якому форматі заради вирішення кризи».

Він підкреслив «прихильність його країни до того, щоб докласти усіляких можливих зусиль для досягнення миру та стабільності у кожній точці світу і на Корейському півострові, і що ця прихильність не змінилась. Ми готові надати для цього Сполученим Штатам і час, і можливість». Він пояснив, що заява Трампа «була неочікуваним для нас, і ми не можемо не жалкувати про це... Наш лідер прагнув до зустрічі з президентом Трампом, яка сама по собі є благою справою. Він докладав зусилля заради того, щоб зустріч відбулась».

Ясно видно, що північнокорейці були вражені рішенням Трампа, тому що висловлювали сильне бажання досягти угоди з Америкою, що вказує на їх високу потребу у цьому. Вони бачать, що їх погрози розв’язати війну марні, тому що Північна Корея — це держава, як по суті живе у блокаді,і з нею незабаром може бути покінчено. Вони відчувають, що не зможуть вистояти перед Америкою. Америка змогла переключити свою увагу на Північну Корею після того, як забезпечила безпеку свого впливу у Сирії, зберігши тамошній правлячий режим, якій слідує її вказівкам, за допомогою Ірану, «Хізбалли», Росії, Туреччини, Саудівської Аравії та інших... Тепер Америка хоче пограти з Північною Кореєю як кішка з мишкою, маючи можливість перегризти їй горлянку у будь-яку мить.

Америка провокує північнокорейців, знаючи, що ті нададуть показову реакцію на цю провокацію. Тоді вона використовує їх реакцію як виправдувальну причину скасування саміту, у чому звинуватить їх же самих! Вона дотримується цього способу дій дуже давно, використовуючи його постійно. Але, незважаючи на це, північнокорейці усе одно підкреслюють свою готовність провести саміт для рішення кризи! Це вказує на ступінь їх потреби у проведенні саміту, тому що їх економічне положення стало нестерпним після того, як Америка ввела проти них санкції, і навіть їх союзник Китай примкнув до неї у цьому.

Китай (як по суті вже неідеологічна держава) не хвилює нічого, окрім його власних торгових інтересів з Америкою, а також страху порушити їх, тому що як до цього він сам понесе збитки в економічному та політичному плані. Китай не хоче протистояння з Америкою і не бажає суперничати з нею по усім фронтам і у кожному місці. Ми вже бачили тому приклад у випадку з іранською ядерною угодою, коли Америка порушила його, а Китай не зайняв сильної, рішучої позиції проти, більше того, встав на сторону іранських опозиціонерів, вимагаючих порвати угоду. Таким чином, позиція Північної Кореї вказує на критичність її внутрішньої ситуації та жахливе економічне положення через майже повну ізоляцію від світу.

Із цього розуміється, що Америка сама хоче провести саміт та підписати угоду з Північною Кореєю, але лише на своїх умовах, які вона бажає тій нав’язати, а потім швидко зрізати плоди даної угоди. Отож, саміт буде проведений лише для підписання умов, які Америка продиктує Північній Кореї у виді угоди.

Особливо варто врахувати вимогу Америки до Північної Кореї проявити добрі наміри до саміту, на які та погодилась. Північна Корея одразу ж відпустила затриманих нею американців та зруйнувала свій центр ядерних випробувань. Як річ, подібні дії не повинні відбуватись перед підписанням угоди, щоб Північна Корея могла використовувати їх як козир. Висловлювання Пенса говорять про те ж саме, через що президент США і заявив, що північнокорейці, видимо, бажають повторити участь Лівії. Радник президента США по національній безпеці Роберт Болтон заявив 24.03.2018: «Дискусія про очікувану зустріч президента Трампа з лідером Північної Кореї Кім ЧеньИном повинна бути схожа на ті дискусії, які призвели до передачі компонентів ядерної програми Лівії у руки Америки у 2004 р. Якщо вони не будуть готові вести діалог у такому форматі, то розмова з ними буде коротка».

Він мав на увазі, що Америка вже заздалегідь розробила план, який реалізує по відношенню до Північної Кореї, а саме — лівійський сценарій. Тому вона міняє свої позиції та заяви, а також використовує погрози у рамках розв’язаної нею психологічної війни, граючи на нервах північнокорейців, щоб заплутати їх та обманом нав’язати їм свої умови, перш ніж почнеться саміт. Америка тим самим заявила, що Північна Корея повинна принижено передати їй усі свої компоненти ядерної програми, після чого відбудеться низка чергових принижень, як це сталося з Каддафі, який здригався від страху, побачивши, як вчинила Америка при окупації Іраку з його колегою Саддамом Хусейном, через що Каддафі повністю погодився на усі умови Америки у жаху під її погрозами, хоча з самого початку працював проти неї в Африці на боці Європи, особливо — Британії, і у той же час боровся проти свого народу, як Башар Асад, утискаючи та принижуючи його!!!

Усе це наглядно демонструє нам маніпулятивну політику американців під час підписання угод. Ясно видно, що для американців не існує ані угоди, ані відповідальності за неї. Вони здатні порушити будь-яку угоду у будь-яку мить. Світ перестав їм вірити, і вони самі прирікають свою репутацію у міжнародній спільноті на падіння. Вони вчинили так само, коли нещодавно порушили угоду по ядерній програмі Ірану. Вони використовують загрози розв’язати війну, пихато нав’язуючи свою волю та умови тим, хто з ними не згоден або постає проти них. Також вони використовують слабкість міжнародної волі протистояти їм при тому, що якщо б у інших держав, особливо — сильних із них, була б сильна воля та єдність, то вони були б здатні приборкати Америку. Але на це здатна лише Держава Праведний Халіфат за методом пророцтва, яка скоро встановиться, з дозволу Аллаха, встане перед обличчям Америки та поверне світ проти неї так, що вона втратить свою вагу на міжнародній арені, і світ, нарешті, позбудеться від її зла.


Газета «Ар-Рая»
Асад Мансур
14 Рамадана 1439 р.х.
30.05.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню