Американські документи розкривають зрадництво правителів із родини Сауда та їх підтримку ганебної Кемп-Девідської

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу (02.06.2018) на сайті «Arabi21» була опублікована новина:

«Державний департамент США опублікував історичні документи, які підтверджують підтримку Саудівської Аравії Кемп-Девідської Угоди між Єгиптом та єврейським утворенням у 1979 році.

Американський чиновник, яки побажав залишитись невідомим, 9 серпня 1978 року брав участь у зустрічі між послом США у Саудівській Аравії Джоном Сі. Вестом (John C. West) та міністром закордонних справ Саудівської Аравії Саудом аль-Фейсалом, який виразив повну підтримку своєї країни угоди між Єгиптом та єврейським утворенням.

У телеграмі від 10 серпня 1978 року, направленої із посольства США у Саудівській Аравії до Державного департаменту США, повідомляється щодо проведення зустрічі  чс044F65е9 серпня того ж року у місті Таіф між послом США Джоном Сі. Вестом (John C. West) з тодішнім міністром закордонних справ Саудівської Аравії, принцом Саудом аль-Фейсалом.

«Позиція Саудівської Аравії відносно переговорів між Єгиптом та єврейським утворенням викривлена, ми не хочемо припинення переговорів», — сказав Фейсал на зустрічі, як повідомлялось у телеграмі, датованої 10 серпня того ж року . «Ми хочемо, щоб Кемп-Девідська угода мала успіх, тому що це буде успіхом наших найбільш близьких друзів в Єгипті та Сполучених Штатах», — додав він.

Він також зазначив, що підтримка королівства буде відкритою, але підкреслив, що усі «результати Кемп-Девідської угоди повинні бути широко визнані в арабському світі».

У березні 1979 року Єгипет та єврейське утворення уклали мирну угоду у Кемп-Девіді, щоб покласти край війні між двома сторонами та встановити мир між ними.

Угода передбачає нормалізацію відносин між двома сторонами та виведення єврейських військ із Синаю, окупованого після Шестиденної війни у 1967 році, з обмеженням чисельності єгипетських військ на Синаї і різноманітності зброї, дозволеної у цьому регіоні.

Окрім того, угода передбачає можливість проходження єврейських судів через Суецький канал та розгляд затоки Акаби та Тіранської протоки у якості міжнародних коридорів, щоб уникнути там військових конфліктів».

Огляд новин «Ар-Рая»
13.06.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню