ОАЕ — це рука Британії в Ємені і головний інструментарій реалізації британських планів

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Факт того, що ОАЕ служить про англійським сателітом, є вже загальновідомим, і заперечує його лише зарозумілий. Британія довгий час колонізувала країни Перської затоки, тримаючи їх під жорстким контролем.

Кермо управління країнами Перської затоки знаходилось у руках Саудівської Аравії, коли саудівські правителі були британськими агентами. З того часу, як саудівські монархи перейшли під вплив Америки, у Саудівській Аравії між Америкою та Британією спалахнув конфлікт за вплив. Схватка тривала доти, доки Сальман не здійснив свій «білий переворот» проти британських агентів. Після цього Британія передала кермо влади країнами Перської затоки у руки ОАЕ. Британці готували Емірати до цієї ролі на потязі тривалого часу, беручи до уваги ймовірність уходу або скорочення їх впливу у Саудівській Аравії внаслідок боротьби за вплив з американцями. І з тієї миті, як саудівські монархи встали на бік Америки, ОАЕ стали проанглійським агентом та хранителем британських інтересів у регіоні.

Емірати керуються згідно з вигаданими англійцями законами, виконують їх плани, борються з їх супротивниками, захищають їх інтереси та звертаються до них у критичних ситуаціях. З іншого боку, Британія опікає та захищає їх. Коли у минулому році прем’єр-міністр Британії Тереза Мей відвідала країни Перської затоки, вона сказала, що безпека у Перській затоці є невід’ємною частиною безпеки Британії. Це служить свого роду погрозою на адресу США, які на ту мить підсилили свій тиск на Катар та ОАЕ.

ОАЕ — агент впливу Британії в Ємені

З початку злощасної військової операції «Буря рішучості» 26 березня 2015 року, яка була ініційована Америкою для того, щоб витіснити британських агентів та утвердити замість них хоусітів з подальшим наданням їм законності, ОАЕ по вказівці з боку Британії прилучились до коаліції, очолюваної проамериканською Саудівською Аравією, яка хотіла утвердити хоусітів при владі, щоб прибрати у свої руки справу Ємену та витіснити звідти Іран зі згоди Америки в обмін на виконання американського порядку денного у регіоні. Емірати почали переслідувати хоусітів і наносити свої удари по позиціям останніх. Це не залишило Америку без уваги, а навпаки, примусило її вжити заходів по скороченню повітряних польотів авіації ОАЕ.

Тоді Британія підказала Еміратам взяти під свій контроль та колонізувати південні області Ємену. Тому лідер хоусітів Абдульмалік аль-Хоусі у своєму виступі після падіння Адену від ударів ОАЕ у 2015 році заявив про те, що Британія прагне повернути свій колоніалізм на південь країни. Потім ОАЕ реалізували британський порядок денний на півдні Ємену і взяли під повний контроль південні області країни (розташувавши казарми та важливі військові бази), найбільш значущим із яких Баб-ель-Мандебська протока, яка є одним із важливіших міжнародних коридорів. Емірати взяли під свій контроль стратегічний архіпелаг Сокотра до півдня від Адену перед протокою, а також острів Міона у гирлі протоки. Емірати розташували 400 своїх військовослужбовців у порту Аль-Мухаа, недалеко від протоки, і перетворили це місто на головну військово-морську базу підтримки військового контингенту ОАЕ по усій території Ємену, щоб відновити вплив Британії. Більше того, Емірати встановили жорсткий пасок безпеки навколо міста Аден та його аеропорту, щоб утвердити свій контроль над цим регіоном.

Більше того, Емірати створили озброєні ополченські загони на півдні, такі як ополченці «Перехідної ради» на чолі з Ідройсом аль-Зубаіді, який є прихильником відкритого сепаратизму, і ополченці «Дуги безпеки» на чолі з Хані Бріком, який є прибічником салафітських поглядів, а також ополченські загони із військовослужбовців північної армії, відомої як «Гвардія стражників республіки», на чолі з Таріком Мухаммедом Абдуллахом Салехом.

ОАЕ та в’язниці

Варто ОАЕ ступити на південь Ємену, як там з’явились секретні в’язниці, у яких завдають муки супротивникам та борцям проти огидної колоніальної політики, яку проводять агенти Британії. Агентство «AssociatedPress» у ході журналістського розслідування виявило існування 18 діючих секретних в’язниць, якими завідують Емірати та їх союзники у південних областях Ємену, де взято під варту біля 2000 єменців, які були викрадені і тепер утримуються у місцях позбавлення волі без усілякого суду та слідства.

Із доповіді проведеного розслідування стало відомо, що до затриманих застосовуються жорстокі методи тортур, головним із яких виступає метод «барбекю», де жертва прив’язується до шесту і обертається над палючим вогнем як барбекю. Агентство також повідомило, що міноборони США (Пентагон) закликало до розслідування тортур в еміратських в’язницях в Ємені. У доповіді групи експертів ООН у січні говорилось, що сили ОАЕ в Ємені несуть відповідальність за акти тортур, які увібрали у себе такі методи як побиття, оглушування, електричні катування, позбавлення медичної допомоги, а також сексуальне насильство. Організація «AmnestyInternational» зафіксувала волаючі, систематичні та необґрунтовані порушення, якими керують ОАЕ на півдні Ємену.

Міністр внутрішніх справ Ємену Ахмед аль-Місрі також закликав ОАЕ закрити свої в’язниці у країни та притягти їх співробітників до відповідальності. Про це він заявив перед матерями викрадених та затриманих громадян Ємену, які вийшли на мітинг протесту перед домом аль-Місрі в Адені з вимогою пролити світло на долю своїх дітей та строки їх звільнення. Цей мітинг проходив у той час, коли аль-Містрі зустрічав міністра закордонних справ ОАЕ Рім аль-Хашимі у палаці Аль-Маашек у тимчасовій столиці Адені на початку минулого тижня (див. сайт «AlJazeera» і портал сайту «AmnestyInternational»). Прес-секретар Верховного комісару ООН по правам людини Ліз Троссел повідомила агентству «Anadolu» декілька днів назад, що ОАЕ управляють секретними тюрмами в Ємені.

Ескалація конфлікту у Ходейді

В останні дні активізувалась схватка між Америкою та хоусітами з одного боку, і Британією, ОАЕ та їх послідовниками — з іншого. Конфлікт загострився і вступив у запеклу фазу. ОАЕ при підтримці Британії та Європи рішуче наполягають на взятті портового міста Ходейда із рук хоусітів та ігнорують спроби Америки запобігти штурму цього міста під оманливим приводом захисту громадянських осіб та порту. Америка ллє крокодилячі сльози з приводу громадянських осіб Ємену, а у Сирії віддає накази Росії, Ірану та правлячому режиму країни проводити масові вбивства, щоб примусити мирних людей прийняти ті рішення, які вони не сприймають. З іншого боку, ми бачимо, як хоусіти б’ються не на життя, а на смерть, намагаючись стримати Ходейду. І як може бути інакше, адже це місто служить тими легенями, якими дихають хоусіти.

Європейські країни підтримують битву за Ходейду і називають її законною на підґрунті офіційного наказу законного уряду. Як відомо, Тарік Салех зробив заяву, у якій він підкреслив свою підтримку зусиллям альянсу і дав знати, що він бореться під командуванням Хаді. Проте тиск з боку Америки примусив ОАЕ призупинити війну у Ходейді і вийти із аеропорту. При цьому Емірати взяли під повний контроль Тахайту,тим самим перекривши шляхи підкріплення до хоусітів з декількох сторін. Відомо, що Тахайта зв’язує декілька областей, серед яких Ібб та Зімар.

Халіфат служить єдино вірним рішенням проблем Ємену та усього світу

Продовження конфлікту завдає страждання народу Ємену та накликає на нього гнів Всевишнього. Аллах приписав їм вирішувати усі свої проблеми згідно з Ісламом і категорично заборонив їм звертатись за рішенням до чого-небудь іншого.

Рішення усіх проблем Ємену і світу полягає у прилученні до діяльності Хізб ут-Тахрір по встановленню Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, який є одним-єдиним шляхом розвитку мусульман, а також відновлення їх колишньої слави у якості кращої общини, виведеної для усього людства. Лише ця держава зможе забрати із рук диких капіталістів кермо управління світом та вивести усе людство із темряви вигаданих людьми ідеологій на світло та справедливість Ісламу.

 

Професор Шаіфаш-Шарадій — Ємен
18.07.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню