Сіоністське утворення прийняло закон про національну єврейську державу, а що ж прийняли правителі мусульман?

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

19.07.2018 Кнесет «Ізраїлю» у третьому читанні схвалив законопроект про національну єврейську державу: 62 депутати проголосували за закон, 55 — проти, двоє утримались.

Даний закон кодифікує статус «Ізраїлю» у якості держави єврейського народу і закріплює іврит у якості державної мови. Арабські мові надається «особливий статус». Також закон гласить, що розвиток єврейських поселень відноситься до патріотичних цінностей, тому «Ізраїль» буде заохочувати та надавати підтримку у їх створенні. Після прийнятого закону прем’єр-міністр «Ізраїлю» прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху подякував членам Кнесету і сказав: «Це визначальний момент у літопису сіонізму та історії держави». Виникають питання: якими ж є майбутні цілі цього політичного рішення для «Ізраїлю» і для так званого «мирного процесу» по питанню Палестини? І що зробили правителі мусульман у відношенні цих небезпечних сіоністських рішень?

Дане рішення само по собі не нове, про нього вже висловлювався прем’єр-міністр Нетаньяху у межах сіоністського проекту у регіоні. Метою цього рішення у майбутньому є повне спустошення Палестини від її народу, і даний процес відбуватиметься згідно з певними кроками. Що стосується мирного процесу, то цей проект узгоджується:

— з «ізраїльським « поглядом на мирний процес,

— з тими, хто стверджує, що представляє народ Палестини,

— з деспотичними режимами у сусідніх країнах.

«Ізраїльський» погляд має на увазі встановлення держави для палестинців як проміжний етап, щоб потім продовжити шлях до досягненню сіоністських цілей та реалізації своїх проектів.

Насправді, це не перше і не останнє єврейське рішення на благо проекту «Ізраїлю», який розроблений для взяття під свій контроль території Палестини та виселення звідти палестинців. Цьому проекту лише у 2017 та 2018рр. передувала низка інших проектів. Наприклад, 31.12.2017 переважною більшістю голосів був прийнятий законопроект про врегулювання та продовження єврейських поселень на Західному березі (зона С), включаючи аль-Кудс. Що стосується законопроекту про національну єврейську державу, то він був представлений на затвердження Кнесету не один раз.

Проте Нетаньяху запропонував відкласти голосування після отримання нових пропозицій від Америки по «угоді сторіччя». 02.01.2018 у Кнесеті було проведено голосування, згідно якому для передавання будь-якої частини аль-Кудсу у межах угоди про врегулювання є потреба у голосах 2/3 членів Кнесету (80 членів із 120). Окрім того, закон дозволяє змінення муніципального визначення аль-Кудсу, що має на увазі під собою можливість проголошення частин священного міста «окремими утвореннями» (згідно заяві Кнесету).

14.05.2018 в Єрусалимі відбулась церемонія відкриття посольства США в «Ізраїлі». На самій церемонії були присутні представники 32 країн, а Білий дім США представляли донька та зять президента Дональда Трампа — Іванка Трамп та її чоловік Джаред Кушнер, що обіймає посадку радника президента по близькосхідному врегулюванню. Потім було прийнято це рішення про національну єврейську державу, і у найближчі місяці може бути прийнято рішення відносно єврейських поселень та окупації зони С через чергове голосування у Кнесеті.

Напрошується питання: так, це те, що вирішили правителі євреїв по відношенню до аль-Кудсу та земель Палестини, а що ж зробили так звані «правителі» мусульман з цього приводу? Хіба ці правителі після усього цього розірвали усі зв’язки з «Ізраїлем» та вигнали їх посольства із своїх країн? Хіба вони мобілізували армії для звільнення аль-Кудсу та аль-Акси? Хіба вони відкинули переговори з євреями, вважаючи їх недійсними? Хіба вони відмовились визнавати «Ізраїль» на арабському саміті у Бейруті у 2002 р., на саміті у Дахрані у 2018 р., на «ісламському саміті» у Стамбулі у 2018 р.? Хіба вони скасували усі угоди, підписані з «Ізраїлем» у Кемп-Девіді, Осло, Ваді Араби?

Ні, ні і знов ні, вони не зробили ані того, ані іншого, як у відношенні аль-Кудсу, так і у відношенні аль-Акси. Вони продовжать бездіяльність, навіть більше того, вони продовжать змови з євреями з метою вирішити проблему Палестини на користь євреїв та Заходу у межах «угоди сторіччя». Підтримка з боку правителів буде іти і у політичному, і в економічному плані на благо Заходу та євреїв.

Правителі мусульман у відношенні земель Палестини проявили не лише безпечність, але й беруть активну участь у змовах проти неї, починаючи з Сайкс–Піко, далі — декларація Бальфура, потім — окупація Палестини англійцями та штучні змови у 1948, 1956, 1967 роках, які послужили підготовкою підґрунтя для встановлення сіоністської держави. Вони продовжували підписувати угоди у межах так званого «мирного процесу», вони визнали законність існування «Ізраїлю» на самітах у Бейруті, дах рані, Стамбулі і т.д. Ось таким є положення правителів і такою є їх історія по відношенню до Палестини. Вони продовжать вчиняти віроломно, доки не очистять землі Палестини на благо євреїв, щоб ті змогли втілити свій сіоністський проект.

Сьогодні Благословенна Палестина потребує великих лідерів, таких як Абу Убайда ібн аль-Джаррах, який завоював аль-Кудс, Салах ад-Дін та Бейбарс, які звільнили його від нечисті хрестоносців та монголів, а також має потребу у Другій Праведній державі Халіфат. Лише у такому випадку вона буде звільнена, будуть скинуті зі своїх престолів зрадники та зруйнуються змови проти Умми. І тоді Палестина повернеться до своїх основ, і втіляться у життя слова Посланця Аллаха ﷺ, у яких він ﷺ радує нас тим, що Палестина буде столицею Халіфату наприкінці часів:

إِذَا رَأَيْتَ الْخِلَافَةَ قَدْ نَزَلَتْ الأَرْضَ الْمُقَدَّسَةِ فَقَدْ دَنَتْ الزَّلَازِلُ ‏وَالْبَلَابِلُ‏ ‏وَالْأُمُورُ الْعِظَامُ وَالسَّاعَةُ يَوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنْ النَّاسِ مِنْ يَدِي هَذِهِ مِنْ رَأْسِك

«Якщо ти побачиш, що Халіфат спуститься на священні землі Палестини, це означає, що наблизились потрясіння, лиха та великі справи! У той день Час буде ближче до людей, аніж ось ця моя рука до твоєї голови!» (Абу Дауд).

У версії Ібн Асакіра говориться:

هَذَا الأَمْرُ كَائِنٌ بَعْدِي بِالْمَدِينَةِ ثُمَّ بِالشَّامِ ثُمَّ بِالْجَزِيرَةِ ثُمَّ بِالْعِرَاقِ ثُمَّ بِالْمَدِينَةِ ثُمَّ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ فَإِذَا كَانَ بِبَيْتِ الْمَقْدِسِ فَثَمَّ عُقْرُ دَارِهَا وَلَنْ يُخْرِجَهَا قَوْمٌ فَتَعُودَ إِلَيْهِمْ أَبَدً

«Ця справа (тобто Халіфат) після мене буде у Медині, потім — у Шамі, потім — на Аравійському півострові, потім — в Іраку, потім — у Константинополі, потім — у Бейт аль-Макдісі (тобто Єрусалимі). Коли вона буде у Бейт аль-Макдісі, там буде її сила, і ніхто не виведе її звідти».

Ми просимо Аллаха вшанувати Умму падінням нікчемних правителів, встановленням Праведного Халіфату, правління у якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Адже лише Халіфат очистить Палестину від нечисті євреїв, знищить їх проекти та звільнить інші землі мусульман від колонізаторів.

 

Газета «Ар-Рая»
Хамд Табіб — аль-Кудс
12 Зуль-каъда 1439 р.х.
25.07.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню