Кампанія, присвячена поняттю «родина»: Виклики і рішення Ісламу

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

1 частина

Партія «Хізб ут-Тахрір» кожного разу доводить нам, що є путівником , який не обманює свій народ. Вона проводить пряму лінію , коли поруч є криві, тобто показує прямий шлях у той час, коли є ті, хто веде по шляхам омани. Треба розуміти, що жінка займає не останню роль:

— у несенні заклику,

— у наказі схвалюваного та забороні засуджуваного,

— в ідейному та політичному протистоянні з іншими культурами.

Тому жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір проводить сумлінну діяльність у цьому напрямку, щоб притягти увагу до справ мусульманських жінок. У зв’язку з чим даний відділ постійно запускає масштабні кампанії, проводить міжнародні конференції , з метою обговорити справи жінок та дитини з ідейної, соціальної та політичної сторони. Наприклад, політична роль мусульманки в очікуваній Ісламській Державі; яким чином жінки повинні бути захищені від зубожіння та експлуатації; роль мусульманської молоді; освіта і т.п. Також на постійній основі запускаються кампанії по Сирії, аль-Аксі, мусульманам-рохінджа, сестрам, заточеним у в’язницях Росії, Узбекистану, Пакистану...

У ці дні була запущена нова міжнародна кампанія під гаслом «Родина: виклики та рішення Ісламу», по завершенні якої наприкінці жовтня буде проведена міжнародна жіноча конференція, у якій візьме участь багато представників із різних країн.

Побудова міцної родини є основою сильного, стабільного, успішного суспільства. Родина — це ключ до фізичної, емоційної , матеріальної підтримки, щастю її членів , правильній турботі та вихованню дітей. Проте сьогодні ми стикнулись з кризою, яка впливає на гармонію, єдність подружнього та родинного життя як у світових суспільствах, так і у мусульманських країнах. Тому дана кампанія направлена на виявлення причин, які ведуть до підсилення цієї кризи, і на надання ефективних рішень існуючих проблем, що виникли перед традиційною родиною.

Ця кампанія та міжнародна жіноча конференція скеровані на те, щоб підкреслити небезпеку у зміненні структури родини у сучасному світі. Кампанія буде складатись із трьох етапів, у ході яких визначаться ключові чинники , які потягли страждання інституту шлюбу і гармонії родинного життя, а також буде зачеплена роль ЗМІ та урядів у розпаленні кризи. Кампанія розкриє міжнародні та регіональній порядки денні , метою яких є секуляризація мусульманської родини та соціальних законів , щоб якомога далі віддалити мусульман від їх релігії. У ході цієї кампанії буде:

— продемонстрована ісламська соціальна система,

— роз’яснена унікальність погляду цієї системи на відносини статей,

— зачеплені основи, цінності, правильні рішення цієї соціальної системи,

— розказано про ролі кожної статі , її правах у родинному житті.

Усе це дозволить:

— захистити шлюб,

— забезпечити спокій та гармонію у родинному житті,

— донести інформацію щодо прав материнства належним чином,

— встановити та зберегти єдність та силу родини.

Ця кампанія та конференція зроблять свій внесок у роз’яснення:

— ключової ролі законів Ісламу у державі Халіфат,

— у побудову, поширення, захист подружньої єдності та сильної родини.

Усе це буде зроблено з метою роз’яснити, що лише Іслам є фортецею для родини. Ані для кого не секрет, що лише у Халіфаті будуть запроваджені соціальні та інші закони Ісламу , і лише у ньому правління буде здійснюватись за методом пророцтва. З дозволу Аллаха, цей час вже близько!

Подібно тому, як родина є джерелом щастя, любові, безпеки, комфорту , вона також може бути джерелом проблем, болі, відчаю та страждань. У наші дні індивідуальний образ життя заснований на насолодах , матеріальних цінностях капіталізму, гендерній рівності статей, плюс це поширюється та пропагується через усілякі можливі рупори, такі як індустрія розваг, система освіти, Інтернет-портали, жіночі організації. Не говорячи вже про пропаганду руйнівних ліберальних, сексуальних свобод, що призвели до нещастя у шлюбах та родинному житті. Більше того, це спровокувало емоційні розлади в індивідів, що стало руйнівним наслідком для дітей та суспільства.

Кампанія детально висвітлить такі важливі теми, як «важливість шлюбу», «виховання дітей», «ранній шлюб», «пізній шлюб», «нечисленність шлюбів», «розлучення», «змінення та секуляризація законів родини», «родинне насильство» , «одиноке життя жінок», «руйнівний вплив на родину віртуального спілкування» і т.п. моменти, що зачіпають родину, її стабільність та процвітання.

Так, структура традиційної родини розпадається, руйнується, тому ми повинні зрозуміти суть проблеми та виправити її. Так приєднуйтесь же до цієї важливої кампанії , підтримайте її, щоб допомогти порятунку родини та її захисті від руйнування!


Газета «Ар-Рая»
Муслима аш-Шамі (Умму Сухайб)
1 Сафара 1440 р.х.
10.10.2018р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню