Масові вбивства — плоди західної культури

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Французька газета «LeMonde» пише, що число озброєних нападів в Америці, які призвели до масових вбивств, було дуже високим у цьому році.

Відомі випадки, де принаймні 4 людини були поранені або вбиті; у ці статистичні дані не увійшли випадки, коли була вбита менша кількість людей. «LeMonde» пише, що загальна кількість в Америці на дану мить досягала 454 людини, поранених — 1401 людей. Також газета вказала, що на протязі перших 238 днів цього року перший довгий період без масових розстрілів людей припав на березень місяць, склавши усього чотири дні.

Газета додала, що під час атаки в Лос-Анджелесі, яка сталася у середу пізно ввечері, було вбито 12 людей. Це вже 374 напад в Америці, починаючи з 1 січня цього року.

У середньому у 2018 році в день трапляється 1,2 озброєних нападів, а у 2016 р. ця цифра досягала 1,3. Самий пик прийшовся на 21 серпня 2017 г., коли на протязі дня було скоєно 8 озброєних нападів.

Деякі статистичні дані вказують на те, що набуття особистої зброї в Америці у період з січня 2013 по березень 2018 рр. призвело до наступних подій: 7706 поранених і  2594 вбитих. Статистика за 2012 рік говорить про те, що поліція США вбила і поранила більше 55 тисяч людей на протязі року. Усе це — результат расистської просвіти, скерованої проти осіб африканського походження, і результат роз’єднаності в американському суспільстві.

Канадська телерадіомовна корпорація «CBC» повідомляє, що якщо зробити запит у пошукову систему про кількість вбивств в Америці, то з’ясується, що кожні 17 хвилин від вогнепальної зброї помирає один американець. Що стосується запиту про статистику ув’язнених, то можна виявити, що на кожну 1000 людей припадає 9 ув’язнених. Кожен рік біля 100 тисяч американців наражаються на озброєний напад, у середньому, в день 289 людей наражаються на обстріл із вогнепальної зброї, із них в день помирає 89. Що стосується статистики самогубств, то в день 53 людини роблять його. Якщо ви зробите запит про кількість загиблих на протязі одного дня від рук поліцейських, то виявите, що офіційної статистики немає, тому деяким журналістам довелось витратити роки щоб знайти наступні результати:

— У 2014 р. від рук поліції США загинуло 1143 людини, у 2013 р. — 1029 людей. Переважна більшість загиблих: бідні, люди, які мають африканське коріння, люди з розумовим розладом.

Деякі випадки просто не піддаються розумному поясненню, наприклад, людина сидить у поліцейській машині у наручниках, і потім поліцейські стверджують, що він власноруч вистрелив собі у голову. Мається відеофіксація, як у неозброєну людину-втікача поліцейський вистрелив 8 разів.

Цілком зрозуміло, як:

— поліція США може щоденно вбивати по 3 американця,

— американці можуть вбивати один одного у таких масштабах,

— вийшло так, що в’язниці заповнені вбивцями.

Усе це виходить із секуляризму, який спустошує людину, позбавляє її цінностей, залишивши лише одну: бути рабом капіталіста. Коли відсутні цінності, усі зусилля зосереджуються на виробництві та оплаті рахунків, що підвищує частку психологічного тиску і хвороб на підґрунті неврологічних розладів. Легкодоступність вогнепальної зброї дає цілком зрозуміле пояснення росту усіх цих злочинів. Тому поза усіляких сумнівів можна сказати, що ця культура зазнала поразки, деградації та занепаду.

Згідно статистиці, складеної «BBC», в Англії 42% населення має статеві відносини з декількома людьми в один і той же час, а в Америці це робить більше 50% населення. За даними англійської газети «TheTelegraph» найбільша кількість позашлюбних дітей по статистиці прийшла на 2016 р. У середньому по країні в день 83 тисячі дітей стають сиротами, або від них відмовились батьки, або відняла держава та передала іншим родинам (статистика за 2016 рік). У Німеччині подружню вірність порушили 46% чоловіків та 43% жінок, у Франції ця цифра склала 55% чоловіків та 32% жінок. За даними англійської газети «TheGuardian» на кожну 1000 вагітних приходиться 19,7 неповнолітніх (2%). Причиною поширення подібних сексуальних відносин стала так звана «свобода», яка потягла зіпсованість суспільства та родини.

Секуляризм призвів до того, що 20 млн. жінок в Америці наразились на зґвалтування та фізичне насильство. За даними «CNN» приблизно кожна четверта жінка в Америці стверджує, що наражалась на фізичне насильство. Еван Старк (EvanStark), автор дослідження Національного інституту психічного здоров’я США, у ході якого було досліджено 1360 жіночих звернень у лікарні, говорить: «Побиття жінок в Америці, можливо, найбільш поширена причина жіночих травм. Вони навіть перевищують шкоду, отриману від автомобільних аварій, грабежів та зґвалтувань разом узятих». 83% жінок мінімум раз звертались за медичною допомогою у лікарні для лікування ран та синців, які були отримані внаслідок побиття. Журнал «PsychologyToday» опублікував, що кожна десята жінка була побита чоловіком. Проте науковий журнал «FamilyRelations» спростував це: «Ні! … Навпаки, кожна друга наразилась на несправедливості та агресії з боку чоловіка».

Секуляризм не зміг захистити здоров’я жінок в Америці. Згідно документу ООН, американських жінок африканського походження під час вагітності від хвороб померло у 4 рази більше, аніж білих жінок за останні 20 років. Ненадання допомоги вагітним американкам та жінкам з Аляски, при порівнянні з білими жінками, зросло у 3,6 разів, американкам з африканськими коріннями — у 2,6 разів, латиноамериканським жінкам — у 2,5 разів.

Як видно, навіть при погляді на жінку секуляризм як і раніше враховує колір шкіри, її походження. І хіба після цього неможна сказати, що секуляризм виступає проти жінок?

Жінки у Канаді отримують усього лише 72% від того, що отримують чоловіки за ту ж саму роботу. Канадська телерадіомовна корпорація «CBC» приводить наступне: «Розрив в оплаті праці між жінками та чоловіками у Канаді збільшується до 72%, незважаючи на те, що вони виконують ту ж саму роботу, мають той же самий досвід. Окрім того, жінка несе іще тягар додаткової роботи без оплати за це. У доповіді (опублікованої 07.03.2016 «OxfamCanada» та Канадським центром політичних альтернатив (ССРА)) зазначається, що розрив у заробітній платі у 2009 р. склав 74,4%. Потім, у 2010 р., ця цифра стала 73,6%, у 2011р. — 72%, у 2016 р. ця цифра склала ті ж 72%. Варто зазначити, що у 2002 р. ця цифра складала 70,02%.

У доповіді заперечувалось, що розрив у заробітній платі викликаний меншою кількістю годин роботи у жінок. Також заперечувалось, що причиною тому служить диспаритет в освіті або у досвіді роботи. Іншими словами, при складанні доповіді розглядались усі чинники, які здатні вплинути на розрив в оплаті праці. У доповіді основна увага приділялась працевлаштуванню на постійне місце роботи на протязі року, а не тимчасове. Деякі статистичні дані показують, що розрив в Америці навесні 2016 р. склав 79%, а у 1974 р. ця цифра складала 59%.

Окрім того, заробітна плата в Америці варіюється в залежності від раси. Наприклад, іспаномовні латиноамериканці: чоловіки заробляють у середньому 32 тисячі доларів, а жінки — 29 тисяч на рік. На цій же роботі білі європейського походження отримують: чоловіки — 53 тисячі доларів, жінки — 41 тисячу доларів. Ті, хто має африканське коріння: чоловіки — 37 тисяч доларів, жінки — 33 тисячі доларів. Таким чином, якщо ми візьмемо білого чоловіка як мірило для прибутків, то вийде, що іспаномовні латиноамериканські жінки отримують 54%, жінки з африканськими коріннями — 63%, а білі жінки — 78%.

І після цього Захід іще насмілюється хизуватись дотриманням прав людини та поширювати заклики до дотримання прав жінок по усьому світу, зокрема — у мусульманських землях! Знайшлись недоумкуваті просвітителі — які підхопили ці заклики, — які зробили Захід своїм путівником та прикладом для наслідування, не підозрюючи, що дискримінація тече у жилах Заходу.

Немає порятунку та притулку людству, якщо не буде встановлена держава Халіфат, правління у якій буде здійснюватись за методом пророцтва. Лише вона може позбавити людство від зла секуляризму, поведе його до світла Ісламу, зупинить скочування людства до рівня тварин і піднесе його над іншими створіннями.


Газета «Ар-Рая»
Саір Саляма (Абу Малік)
6 Рабі уль-авваль 1440 і.х.
14.11.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню