Управління вчених Бангладеш повинно перешкодити зрадницькій політиці Хасіни, а не бути її частиною

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Населення Бангладеш спостерігає за різкими рухами Хасіни напередодні нових національних виборів — за тим, як вона усіма силами прагне заручитись підтримкою Індії і таким чином прийти до влади знов.

За дуже короткий строк Хасіна підписала антидержавні угоди з Індією один за іншим, до числу яких відноситься дозвіл для Індії експлуатувати порти Монгла та Чіттагонг у Бангладеш (стратегічні вузли морського поєднання торгових шляхів) для поєднання півночі Індії з її східними регіонами, а також енергетична угода, яка загрожує безпеці Бангладеш, тому що згідно їй Індія купує 500 мегават електроенергії у межах індійського плану по інвестуванню 9 млрд. доларів в енергетичний сектор Бангладеш, що насправді залишить країну незахищеною перед волею Індії, відомої своєю ворожнечею до мусульман. Угоди з Індією готують їй підґрунтя для розгортання впливу у стратегічних секторах Бангладеш у межах її плану проникнути в усі сфери життя цієї країни.

Ясно видно, що політика брехливої демократії втратила авторитет в народі Бангладеш, тому що люди практичним чином відчули, що партія «Авамі ліг» та «Партія народу Бенгалії» зовсім не піклуються про справи людей, що секуляристи та їх регіональний союзник Індія є істинними джерелами влади для цих корупціонерів, що вороги народу Бангладеш використовують ці угоди заради встановлення контролю над ресурсами країни та її геостратегічними районами з метою розширення свого регіонального панування і нав’язування контролю над нашими ресурсами та стратегічними можливостями, які потім стануть служити економічним та політичним інтересам Індії.

У контексті того, що відбувається, ми спостерігаємо, як певні кола, що переслідують свої короткострокові інтереси, входять в угоду з режимом Хасіни, тому що вони теж вилучають користь від того грабежу та сваволі, який чинить правлячий режим під крупних проектів облаштування країни. Ці нечисленні групи, звичайно ж, зовсім не представляють собою інтереси населення країни, яке, безперечно, розуміє, що укладання подібних угод та домовленостей з Індією, що іде врозріз з державними інтересами Бангладеш, дай іще і перед самими виборами, вказує на політичне банкрутство режиму. Уряд втратив довіру населення з причини поширеної корупції та тиранії, з причини репресій та пригноблень, яким немає кінцю.

Тому ми неповинні дивуватись, коли бачимо, як управління вчених вихваляє зрадницьку політику Хасіни. Це управління не виражає думку Бангладеш і відноситься до маргінальної групи, якій вигідна порочність уряду, тому що з ним вона може налагодити відносини заради своїх політичних цілей. Саме тому ми побачили, як управління вчених виражає вдячність тирану Хасіні на вищому рівні у школі Гавамі, яка рівна по ступеню магістратурам арабського та у цілому ісламського світу. Ми бачили, як це т.з «управління» не забуло скористатись крупною можливістю використати голоси вчених на політичних виборах на користь уряду, зайнявши його сторону. У той же самий час уся Умма, у т.ч. — більшість вчених всередині неї, які є щирими людьми, усвідомлює, що коли управління вчених вручає Хасіні диплом школи Гавамі, то робить це не з метою виконати свою відповідальність як група вчених, а робить з метою зафарбувати стереотип Хасіни як «вбивці вчених», що закріпився за нею з 2013 р. Таким чином вона намагається використати допомогу вчених, щоб знов дістатись до влади.

Відповідно, дозвіл тирану Хасіні використати цей титул, збираючи для її форум вчених, вважається зрадництвом на адресу тисяч діячів,які випустилися із школи Гавамі, наразились на утискання бандитів, посланих цією вбивцею, так, що деякі із низ загинули через провину її режиму. І замість того, щоб зібратись і вимагати покарати Хасіну за вбивства їх братів, це управління вчених віддало перевагу дякувати їй та шукати її вдоволення! Управління вчених повинно протистояти зрадницькій політиці Хасіни, бо у протилежному випадку вони будуть вважатись частиною її банди.

إِنَّ الَّذِينَ يَشْتَرُونَ بِعَهْدِ اللَّـهِ وَأَيْمَانِهِمْ ثَمَنًا قَلِيلًا أُولَـٰئِكَ لَا خَلَاقَ لَهُمْ فِي الْآخِرَةِ وَلَا يُكَلِّمُهُمُ اللَّـهُ وَلَا يَنظُرُ إِلَيْهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَلَا يُزَكِّيهِمْ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِيمٌ

«Воістину, тим, хто продає заповіт з Аллахом і свої клятви за жалюгідну ціну, немає долі в Останньому житті. Аллах не буде говорити з ними, не подивиться на них у День воскресіння і не очистить їх. Їм уготовані тяжкі страждання» (3:77).

 


Газета «Ар-Рая»
Імад аль-Амін
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Бангладеш
6 Рабі уль-авваль 1440 р.х.
14.11.2018 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню