Правителі Саудівської Аравії слідують прикладу буддистів у переслідуванні мусульман-рохінджа

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Саудівська влада на протязі багатьох років без пред’явлення яких-небудь офіційних звинувачень утримує у найгірших умовах сотні мусульман-рохінджа. Цю новину передає «TheNewKhaleej» 01.11.2018 від британського сайту «MiddleEastEye».

Чотирьохмісячне розслідування, проведене сайтом, показало, що більшість затриманих є неофіційними працівниками, які прибули у королівство, включаючи жінок і дітей різного віку.

В ходе розслідування «MEE» поспілкувався з колишніми та нинішніми затриманими із числа мусульман-рохінджа як у Саудівській Аравії у центрі тимчасового утримання «Аш-Шумайси», що знаходиться у Джидді, так і у таборах біженців у Бангладеш.

Нинішні затримані і ті, хто втік у Бангладеш, розповіли, що провели у центрі «Аш-Шумайси» від одного до шести років, не маючи можливості вибратись.

Використовуючи контрабандний телефон, Абу Убайд, який у справжній час знаходиться у центрі і чиє ім’я було змінено з метою безпеки, пояснив ситуацію у «Аш-Шумайси», сказав: «Усі, хто тут, просто хочуть піти. Ми розчаровані і боїмось залишатись тут».

Абу Убайд додав, що багато хто були затримані через в’їзд у країну по підробленим паспортам, задаючись питанням: «А що вони очікують від нас? Уряд М’янми відмовляється надати нам які-небудь документи, не говорячи вже про паспорт. Ми боїмось, що залишимось тут надовго і не зможемо піти і жити вільно».

Затримані у «Аш-Шумайси» прибули у Саудівську Аравію, використовуючи підроблені паспорти Бангладеш, Індії, Пакистану та Непалу, втікаючи від переслідувань у М’янмі і сподіваючись знайти роботу у королівстві.

Імміграційна влада Саудівської Аравії зберігає відбитки пальців усіх осіб з іноземними паспортами у межах системи, яка була введена з 2010 року, щоб контролювати строк перебування іноземців у королівстві. Це означає, що біженці-рохінджа тепер зареєстровані з підробленими паспортами.

Фотографії та відеоролики, зроблені деякими колишніми затриманими «Аш-Шумайсі», показують, що вони живуть у жахливих умовах. Деякі із них страждають психічними розладами внаслідок тривалого ув’язнення, а деякі із них загинули.

«Ар-Рая»: у минулому році режим Аль Сауда виразив свою підтримку владі М’янми у їх війні проти «тероризму». Це означає, що Саудівська Аравія підтримала геноцид мусульман-рохінджа, яких уряд М’янми та його армія звинуватили у «тероризмі», а потім почали вбивати, замахуватись на їх честь, спалювати селища та дома, захоплювати землі та мано, виганяти у сусідній Бангладеш, який став притулком для більше семисот тисяч біженців. У той же час режим Аль Сауда найгіршим чином обходиться з тими із мусульман-рохінджа, які втекли від гонінь, замість того, щоб оберігати, допомагати та укривати, а також протистояти злочинному режиму М’янми.


Огляд новин «Ар-Рая»
07.11.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню