Якою повинна бути відповідь мусульман-мігрантів Макрону

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Президент Франції Емманюель Макрон заявив 2 жовтня 2020 року, що Іслам — це релігія, яка переживає кризу скрізь у світі, зазначивши, що мусульмани намагаються створити паралельну систему, щоб підсилити свій контроль у країні.

«Іслам — це релігія, яка сьогодні переживає кризу в усьому світі, ми спостерігаємо це не тільки в нашій країні», — підкреслив президент під час своєї прес-конференції.

Він зазначив, що це — глибока криза, яка пов’язана з напруженістю між фундаменталізмом і релігійними проектами, що призводить до дуже сильної радикалізації.

Макрон сказав: «Французька держава повинна боротись з ісламським сепаратизмом, який врешті решт призводить до створення контрсуспільства. У цьому ісламському радикалізмі, який є суттю нашої теми, є відкрите бажання організувати методичне порушення законів республіки і створити систему паралельних цінностей, побудувати своє відокремлене суспільство».

Заяви Макрона, які викликали фурор в мусульманських країнах, мали дві причини — внутрішню і зовнішню. Що стосується внутрішньої причини, то популярність Макрона похитнулась через проводиму ним політику, проти якої виступили «жовті жилети». Потім країна відчула наслідки пандемії коронавірусу, яка усугубила внутрішню кризу. Йому було складно вжити заходів, подібних тим, які він прийняв весною. Тому тепер він намагається, нападаючи на мусульман у Франції, завоювати прибічників лідера крайніх правих, Марін Ле Пен, популярність якої зросла через її позицію проти мусульман, Ісламу і мігрантів у цілому,і ці позиції пов’язані зі збереженням ідентичності французів в Європі.

Він також намагається спричинити тиск на мусульман, щоб стерти їх ідентичність і асимілювати у французьке суспільство (і західне — у цілому), а також відірвати від ісламських цінностей, які, на його думку, примушують їх відокремлюватись. Що стосується зовнішньої причини, то вона полягає у тому, що Франція — це країна, як веде свою війну з «ісламським тероризмом», за його уявою, досягла французьких земель і нанесла удар по французьким і західним інтересам, і що Франція буде продовжувати війну з «тероризмом», тобто з будь-яким політичним проектом, заснованим на Ісламі.

Деякі почали використовувати заяви Макрона, щоб, відповівши на них, підняти свою популярність, як це зробив Ердоган, який назвав заяви президента Франції «невихованістю». Так президент Туреччини не досяг і десятої частки сміливості своїх османських предків, які запобігли показу по усій Європі образливої театральної вистави про Посланця Аллаха ﷺ. Він навіть не насмілився нагадати французам про надану послугу, коли османи звільнили короля Франциска, захопленого Іспанією. Ердоган не робить цього навіть при тому, що французи на усіх форумах нагадують йому про так звану «різанину вірмен», хоча документи американських і російських місій довели, що саме вірмени скоїли різанину проти мусульман, а не навпаки.

Варто відзначити реакцію президента Алжира Теббуна,який заявив, що «він дуже довіряє президенту Франції Макрону». Ми також спостерігали деякі в’ялі заяви придворних вчених, які зводились до того, «це лідери Заходу, включаючи Макрона, страждають від кризи, а не Іслам, через своє незнання про релігію». Саме про це говориться у заяві генерального секретаря Міжнародного союзу мусульманських вчених Карадагі. Проте насправді болючим ударом по Макрону стало звільнення французької заручниці, яка чотири роки утримувалась в Малі і яку в аеропорту зустрічав сам Макрон. Ця француженка сказала йому після виходу із літака, що вона залишила релігію своїх предків, змінила свій образ життя і обернулась в Іслам і навіть змінила ім’я і має намір повернутись в Малі.

Сімдесятирічна француженка примусила Макрона вкусити приниження. Так, західні правителі і лідери відкрито заявляють про свою ворожнечу і війну проти Ісламу і його образу життя, категорично відкидають будь-які політичні проекти, засновані на Ісламі, продовжуючи безперервно кричати про «свободу». Вони також пред’являють Ісламу і мусульманам усі брехливі звинувачення, найвідомішим із яких є звинувачення в «тероризмі». Проте, швидше, вони використовують це як прикриття для досягнення своїх інтересів у своїх країнах, особливо у передвиборчі дні.

Дорогі брати, які проживають у країнах Заходу! Ви переселились тільки з причини тяжкого життя у своїх країнах і служіння ваших правителів тим самим західним державам. Дорогі брати, які прийняли Іслам на Заході! Ви залишили свою релігію, зустрівшись з істиною, яка переконала ваші розуми і наповнила ваші серця заспокоєнням. Але західні політики не залишать вас у спокої після прийняття Ісламу і не залишать те, що ви сповідуєте. Вони не залишать у спокої ані вас, ані тих, хто до вас переселився, оскільки ви несете свою релігію з доказами.

Вони знають, що їх світогляд — брехливий, а система руйнується. Проте увесь Захід не однаковий, закони західних країн різняться, тому переїжджайте із однієї країни в іншу, що дозволить вам практикувати свій образ життя. Знайте, що Захід має потребу в вас і в тих, хто мігрував до вас із мусульманських країн, тому що ви — його робочий двигун, особливо молодь. Ці держави швидко підкоряться вашому тиску, оскільки старіння уразило усі західні суспільства, а особиста свобода розбестила їх чоловіків і жінок.

Сьогодні наша Умма як ніколи раніше потребує встановлення власної держави — захисника мусульманських народів. Нехай кожен мусульманин намагається примкнути до тих, хто вже працює над встановленням Халіфату. Світ сьогодні має потребу в системі від Аллаха, яка врятує людство від рабства і дозволить поклонятись і підкорятись тільки Творцю. Встановлення Ісламської Держави означає захист і збереження мусульман усього світу. Посланець Аллаха ﷺ повідомив, що ця релігія досягне тих місць, яких досягає день і ніч. Також він повідомив, що не має відношення до тих, хто живе серед невірних. Нехай вашою справжньою відповіддю Макрону стане приєднання до діяльності по встановленню Халіфату. Клянусь Аллахом, в державі Ісламу — ваш порятунок у цьому і Останньому світі!

 

Газета «Ар-Рая»
Мухаммад аль-Джазаірі
28.10.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню