Лицемірство і дурість у політичному житті — неминучість при політичній залежності

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Політична залежність має ознаки, складники, вимоги, доповнення. Усе це присутнє у правлячих класах і серед тих, хто укладає з ними союзи.

Якщо лояльність до іноземців, бажання бути агентом тієї чи іншої держави, коїти зрадництво у відношенні свого народу, любов до влади є явними ознаками і складниками політичної залежності, то такі речі, як політичне лицемірство і безмежна дурість відносяться до обов’язкових вимог і доповнень.

Якщо ми візьмемо яскраві і сучасні приклади політичного лицемірства і безмежної дурості, то ми знайдемо їх у величезній кількості і невід’ємною рисою у повсякденному житті існуючих режимів мусульманського світу. Проте у цій невеликій статті ми обмежимось лише трьома прикладами, які уособлюють лицемірство і дурість у достатньому обсязі.

Перший приклад: « Партія справедливості і розвитку», яка є соправителем в Марокко. Її вважають ісламською. Два місяці назад, коли ОАЕ і Бахрейн об’явили про нормалізацію відносин з «Ізраїлем», прем’єр-міністр Марокко і одночасно лідер «Партії справедливості і розвитку» Саадеддін Османі заявив, що його уряд при жодних обставинах не піде по шляху тих, хто нормалізує відносини з «Ізраїлем».

Але коли король Марокко Мухаммад VI постановив, що його королівство візьме участь у нормалізації відносин з «Ізраїлем», позиція Саадеддіна Османі змінилась на 180°, і тепер він почав шукати аргументи і приводи для того, щоб виправдати свою нову зрадницьку позицію: необхідність нормалізації відносин з «Ізраїлем». Для цього він зібрав високопосадових членів «Партії справедливості і розвитку» у так званому «Генеральному секретаріаті, після чого була зроблена заява, наповнена лицемірством і дурістю. Давайте стисло поглянемо на цю заяву:

а) У ній говориться про гордість за проникливість і мудрість короля Марокко Мухаммада VI, особливо за результати його великих стратегічних перетворень.

б) Виражена підтримка заяві президента Трампа про те, що Західна Сахара є частиною Марокко. Це зміцнює позиції Марокко у міжнародних колах і послаблює позиції її супротивників.

в) Схвалюється мобілізація населення для підтримки позицій короля Мухаммада VIу зміцненні суверенітету Марокко над Західною Сахарою.

г) Підкреслюється непохитність позиції короля у підтримці і захисті прав палестинців як голови комітету по Єрусалиму при Організації ісламської співпраці, а також зазначається його підтримка Махмуду Аббасу.

д) Нагадується про непохитну позицію «Партії справедливості і розвитку» у дотриманні принципів міжнародної законності і підтримці палестинського народу у питанні окупації їх земель.

Це найбільш важливі моменти у заяві «Партії справедливості і розвитку», які вказують на ступінь лицемірства перед королем, ступінь преклоніння перед його рішеннями, ступінь потурання бажанням короля, який відомий своїми давніми відносинами з «Ізраїлем».

Лицемірство партії також проявилось у позитивних відгуках щодо заяви Трампа, хоча він вважається одним із найбільш ворожих президентів по відношенню до Ісламу і мусульман. У своїй заяві партія створює ілюзію того, що Трамп відповідає інтересам народу Марокко.

Заява «Партії справедливості і розвитку» була далекою від ісламських принципів і обмежувала Іслам лише проблемами Марокко. Заява не була заснована на яких-небудь ісламських джерелах, більше того, окрім лицемірства, вона наповнена безмежною дурістю.

Другий приклад: позиція ОАЕ, яка виражена у словах нинішнього заступника начальника поліції і загальної безпеки генерал-лейтенанта Дахі Хальфана Тамімі, який не перестає робити огидні заяви. Останні із них особливо виділяються лицемірством і дурістю, адже в них він закликав до включення «Ізраїлю» і Ірану в ЛАД, а також закликав арабів забезпечити безпеку «Ізраїлю». Він заявив, що безпека «Ізраїлю» — це невід’ємна частина безпеки Близького Сходу. Усі подібні заяви у черговий раз є яскравими прикладами лицемірства і дурості.

Третій приклад: позиція Ірану, яка виражена у словах президента Хасана Рухані, хоча він виступив з лютою словесною атакою на Трампа, назвавши його терористом, злочинцем і шахраєм. Рухані у своїх заявах лицемірив перед Байденом і нападав на його опонента, вважаючи, що його безглузді заяви змінять американську політику проти Ірану. Видимо, він не розуміє, що зовнішня політика Америки — це політика держави, а не окремих осіб. Він заявив: «… Ми дуже щасливі, що пішов Трамп. Цей чоловік коїв злочини, вбивав людей і був терористом, і навіть перешкоджає [імпорту] вакцини в [Іран]». Рухані виразів сподівання, що «голос народу США за Байдена — це голос на користь дотримання законів, а не їх порушення». «Це голоси за виконання зобов’язань замість відмови від них», — сказав президент Ірану. Також він заявив, що Іран бажає миру, безпеки і стабільності в усіх частинах світу.

Ми як Умма сьогодні як ніколи потребуємо встановлення Ісламської держави, яка у прийнятті тих чи інших рішень відштовхується від Ісламу і враховує свої інтереси. Політики Ісламської Держави:

— відрізняються проникливістю і обізнаністю;

— відстежують поточні події у світі і дивляться на них під особливим кутом, який враховує інтерес донесення Ісламу усьому світу;

— проводять глибокий аналіз поточних подій, після чого приймають необхідні рішення, де немає місця інтересам ворога, де немає плазування перед ним;

— б’ються з силами зла і невір’я за допомогою можливостей Ісламської Держави, чим вселяють страх у серця ворогів.

Своєю політичною діяльністю вони добиваються того, чого не добитися за допомогою армії, вони піклуються про захист Умми,про підняття її статусу на світовій арені, вони розуміють, що заклик до Ісламу — це головне для держави. Вони не відчувають утискань вступити у війну, якщо того вимагають обставини, якщо від цього залежить статус Ісламу і його поширення серед народів світу.

 

Газета «Ар-Рая»
Ахмад аль-Хатавані
8 Джумада аль-уля 1442 р.х.
23.12.2020 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню