Захід боїться об’єднання мусульман

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Центральне командування ВМС США об’явило про прибуття 3000 військовослужбовців Корпусу морської піхоти і експедиційного підрозділу морської піхоти США на Близький Схід.

Підкріплення увійшло у Червоне море на борту десантних кораблів. В регіон перекинуть не тільки додатковий особистий склад ВМС США, але й літаки, гелікоптери, конвертоплани і амфібійні засоби висадки десанту. Близький Схід відноситься до зони дії П’ятого флоту США, який охоплює 2,5 мільйона квадратних миль водного простору, включаючи Перську затоку, Оманську затоку, Червоне море і частину Індійського океану, а також три критичні точки в Ормузькій протоці, Суецькому каналі і Баб-ель-Мандебській протоці.

Щоб зрозуміти причини, які спонукали США відправити цей далеко не перший військовий контингент, треба розглянути низку пунктів, пов’язаних з цією новиною і вивчити їх, щоб виключити неясність і двозначність:

  1. Американсько-іранські відносини: в одній із озвучених заяв відносно причини відправки солдатів говорилось про захист нафтових танкерів в регіоні від іранської агресії.

  2. Криза в єврейському уряді: єврейський уряд на чолі з Нетаньяху переживає внутрішню кризу.

  3. Американська політика у відношенні Китаю: США розглядають Китай як загрозу для світової політики, в контексті його зв’язків з морськими шляхами через Близькосхідний регіон.

  4. Вибори 2024 року: американська демократична партія потребує «досягнень», щоб продемонструвати їх на майбутніх виборах.

  5. Відчуження народів: США розглядають невдоволення народів регіону та їх відчуження від західних маріонеткових режимів, як загрозу для своєї гегемонії.

З дозволу Аллаха, ми обговоримо ці пункти більш детально:

Той, хто стежить за американсько-іранськими відносинами, знає напевно, що вони оцінюються не по порожнім заявам, а по реальним договорам. Після того, як Америка перекинула своїх солдатів, в Катарі відбулись переговори між американською і іранською делегаціями, які привели до обміну ув’язненими і дали можливість Південній Кореї розморозити біля 6 млрд. доларів іранських нафтових засобів. Іран — це країна, яка обертається навколо Америки і служить її інтересам в регіоні, чому є багато свідчень в Афганістані, Іраку, Ємені, Сирії, Лівані та інших країнах. Іран, також переслідує власні інтереси в розширенні свого впливу в регіоні, що може створити проблеми для деяких аспектів, які США вважають важливими. Зокрема, багато народів відкидають ідею розширення іранського впливу, а сам Іран не здатен справитись з цим неприйняттям. Тому відправка американських солдатів підтверджує американське домінування в регіоні, а також демонструє силу Ірану.

Що стосується кризи, яку переживає Нетаньяху і його уряд внаслідок настирливих вимог про внесення судової реформи і постійних вторгнень на Західний берег, то це привело до різкому розколу всередині суспільства в єврейському утворенні і триваючим демонстраціям проти Нетаньяху. Усе це спонукає єврейський уряд розробити план, який допоможе їм вийти із цієї складної ситуації. Один із варіантів, щоб згуртувати єврейське суспільство — провести військову операцію проти Ірану під приводом його ядерної програми. Проте США категорично проти цієї ідеї, тому що це може перевернути ситуацію в регіоні і порушити американські плани. Це підтверджується напруженими відносинами між Байденом і Нетаньяху через непохитність євреїв американській волі. Таким чином, Америка посилає євреям послання, яке полягає в тому, що Іран знаходиться під її захистом, оскільки він реалізує її інтереси в регіоні. До того ж, не варто забувати про нещодавнє ірансько-саудівське перемир’я, яке так само скеровано на приборкання євреїв.

Що стосується Китаю, то відомо, що ці водні шляхи вважаються артерією світової торгівлі нафтою для Китаю та інших країн. Америка, відправляючи своїх солдатів, нагадує Китаю, що шляхи поставок нафти та інших товарів знаходяться під американським контролем і можуть буті закриті в будь-яку мить. Це відповідає американській політиці стримування у відношенні Китаю, що також підтверджує, що США не готові терпіти конкуренцію своєму впливу в цьому важливому регіоні.

У той ж час, адміністрація Байдена, стверджуючи вплив і контроль Америки над регіоном, заробляє «бали» для Демократичної партії, які Байден буде використовувати проти Республіканської партії на майбутні виборах 2024 року.

Треба визнати, що досягнення більше аніж однієї цілі однією дією – є проявом політичної майстерності. Проте важливо глибоко міркувати і аналізувати щодо питання відносин між народами цього регіону та їх режимами.

Розбрат росте, невдоволення підсилюється, почуття гніву досягло свого апогею, ставлячи США в замішання перед усвідомленням того, що мусульманські народи здатні повстати проти її маріонеткових режимів і, тим самим, знищити американський вплив в регіоні. Ми бачили, як іскра революції, яка почалась в Тунісі, поширилась по країнам регіону, і причина цієї революції досі існує. Мусульманські народи досі живуть в пригнобленні приниженні і стражданні, які постійно підштовхують їх продовжувати ці революції і переходити із однієї точки в іншу, поки вони не знайдуть шлях до своєму порятунку, шлях до Праведному Халіфату.

Дійсно, США, відправляючи своїх солдатів і маючи свої військові бази в цьому регіоні, погрожують усім, хто не згоден з їх політикою. Але у той ж час, Америка побоюється, що народи регіону об’єднаються і заручаться підтримкою мусульманських армій під щирим керівництвом видатного вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, і тоді, з дозволу Аллаха, буде об’явлений другий Праведний Халіфат, який викоренить маріонеткові режими та їх панів з наших земель. Америка і Захід будуть вимушені розбігтись по своїм домам, якщо вони у них залишаться.

Ми закликаємо наших братів в мусульманських арміях скористатись міжусобицями західних країн і протягнути руку допомоги Хізб ут-Тахрір, щоб він об’явив другий Праведний Халіфат, який об’єднає Умму і поширить справедливість і благополуччя в усьому світі.

О, мусульмани, Захід боїться вас! Шукайте довольство Аллаха в тому, що Йому любимо.

 

Газета «Ар-Рая»
Абдуллах Насир, Йорданія
7 Сафара 1445 р.х.
23 серпня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню