Ганебна реакція правителів мусульман на злочини окупантів в Газі

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Протягом останніх днів армія єврейського утворення зі своєю жорстокістю без упину і пощади вдень і вночі скидає тисячі бомб на Газу. Ця кривава розправа призвела до загибелі і поранень тисячі ні в чому не винних чоловіків, жінок і дітей, до знесенню будівель, в тому числі — мечетей і лікарень.

Припинена подача води, електроенергії, палива, продовольства і медикаментів для більше аніж 2 млн. жителів сектора Газа. Продовжується блокада в самих тісних місцях, закриті гуманітарні коридори, обмежено пересування в пошуку безпеки і допомоги потребуючим притулку і лікування. Ці жахливі кадри цілодобово транслюються в ЗМІ, і цього досить, щоб пом’якшились навіть найчерствіші серця. Цього досить, щоб людина зробила усе необхідне, щоб допомогти цим пригнобленим.

Незважаючи на те, що єврейське утворення було добре озброєне і оснащене, тим не менш, усі невірні країни Заходу виразили йому моральну і політичну підтримку. Вони підтримали його в військовому і економічному плані, відправили свої кораблі і літаки для його захисту. Захід надав гроші, зброю і боєприпаси менше аніж через добу після початку військової операції, щоб єврейське утворення залишалось стійким і сильним перед лицем невеликої групи хоробрих мусульман, щоб воно продовжувало вбивати і мститись мирним жителям, щоб воно перетворило сектор Газа в новий Дрезден. Дрезден — це одне із німецьких міст, повністю зруйноване союзниками у Другій світовій війні, де загинуло принаймні 25000 людей; в ньому не було нічого, окрім смерті і руйнувань. І сьогодні євреї те ж саме бажають зробити з сектором Газа! Західні країни продовжують підтримувати єврейське утворення, яке знаходиться в центрі мусульманських країн, щоб воно продовжувало вбивати мусульман і сіяти хаос і руйнування. Але що зробили арабські і мусульманські країни, щоб допомогти своїм пригнобленим братам, коли вони гостро потребували їх підтримки і захисту, щоб зупинити несправедливість і пригноблення?!

Давайте розглянемо найбільш видні позиції арабських і мусульманських країн відносно триваючих злочинів сіоністського утворення в секторі Газа.

Варто зазначити, що усі уряди мусульманських країн закликали до припиненню ескалації і захисту громадянського населення, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію та Йорданню. Уряд Катару, окрім припинення ескалації, закликав до спокою і стриманості. Марокко засудив будь-яку сторону, яка націлена на громадянське населення. Ірак закликав міжнародну спільноту вжити заходів і відновити законні права палестинців. Кувейт виразив глибоку занепокоєність і заявив, що ескалація відбулась в результаті зазіхання окупаційної влади на братський палестинський народ, і почав вимагати надати захист палестинському народу. Туніс заявив про свою повну і беззастережну підтримку палестинського народу і закликав до створенню палестинської незалежної держави зі столицею в аль-Кудсі (Єрусалим). Алжир засудив дії єврейського утворення, яке порушує найелементарніші гуманітарні права, і закликав міжнародну спільноту захистити палестинський народ. Сирія заявила, що підтримує палестинський народ. Оман закликав обидві сторони проявляти максимальну стриманість. Що стосується Ліги арабських держав і Ради співпраці країн Перської затоки, то вони закликали зупинити ескалацію і поклали на міжнародну спільното відповідальність за відновлення безпеки і миру у регіоні!

Ми бачимо, що більшість країн обмежилось закликами до припиненню ескалації і зверненням до світової спільноти з проханням втручання і взяття на себе відповідальності. Проте деякі засудили агресію єврейського утворення і заявили про підтримку палестинців, але, на жаль, ці засудження і підтримка залишились тільки на словах.

Що стосується позиції ОАЕ, то вона відрізнялась зухвалістю і нахабністю. Вони порахували атаку «ХАМАС» на єврейські міста і села, а також його ракетні обстріли як «серйозну ескалацію». Вони виразили своє глибоке незадоволення викраденням «ізраїльських» громадянських осіб у якості заручників!

Що стосується неарабських мусульманських країн, то Іран заявив про свою підтримку «ХАМАС» і його військової операції, але заперечував свою причетність до неї, заявляючи, що палестинський народ здатен сам захистити себе і відновити свої права! Що стосується Малайзії, то її прем’єр-міністр Анвар Ібрагім, надягнувши палестинську куфію, розкритикував упереджене ставлення міжнародної спільноти на користь «Ізраїля» і закликав засудити окупацію і усунути причини конфлікту. Що стосується Пакистану та Індонезії, то вони не висловили ніякої ясної офіційної позиції!

Що стосується Туреччини, то вона засудила дії єврейського утворення у відношенні палестинців, а також засудила дії «ХАМАС» у відношенні громадянських осіб «Ізраїля». Ердоган заявив про свою готовність зіграти роль посередника у вирішенні проблеми шляхом створення «двох держав» і встановлення міцного миру на Близькому Сході.

Це найбільш видні позиції арабських і мусульманських країн відносно злочинів окупантів в Газі. Зрозуміло, що до рівня дії ці позиції не піднімуться. Вони не спричиняють якого-небудь істотного впливу на припинення жорстких злочинів армії єврейського утворення, оскільки представляють собою усього лише слова, позбавлені серйозних дій і загроз.

Ці ганебні позиції зрадницьких правителів кардинально відрізняються від позицій мусульманських народів, як характеризуються своїм відчайдушним наміром боротись і захищати свої святині. Це у черговий раз підвереджує, що правителі мусульман і Умма — по різні боки. Якщо б не упевненість Америки і Заходу у здатності маріонеткових правителів продовжувати охороняти єврейське утворення, то євреї не наважились би напасти на сектор Газа таким жорстоким способом. Але євреї нападають, будучи упевненими, що їх сторожові собаки виконають свої обов’язки належним чином!

Вже прийшов час мусульманським народам струсити зі своїх плечей пил приниження і зруйнувати трон цих боягузливих правителів-агентів. Настав час покластись на щирих лідерів своїх армій, щоб скинути режими і дати можливість щирим і свідомим мусульманам встановити правління на основі Іслама у виді Праведного Халіфату, який викоренить єврейське утворення та усі західні сили, які знаходяться у країнах мусульман.


Газета «Ар-Рая»
Ахмад Хатавані
3 Рабі ус-сані 1445 р.х.
18 жовтня 2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню