Коли прокинеться віра, тоді перед вами схилиться світ!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Мені невідомо, чим закінчиться «Наводнення аль-Акси»!

Можливо, це перший раунд, за яким послідують інші і це може бути початком більш масштабного протистояння, в якому битва переросте в крупний конфлікт з союзом хрестоносців і євреїв, який закінчиться нашою повною перемогою, звільненням Палестини і встановленням Ісламської Держави, яка підніме стяг Посланця ﷺ.

Я не думаю, що знайдеться хто-небудь передбачити, що відбудеться у найближчі години чи тижні... Але в чому я упевнений, і можу поклястись Аллахом, так це в тому, що двері перемоги відкрились після того, як тривалий час були закриті, і я без вагань стверджую, що ми переживаємо перші дні перемоги і що це — час можливостей. Я говорю це не з точки зору політичного аналізу або ж військової стратегії, навпаки, це — незмінний закон Аллаха.

Для того, щоб картина прояснилась, нагадую вам про той жах, який спіткав Америку і Захід, після чого відбулась їх швидка реакція від прийняття унікальних і швидких, військових рішень з дуже високою швидкістю, де вони обійшлись без тривалих парламентських і урядових обговорень.

Ви пам’ятаєте події 11 вересня? Незважаючи на масштабність події, Америці знадобилось багато парламентських, урядових, міжнародних і місцевих зустрічей, щоб прийняти рішення про відправку6-го флоту в Перську затоку. Проте в подіях 7 жовтня нічого із цього не було. Відправка військової допомоги була зроблена з блискавичною швидкістю. Америка з країнами Європи в лічені дні виділили і доставили в зону конфлікту в три рази більше армії і техніки, аніж для окупації Іраку!

І проблема тут, звичайно, не в безпеці і не в локальній військовій поразці єврейського утворення. Швидше, реакція західного мира підтверджує, що проблема набагато серйозніша. Проблема полягає в тому, що країни хрестоносців відчули ознаки істинного ідеологічного пробудження. Захід не боїться арабів, не боїться турок і не боїться персів. Захід трясеться від страху зустрітись обличчя до обличчя з Ісламом.

Теза «Пробудження ісламської акиди» повинна стояти поряд з «Наводненням аль-Акси». Ніхто не буде заперечувати зусилля тисяч щирих людей в протистоянні ідеям невір’я, їх сумління в ідейній боротьбі, їх заклики до Умми для відродження чистої релігії. «Наводнення аль-Акси» має одну особливість, — воно перевело нашу боротьбу із загального ідейного протистояння в конкретну практичну площину.

Давайте розглянемо три чинники, які вказують на те, що Умма наближається до перемоги:

У світі немає жодного мусульманина, який би не читав «Аль-Ісра», і я не думаю, що знайдеться такий віруючий, який би заперечував обіцянку Всевишнього про те, що ми подолаємо євреїв. Проте через численні поразки і внаслідок наклепницьких інформаційних кампаній багато мусульмани мовчазно почали сумніватись в тому, що євреї будуть переможені. А деякі для того, щоб позбутись від душевних мук, взялись трактувати усіляку подію як предзнаменування «Великої Битви», приходу Махді і т.п., пов’язуючи з цим звільнення Палестини, але головна ціль цих людей — прикрити свій відчай.

Умить люди відкрили очі і прийшли до руху: жителі Йорданії, Сирії і Лівану скерувались на висоти, розташовані над Єрусалимом, ніби вони чекали, що їх закличуть помолитись там. Люди почали переглядати те, як робиться салят аль-Фатх (переможна молитва, яку Пророк ﷺ читав після взяття Мекки).

В одну мить, з об’явленням перших новин про вторгнення хоробрих муджахідів в поселення і втечу єврейської армії від них, серця віруючих пробудились і запалали вогнем щирості! Тому почали лунати політичні проекти і міжнародні заклики до створенню двох держав, нібито цієї ідеї ніколи до цього не існувало, але це не вдовольняє маси мусульман, які бажають лише повного звільнення аль-Кудса, відмовившись від рабського мислення, підкорення проектам Заходу і міжнародних організацій. Вони скерувались до Корану, до божественних обіцянок і до благих звісток від останнього Пророка ﷺ.

Давайте подумаємо про те, як заклик до об’єднанню навколо Ісламу і встановленню Халіфату, який вів Хізб ут-Тахрір та інші щирі мусульмани, протягом майже сімдесяти років, наштовхувався на слабку, неоднозначну і нестабільну реакцію з боку Умми. Хоча ідея Халіфату знаходиться в серці кожного мусульманина на землі, але мріяти про державу Ісламу — це одне, а переконати людей працювати для його встановлення — зовсім інше. Догляньте на різницю в образі мислення людей зараз! Вони, нарешті, зрозуміли, що єдине рішення — це об’єднання усієї Ісламської Умми. Вони твердо усвідомили, що стирання кордонів і підняття армій є єдиним правильним рішенням. Вимоги громадських мас стали наступними: скинути трони, стерти кордони і підняти армії. І ми бачимо, як чоловіки за межами Палестини ридають, бажаючи досягти Палестини і Єрусалиму.

Раніше Ісламська Умма не була впевнена в своїй перемозі, і не було в ній такого сильного бажання об’явити джихад на шляху Аллаха і Його Пророка ﷺ, як це відбувається сьогодні після «Наводнення аль-Акси».

Так, діти і жінки Гази стали тригером пробудження віри в Ісламській Уммі. Вони стали відправною точкою, яка запалила серця молоді любов’ю до джихаду заради Аллаха. Вони пробудили в Уммі колішню заздрість до шахідів і мучеників, а злочини євреїв проявили в Уммі ідейне розрізнення між невірними і мусульманами, як і запалили прагнення до реальному протистоянню.

Але для того, щоб картина була повною і щоб це ідейне пробудження привело до швидкому створенню держави Халіфат, перед нами стоїть іще одна задача. Цією задачею є відродження духу пожертви в серцях мусульман за межами Палестини.

Немає більш підходящих обставин для відродження цього духу в серцях мусульман по усьому світу, аніж поточні події. Необхідно усім мусульманам нести ідеї об’єднання не тільки на мітингах і демонстраціях, а треба учепитись в них, проявляючи силу і твердість, прийняти їх як питання життя і смерті, щоб протистояти несправедливим правителям так само, як муджахіди протистоять євреям на полі бою, і скинути їх, яких би жертв це нам не коштувало, і примусити піднятись армії, яких би жертв це нам не коштувало.

Тільки так замкнеться коло ідейного пробудження і буде досягнута бажана ціль — єдина ісламська держава Халіфат, яка підніме стяг Посланця Аллаха, ﷺ і знищить перевагу євреїв, а праведний Імам очолить віруючих в салят аль-Фатх, в мечеті аль-Акса, поминаючи і прославляючи Аллаха.


Газета «Ар-Рая»
Джандал Салах
Палестина, Дженін
13.12.2023


Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню