Одна держава, дві держави чи багато держав? (частина 2, заключна)

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

Є також третя сторона в цьому конфлікті, і вона представляється в лиці Америки спільно з іншими західними державами, на яких тримається міжнародний порядок, а також на їх стороні — маріонеткові мусульманські режими, такі як Іран зі своєю пресловутою віссю зла.

Ця третя сторона стоїть на так званому «рішенні про дві держави», одна із яких — це єврейська («ізраїльська») держава на більшій частині території Палестини, яка володіє військовою і ядерною міццю, абсолютними повноваженнями і повним суверенітетом, і друга держава — це протилежна їй, демілітаризована палестинська національна держава з владою лише над сектором Газа і тим, що залишилось від Західного берега, тобто приблизно над двадцятьма відсотками території Палестини. Слід зазначити, що більшість палестинських рухів, очолюваних так званою «Палестинською адміністрацією», згодні з цим рішенням.

Проте з’явилась іще і четверта сторона, яка сформувалась і досягла більшого масштабу після операції «Ураган аль-Акси» і звірських бомбардувань і вбивств, які послідували після неї. Ця сторона представляє собою громадську думку, яка запанувала в західних та інших країнах. Це сила, яка насправді впливає на прийняття рішення на Заході, особливо в Америці. Оскільки вони ґрунтуються на капіталістичних принципах, уряди в цих країнах прагнуть до завоюванню громадської довіри для отримання влади, отож, коли вони бачать змінення громадської і світової думки на користь палестинців, тоді використовують це, щоб спричиняти тиск на єврейське утворення. Вони просувають свої проекти, добиваючись поступок від сіоністів, щоб реалізувати свої інтереси в наших країнах.

Зміст перерахування і розкриття цих аспектів полягає в тому, щоб вибудувати правильне бачення, яке приведе до істинному і справедливому рішенню палестинського питання, оскільки суть проблеми сьогодні повернулась до своїх витоків, тобто до релігійних переконань кожної із вищезгаданих сторін. Переконаність кожної сторони в своїх ідеях і принципах буде спричиняти вплив на досягнення результату, в який вони вірять.

Слід розуміти, що після операції «Ураган аль-Акси» реальність рішення палестинського питання не така, як була раніше. Той шок, який відчуло єврейське утворення, був безпрецедентним.

По-перше, був зруйнований міф про його армію і служби безпеки, увесь світ побачив їх ненадійність, а по-друге підсилився страх і відсутність відчуття безпеки у його громадян і тих, хто хотів би приїхати до них.

Усе це, вкупі з євреєм-екстремістом, який перебуває при владі, є головним болем для Америки як спадкоємиці старого колоніалізму і лідера західного світу, яка створила і постійно підтримує єврейське утворення. Америка бачить, що така нерозсудливість з боку Нетаньяху може зруйнувати це утворення, а разом з ним — і усі інші квазідержави на ісламській землі. Якщо усе залишити так, як є, ця криза може призвести до втрати Америкою свого впливу на мусульманські країни назавжди. І, можливо, це найгірша криза, з якою стикається Америка після повстання Умми проти своїх правителів, і кожен день вона наближає Умму до новому відродженню.

Де-факто це вже можна спостерігати по тому, як росте гнів і ненависть в ісламських народах по відношенню до євреїв, західним колонізаторам та їх агентам із числа арабських і мусульманських правителів. Умма стоїть між тими, хто прямо підтримує злочини євреїв проти мирного населення, і брехливими шарлатанами, які відмовляються їх засуджувати. Ці маріонетки не квапляться зупиняти сіоністів, хоча мають для цього усі можливості і здатні ліквідувати це потворне утворення повністю.

Але як же вони можуть вшануватись цієї честі, якщо біжать в одній упряжці з агресорами?!

Ці криваві сцени на Благословенній Землі є продовженням не менш кривавих злочинів, які кояться руками американських маріонеток в лиці злочинного сирійського режиму та його союзників проти мусульман Сирії. А до цього те ж саме було в Іраку і Афганістані. Усе це стало можливим лише після того, як невірний колонізатор розчленував єдине тіло Умми на купу квазідержав і позбавив її влади. Тільки після цього Палестина була окупована, мусульмани почали жити у зубожінні, приниженні, вбивались і виселялись руками тих, кого принизив Аллах, обернувши їх на свиней і мавп.

Очевидно, що перед Уммою є тільки одне правильне рішення — розпустити усі держави, утворені за угодою Сайкс-Піко. Тільки так можна позбутись від правління деспотів і єврейського утворення. Тільки так можна повернути Ісламську Державу за методом пророцтва у відповідь на благу звістку Посланця ﷺ, в якій він сказав:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат за методом пророцтва».

Це є шаріатський обов’язок, без якого не запроваджуються закони Аллаха на землі. «А те, без чого не виконається обов’язкове, само є обов’язковим».

وَاللهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ

«Аллах владний вершити Свої справи, проте більшість людей не відає про це» (12:21).


Газета «Ар-Рая»
Абдуллах аль-Алі
7 Джумада ас-сані 1445 р.х.
20.12.2023 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню