Великобританія забороняє «Хізб ут-Тахрір» під приводом «тероризму»!

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ

«Ненависть вже проявилась у них на вустах, але у їх серцях прихована іще більша ненависть» (3:118).

Британський парламент проголосував за заборону Хізб ут-Тахрір, класифікувавши партію як «терористичну організацію», про що об’явив британський міністр внутрішніх справ Джеймс Клеверлі. Підґрунтям для заборони стало звинувачення партії у тероризмі і антисемітизмі. Законопроект отримав підтримку усіх британських представників як в Палаті общин, так і в Палаті лордів після дорадчого засідання, яке пройшло дуже швидко. Міністр внутрішніх справ Британії Джеймс Клеверлі в своїй заяві аргументував введення заборони на Хізб ут-Тахрір тим, що партія зі схваленням відгукнулась про події 7 жовтня і позитивно характеризувала палестинський опір проти «Ізраїля». Відсутність засудження цих подій з боку партії міністр розцінив як «заохочення тероризму» і «пропаганду екстремізму та антисемітизму».

Таким чином, навіть британський парламент, який, як припускається, повинен втілювати демократичні ідеали, законодавчу справедливість і залишатись поборником свобод, підтримав рішення виконавчої влади про визнання Хізб ут-Тахрір терористичною організацією. Це рішення є грубим порушенням тим самих декларованих ними принципів, цінностей та ідеалів свобідної культури.

Хізб ут-Тахрір — це політична партія, яка була створена понад 70 років назад і діє більше аніж у 50 країнах світу, і жоден уряд чи режим не змогли довести причетність партії до терору або скоєнню насильницьких дій, або ж спіймати її у заклику до насильства. Ті, країни, які заборонили Хізб ут-Тахрір і переслідували його членів, включаючи деякі арабські країни, Росію і країни Центральної Азії, вважаються самим же Заходом диктаторськими і тиранічними. За ствердженнями Заходу, він бореться з цими режимами і протистоїть їм, описуючи як відсталі, регресивні, називає їх ворогами демократії і свободи. Навіть ці країни не змогли знайти жодного інциденту, який доводить, що Хізб ут-Тахрір — це не політична, ідейна партія, а група, яка практикує насильство. Що ж спонукало британських політиків піти на такий крок, який суперечить їх власному законодавству? Це питання, над яким слідує глибоко поміркувати.

Перш ніж відповісти на це питання, слід згадати, що не перша спроба британського уряду заборонити Хізб. Рішення про заборону розглядалось не одним прем’єр-міністром: Тоні Блером, Девідом Кемєроном і Терезой Мей. Усі вони підіймали питання про заборону партії, але відступили через відсутність чіткої правової основи для цього. Невже тепер вони знайшли те, що юридично обґрунтує таке рішення?

Звичайно ж, ні. У Хізб ут-Тахрір ті ж думки, поведінка, переконання і діяльність, і він не зміниться, тому що він твердий в своїх принципах. Зміни відбулись з ним, а не з Хізбом.

Це правда, що приводом для заборони цього разу була підтримка муджахідів в Газі з закликом до наданню їм допомоги проти жорстокого, злочинного ворога — єврейського утворення; це вони називають антисемітизмом і схваленням тероризму. Але цей аргумент явно слабкий і не дотягує до концептуального рівня. З якого часу підтримка братом брата є антисемітизмом?! Хіба можна назвати расистською позицією вихід проти масових вбивств і жорстокості, скоюваних євреями проти народу Палестини?!

Так де ж норми справедливості, правди і підтримки пригноблених?! А мільйони людей, які вийшли по усьому світу, включаючи західні країни, на демонстрації, проти цих злочинів і жорстокості, — їх британський уряд так само порахує антисемітами?! Хіба семітизм — це жорстокість, вбивство і агресія, і той, хто відкидає це, є антисемітом?!

Якщо розглядати підтримку і заклики надати допомогу жителям Гази як тероризм, то вникає питання: хто більше заслуговує бути названим терористом? Мусульманин в Британії, який підтримує своїх братів-мусульман, розділяючи з ними спільну релігію і культуру, і молиться за їх стійкість, за надання їм допомоги і за порятунок від масових вбивств, або британець, який підтримує єврейське утворення, забезпечуючи його зброєю, вибухівкою, літаками і розвідданими, тем самим беручи співучасть у вбивствах дітей, жінок і старих, руйнуючи мечеті, школи і лікарні? Невже терористом вважається той, хто підтримує пригноблених, які піддались геноциду і жорсткості, у той час як той, хто підтримує злочинця і вбивцю, надаючи йому зброю, техніку і розвіддані, вважається миротворцем і захисником миру і людства?

Очевидно, що їх аргументи неспроможні і недійсні з юридичної точки зору і є політично мотивованим рішенням шайки, чаша терпіння якої переповнилась. Вони перестали зображати з себе борців за свободу і права людини, оскаливши свої ікла і скинувши маски. Їх розлютив Хізб ут-Тахрір тим, що викрив зрадництво злочинних правителів, їх агентів в ісламському світі, спонукаючи Умму до скиненню цих маріонеток і закликаючи до мобілізації армій для надання допомоги Палестині, сектору Газа і мечеті аль-Акса. Їх груди стискаються від того, що Хізб ут-Тахрір викриває злочинність єврейського утворення і черствість західних правителів, які підтримують його. Хізб розкрив їх обличчя перед виборцями, які стали бачити їх співучасниками злочинів, масових вбивств і геноциду, скоюваного євреями. На тлі усього цього вони вивільнили частину свого гніву і прихованої ненависті до Ісламу і Хізбу, який ніколи не був лояльним до них і не піддавався їх впливу.

Та позиція, яку Хізб ут-Тахрір зайняв по відношенню до «Наводненню аль-Акси», його заклик до Умми та її армій підтримати Газу, а також його помітний внесок у викриття Заходу і його лідерів сталі тією соломинкою, яка зламала спину Ріши Сунака. Тому він відкинув свою демократію і розчавив принципи уявної свободи, щоб прийняти рішення про заборону Хізба. Якщо суд підтримає уряд і парламент, коли справа буде передана йому, це буде означати, що рішення про заборону є кроком до більш ґрунтовних змін у Великобританії, а не квапливих рішень, прийнятим під тиском обставин. Вони готові пожертвувати своїми цінностями заради угамування своєї ненависті.

Істина, яку знають як британські політики, так і інші світові лідери, полягає в тому, що Хізб ут-Тахрір продовжить свою діяльність і заклик. Його не турбують заборони чи ліцензування, і його діяльність в ісламському світі є тому свідченням. Хізб ніколи не зраджував своїм ідеям і своїй ідеології, щоб вдовольнити режими і уникнути їх зла, і не буде цього робити, з волі Аллаха, у підтвердження слів Посланця ﷺ.

لَا تَزَالُ طَائِفَةٌ مِنْ أُمَّتِي عَلَى الْحَقِّ ظَاهِرِينَ لَعَدُوِّهِمْ قَاهِرِينَ، لَا يَضُرُّهُمْ مَنْ خَالَفَهُمْ، إِلَّا مَا أَصَابَهُمْ مِنْ لَأْوَاءَ، حَتَّى يَأْتِيَهُمْ أَمْرُ اللهِ وَهُمْ كَذَلِكَ

«Не перестане існувати група із моєї Умми, яка переможно іде по шляху істини, долаючи своїх ворогів. Не нашкодить їй той, хто буде їй суперечити, але, незважаючи на це, її спіткають суворі лиха. Так буде тривати доти, поки не спіткає її наказ Аллаха (благий вітер перед Судним днем)».

Ми вважаємо себе цією переможною групою, яка незабаром візьме верхи, з волі Аллаха.

Західний світ і маріонеткові правителі випускають свої останні зітхання, і багато з них усвідомили, що майбутнє — за Ісламом і Праведним Халіфатом, що це неминуче на тлі того, що Умма досягла точки кипіння, почала відрізняти істину від брехні і рухається до свого неминучого об’єднання.

Британія чудово знає, що їй буде дуже складно розплатитись з Уммою і майбутнім Халіфатом, оскільки саме вона зруйнувала наш Халіфат, саме вона розірвала Умму на частини, колонізувала її землі і висмоктувала її кров. Її ікла, які встромились у тіло Умми, отруюють Умму вже протягом більше ста років. Ворожнеча між Уммою і Британією — стара і глибока, Британія знає це і відчайдушно намагається відстрочити свої зіткнення з Ісламською Уммою. Вона знає, що це зіткнення відбудеться, коли Умма створить Другий Праведний Халіфат, тому бореться з Хізб ут-Тахрір і плете змови проти нього, думаючи, що це завадить створенню Халіфату, але вона в цьому сильно помиляється!

Аллах Всевишній сказав:

إِنَّ اللهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْراً

«Аллах доводить до кінця Свою справу. Аллах встановив міру для кожної речі» (65:3).

 

Газета «Ар-Рая»
Бахер Салех
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, Палестина
24.01.2024

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню