Катар займає головну роль в зрадництві палестинського питання

Газета «Ар-Рая»
Друкарня

У французькій столиці Парижі голова американської розвідки Уільям Бернс провів переговори з головою єврейської спецслужби «Моссад» Девідом Барнеа за участю голови єгипетської розвідки Аббаса Каміля, а також прем’єр-міністра і міністра іноземних справ Катара Мухаммада ібн Абдуррахмана ібн Джассіма Аль Тані.

США мобілізують своїх високопосадових чиновників для тиску на єврейське утворення, щоб примусити його погодитись на припинення вогню. Бретт Макгерк, головний радник президента Джо Байдена з питань Близького Сходу, був відправлений в Єгипет і єврейське утворення для активізації зусиль по досягненню угоди по обміну. В четвер 22 лютого Макгерк провів переговори з офіційними особами єврейського утворення з родинами полонених, утримуваних «ХАМАС»; в свою чергу, представник Ради національної безпеки США Джон Кірбі охарактеризував ці переговори як «позитивні», зазначивши, що «початкові відомості, які ми отримуємо від Бретта Макгерка, вказують, що ці переговори ідуть добре». Очевидно, що адміністрація Байдена спричинила тиск на єврейське утворення, щоб воно негайно відправило делегацію в Париж для обговорення угоди по обміну з «ХАМАС», хоча раніше Нетаньяху відмовлявся відправляти яку-небудь делегацію. Нетаньяху був вимушений відправити делегацію в Париж під керівництвом голови «Моссад» Давида Барнеа за участю голови «ШАБАК» Ронена Бара і голови розвідувального підрозділу по справам полонених і зниклих без вісті і політичного радника прем’єр-міністра Офіра Фалька. Єврейська делегація взяла участь в переговорах, а потім повернулась в Тель-Авів для консультацій.

Адміністрація Байдена відкинула план Нетаньяху, який він об’явив на початку війни, щоб уникнути тиску з боку США. Цей план припускав збереження фактичної окупації і контролю над сектором Газа.

Американське джерело, посилаючись на адміністрацію США, повідомило, що вони прагнуть втягнути безліч арабських країн в майбутнє сектора Газа і Західного Берега, підкресливши, що Катар зіграє ключову роль в майбутньому рішенні, поряд з Саудівською Аравією, Туреччиною, ОАЕ, Єгиптом і Йорданією.

США активно співпрацюють з Катаром для відновлення переговорів по обміну полоненими після того, як Катар взяв на себе задачу переконати «ХАМАС» в необхідності повернення до переговорів, пом’якшення своєї позиції і відмови від деяких умов, які єврейське утворення не може прийняти. Дані кроки вживаються з метою укладання угоди про припинення вогню протягом місяця Рамадан і після нього у підготовці до остаточному перемир’ю.

Американський тиск на єврейське утворення співпав з заявами голови Політбюро «ХАМАС» Муси Абу Марзука, який сказав: «ХАМАС» готовий до того, що справами Гази буде управляти палестинський технократичний уряд. «ХАМАС» не розглядає управління Газою як мету». Це відкриває шлях до активізації політичного рішення під керівництвом Америки, яке допоможе Палестинській адміністрації утвердити свою владу в секторі Газа і на Західному березі на тлі рішення «двох держав». Після чого послідує нормалізація відносин арабських країн з єврейським утворенням.

Незалежно від того, чи вдасться американській адміністрації досягти угоди про припинення вогню чи ні, загальна лінія її політичних цілей на майбутнє стала ясною, і це створення обмеженого палестинського утворення в секторі Газа, яке буде знаходитись під юрисдикцією Палестинської адміністрації. Усе це послужить надійною гарантією безпеки для єврейського утворення, яке залишиться домінуючою і сталою сило на землі Палестини.

Заснування так званої «палестинської держави» вказує на повну інтеграцію єврейського утворення в регіон за допомогою нормалізації відносин з ним усіх арабських країн. Таким чином єврейське утворення утвердиться в арабському регіоні, а існування цього утворення не буде оскаржуватись жодним арабським чи палестинським лідером. Це, безумовно, вказує, що єврейське утворення отримає максимальне право на існування, безпеку і визнання.

Щодо «ХАМАС», то із американських джерел просочилась інформація, що декілька арабських країн прагнуть інтегрувати «ХАМАС» в «Організацію звільнення Палестини» (ОЗП). Білий дім проінформував єврейське утворення, що арабські країни розробляють план на «наступний день після війни» в секторі Газа, який включає пункт «інтеграції «ХАМАС» в «Організацію звільнення Палестини».

24 лютого 2024 року єврейські ЗМІ повідомили, що адміністрація президента США Джо Байдена проінформувала «Ізраїль», що план, який підготовлюють арабські країни, може включати пункт, який передбачає інтеграцію руху «ХАМАС» в «Організацію звільнення Палестини». У повідомленні також говориться, що адміністрація Байдена спричиняє тиск на прем’єр-міністра єврейського утворення Біньяміна Нетаньяху, щоб той провів дискусію на вищому рівні по цьому питанню.

Америка вважає, що злиття сектора Газа і Західного Берега допоможе відновити/обновити Палестинську адміністрацію, що перешкодить нападам на єврейське утворення. Таким є американське бачення всеохоплюючого рішення арабсько-єврейського конфлікту в регіоні.

Згідно плану, Єгипет, Катар, ОАЕ, Йорданія і Туреччина повинні докласти усі зусиль для збереження безпеки єврейського утворення, спричиняючи тиск на «ХАМАС», щоб той дотримувався політичного рішення як одного-єдиного вірного для вирішення конфлікту і досягнення обіцяної палестинської держави.

Америка вживає усі необхідні кроки для досягнення своїх цілей, а вищеперераховані країни є усього лише її інструментами. Здається, що Катар є впливовим гравцем в цих переговорах, оскільки Америка вже використала його для тиску на «Талібан» в переговорах по Афганістану, а сьогодні використовує його для спричинення тиску на «ХАМАС», щоб той пішов на нові поступки. Таким чином, Катар займає головну роль у зрадництві палестинського питання. Маріонеткові режими мусульманських країн замість того, щоб надати допомогу мусульманам сектора Газа, стоять на службі американських і єврейських інтересів! Принижений уряд Катару та інших мусульманських країн усіма силами прагнуть ліквідувати палестинське питання і зміцнити єврейське утворення в самому серці Ісламської Умми!


Газета «Ар-Рая»
Ахмад Хатавані
18 Шабана 1445 р.х.
28 лютого 2024 р.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню