Страждання мусульманських мухаджирів триватимуть, доки їх держава відсутня

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Інформаційне агентство «Ma’anNews» опублікувало (05.11.2018) історію 42-річної  Аміни Хадер, палестинської біженки,яка жила в Іраку, але через складну ситуацію була вимішена втекти у столицю Таїланду Бангкок, де на дану мить проживає у дуже складних умовах.

Хадер повідомила агентству «Ma’anNews», що тайська влада заарештувала 39 порушників кордону із Палестини, включаючи дітей, жінок та літніх людей, від яких відмовляються і не хочуть допомогти як організація БАПОР, так і співробітники-відвідувачі із палестинського посольства у Малайзії (у Таїланді посольство Палестини відсутнє).

Аміна звернулась до усього світу та арабським країнам з проханням прийняти їх або допомогти їм отримати постійне місце проживання або повернутись у Палестину.

Біженка Надія Антар Сейід, яка прибула у Таїланд п’ять років назад із Іраку по тим же причинам, що і Аміна, підтверджує, що біженці у Таїланді не отримували ніякої допомоги ані від палестинців, ані від арабів.

«Палестинська адміністрація не надає їм ніякої допомоги і навіть не цікавиться їх положенням, незважаючи на те, що вони безперервно звертаються до неї з проханням знайти рішення їх проблеми», — сказала Сейід.

«Ар-Рая»: трагедія цих мігрантів підвереджує жорстокість капіталістичної ідеології, у якій немає місця гуманній цінності, і підкреслює брехню і лицемірство держав, які претендують на захист прав людини. Трагедія цих біженців у Таїланді є кращим доказом цього.

У той же час зрадницькі правителі мусульман заклопотані лише служінням своїм хазяям на Заході. Тому не є дивним те, що йорданський режим ніяк не заклопотаний положенням жителів Шаму, які втікають від тирана до його кордонів, і те, що він ви використовує їх проблему, щоб жебракувати у дверей великих держав. Не є дивним те, що турецька жандармерія вбиває жителів Шаму на кордоні та будує мури, щоб дорогу перед своїми братами. Не є дивним те, що бангладешський режим відмовляється надати допомогу мусульманам-рохінджа у Бірмі і не допустити їх вигнання. Не є дивним небажання Палестинської адміністрації, яка відмовилась від захисту земель і честі, допомогти палестинським біженцям у Таїланді.

Посланець Аллаха ﷺ покінчив зі стражданнями мухаджирів, які втекли в Ефіопію заради збереження своєї релігії, встановивши Першу Ісламську Державу у Медині. Також Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва покінчить зі стражданнями усіх сьогоднішніх мухаджирів, відкривши свої двері для них і оповивши їх своєю турботою.


Огляд новин «Ар-Рая»
14.11.2018

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню