Китай розправляється з уйгурською інтелігенцією

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Згідно доповіді вашингтонської організації «Проект на захист прав людини уйгурів», у межах триваючої кампанії проти уйгурів у Східному Туркестані, розгорнутої китайською владою, принаймні 338 представників інтелігенції стали жертвами насильницького зникнення або були взяті під арешт з квітня 2017 року, пише «Alhurra» від 29.01.2019.

Згідно з тією ж доповіддю була підтверджена загибель п’ятьох людей під час їх утримання під вартою, але загальна кількість представників інтелігенції, загиблих під час їх ув’язнення, не може бути встановлено.

Згідно доповіді організації, серед тих, хто став жертвами кампанії: 96 студентів, 61 викладач університету, 57 працівників ЗМІ, 32 письменника та поета, 21 актор, режисер та співак, 21 вчитель, 16 докторів та вчених-медиків, 15 комп’ютерних інженерів, 3 художники та фотографи і 15 представників інших професій. У доповіді говориться, що переслідування інтелігенції скеровано на знищення ідентичності уйгурів.

«Ар-Рая»: це нелюдяне утискання триває вже не один десяток років. Звірства торкнулись усі мусульман-уйгурів без винятку — жінок, чоловіків, дітей та старих. Китайська влада сіє страх та терор у лавах уйгурів, примушуючи їх жити у зубожінні та стражданнях, у прагненні стерти їх самобутність, а потім сформувати її згідно зі своїми комуністичними стандартами. Китайський уряд чудово розуміє, як свідомість та просвіта впливають на змінення світогляду, услід за яким змінюється і суспільство. Тому воно скерувало свою кампанію у бік інтелігенції, відділяючи її від звичайних уйгурів-мусульман, щоб вони росли у зубожінні та невігластві, а також погодились та підкорились порочній реальності.

Проте уйгури своєю стійкістю вистояли проти китайського уряду, який зазнав поразки, незважаючи на звірські утискання. Це показує силу цієї релігії, яку неможливо вирвати із сердець, а також демонструє стійкість віруючих, які ані за жодних обставин не зрадять своїй вірі . Китай та інші колоніальні держави скоро побачать день, коли переможні армії Халіфату будуть наближатись до них.


Огляд новин «Ар-Рая»
06.02.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню