Угоди в області безпеки та військові угоди з колоніальними державами є харамом

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«Катар та США підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає «військову підтримку» та розширення авіабази «Аль-Удейд», розташованої у 30 кілометрах до південному заходу від столиці Катару Дохи»,

— заявив у неділю міністр закордонних справ Катару Катара шейх Мухаммад ібн Абдуррахман Аль Сані», — пише «AlkhaleejOnline» від 13.01.2019.

Ця заява була зроблена під час спільної прес-конференції з його американським колегою Майком Помпео у Досі. Міністр Катару заявив, що на додаток до меморандуму про військову базу сторони підписали дві угоди в області освіти і культури.

«У Катарі базуються 13 тис. американських військовослужбовців, і ми підписали меморандум про взаємодопомогу з Дохою, щоб розширити нашу присутність на авіабазі «Аль-Удейд». Ми вдячні за цю співпрацю», — заявив Майк Помпео.

Вашингтон використовує свою найбільшу базу на Близькому Сході у війні з організацією «ІД» у Сирії та Іраку.

Доха у січні 2018 року об’явила про свій намір розширити базу «Аль-Удейд», щоб вона стала «постійною» базою ВМС США.

«Ар-Рая»: угоди в області безпеки та військові угоди з державами куфру на чолі з Америкою є харамом, оскілки це означає поширення гегемонії невірних на мусульман та їх країни. Всевишній Аллах говорить:

وَلَن يَجۡعَلَ ٱللَّهُ لِلۡكَٰفِرِينَ عَلَى ٱلۡمُؤۡمِنِينَ سَبِيلًا ١٤١

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Також це означає, що мусульмани вважають невірних своїми близькими друзями. Всемогутній Аллах говорить:

لَّا يَتَّخِذِ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٱلۡكَٰفِرِينَ أَوۡلِيَآءَ

«Віруючі не повинні вважати невіруючих своїми помічниками та друзями» (3:28).

Більше того, угода з невірними означає допомогу їм у вбивстві мусульман. Аллах говорить:

وَتَعَاوَنُواْ عَلَى ٱلۡبِرِّ وَٱلتَّقۡوَىٰۖ وَلَا تَعَاوَنُواْ عَلَى ٱلۡإِثۡمِ وَٱلۡعُدۡوَٰنِۚ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَۖ إِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعِقَابِ

«Допомагайте один одному у благочесті та богобоязливості, але не допомагайте один одному у гріху та замахуванні. Бійтесь Аллаха, адже Аллах суворий у покаранні» (5:2).

Це стосується допомоги у гріху мусульманам, що ж говорити про допомогу невірним у вбивстві мусульман та окупації їх країн? Згідно вищесказаному, необхідно анулювати усі ці угоди і покінчити з військовою присутністю Америки та інших ворогів у мусульманських країнах Якщо ми наберемось рішучості і зробимо це, то Аллах гарантує нам перемогу над ворогами. Всевишній Аллах говорить:

وَمَن يَتَوَكَّلۡ عَلَى ٱللَّهِ فَهُوَ حَسۡبُهُ

«Тому, хто уповає на Аллаха, досить Його» (65:3).


Огляд новин «Ар-Рая»
23.01.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню