У Тунісі іде суд над Хізб ут-Тахрір

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Суд над партією «Хізб ут-Тахрір», яку представляє г-н Абдуррауф аль-Амірі, голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Тунісі, почався у понеділок 15 квітня 2019 року у Військовому суді Тунісу. Причиною судового розгляду стали наступні прес-релізи:

1) Прес-реліз від 27.05.2016 під назвою «Сіоністи вбивають мусульман у Палестині та іудаізують мечеть аль-Акса, а «революційний» уряд Тунісу використовує військових у захисті сіоністів і сприяють їх щорічному паломництву».

2) Прес-реліз від 11.05.2017 під заголовком «Уряд Беджі Каіда Ес-Себсі помилував чиновників і бізнесменів, викритих у корупції».

3) Прес-реліз від 13.07.2017 під назвою «Новий президентський указ про захист інтересів колонізатора».

4) Прес-реліз від 18.07.2018 під назвою «Військовий суд притягує Хізб ут-Тахрір до відповідальності за засуджування нормалізації відносин з єврейським утворенням, намагаючись заткнути роти».

5) Прес-реліз від 13.10.2017 під заголовком «Режим вбиває наших дітей».

Проти д-ра аль-Амірі були висунуті звинувачення у «підбурюванні до ухилення від військової служби, послабленні морального духу солдатів і критиці дій Головного командування озброєних сил».

У зв’язку з цими подіями інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Тунісі опублікував прес-реліз, який містить наступні строки: «Варто відзначити, що ті прес-релізи, за які судять партію, знаходяться у відкритому доступі у мережі Інтернет. Вони розкривають злочини Тунісу, у тому числі: загибель десятків тунісців, використання туніських солдатів і офіцерів для захисту інтересів колоніальних держав і їх компаній, використання армії у забезпеченні безпеки сіоністів і сприяння їх паломництву у синагогу Ель-Гріба на острові Джебра.

Чому влада порушує кримінальні справи по спливанню трьох років після публікацій?Може, ц  — принесення жертви своїм закордонним господам у переддень виборів?Або це любовне послання сіоністу у Нетаньяху з нагоди його перемоги на виборах?».


Огляд новин «Ар-Рая»
17.04.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню