Ілюзорна боротьба з корупцією у капіталістичній ідеології

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Останній аудиторський звіт по Танзанії показав, що у капіталістичній ідеології, заснованої на критеріях інтересів, боротьба з корупцією і хабарництвом залишається порожнім гаслом, навіть якщо деякі особистості всередині системи стверджують, що серйозно ставляться до своєї роботи.

Висновок полягає у тому, що неможливо усунути хаос, перебуваючи всередині нього.

В Інформаційному офісі Хізб ут-Тахрір у Танзанії заявили, що нинішній уряд, який позиціонує себе як борці з корупцією, схожий на попередні уряди, або навіть гірше, аніж вони.

Останній аудиторський звіт Генерального контролера і ревізора (CAG) за 2017/2018 рр. показує, що уряд розбазарював трильйони шилінгів через сумнівні угоди і незаконні дії, у тому числі — незаконні закупки і розкрадання із державної казни.

У заяві інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір підкреслюється, що усі демократичні політики використовують уряд для самозбагачення із державних засобів в ім’я служіння народу, не боячись звіту у День Суду і не переживаючи за власний народ, тому що їх світське мислення не стурбовано виконанням вказівок Аллаха.

Далі у заяві говориться, що метою ісламської політики є турбота про людей і що політики повинні контролюватись простими людьми і сильним інститутом суду (махкамат аль-мазалім), але перш за усе вони повинні боятися звіту перед Аллахом. Таким чином, в Ісламі політика не є прибутковою справою, швидше, це тягар, який повинен нестись зі страхом перед Всемогутнім Аллахом.

Заява завершується словами: «Цілком природно, що при ісламському правлінні під час Праведного Халіфату не було хаосу і корупції, як це має місце у капіталістичній системі сьогодні».


Огляд новин «Ар-Рая»
08.05.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню