Націоналізм призводить до розділення і послаблення мусульман перед ворогами

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Хізб ут-Тахрір застерігає від розпалювання ненависті між мусульманами Афганістану і Пакистану. Про це пишеться у заяві для преси, опублікованій інформаційним офісом партії у Пакистані.

Як стало відомо, конфлікт, який спалахнув після матчу по крикету між командами двох держав, досяг такого ступеня, що почали з’являтись вимоги про висилку афганських мухаджирів із Пакистану.

За словами представників Хізб ут-Тахрір,перше насіння ненависті було посіяно правителями мусульман завдяки їх союзу з ворогами Умми. Об’єднання правителів Пакистану з американськими хрестоносцями і отримання підтримки у війні з Афганістаном, а також входження правителів Афганістану у союз з індуїстською державою  — усе це дозволило ворогам експлуатувати афганські землі на користь індійської розвідки, яка почала підбурювати до озброєних нападів на пакистанську армію у Белуджистані і племінних районах.

Заява нагадує, як було побудовано братерство в Ісламі між пакистанськими воїнами і воїнами пуштунських племен по обидві сторони афгано-пакистанського кордону, і як цьому братерству вдалось розгромити радянських окупантів.

На завершення приводиться звернення до мусульман: будуючи теплі відносини з індуїстською державою, мусульманські правителі дозволяють розпалювати національну ненависть між мусульманами Афганістану і Пакистану. Тому необхідно відмовитись від націоналізму, який закликає до розділення і послаблює мусульман перед справжніми ворогами. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَيْسَ مِنَّا مَنْ دَعَا إِلَى عَصَبِيَّةٍ وَلَيْسَ مِنَّا مَنْ قَاتَلَ عَلَى عَصَبِيَّةٍ وَلَيْسَ مِنَّا مَنْ مَاتَ عَلَى عَصَبِيَّةٍ

«Не із нас той,хто закликає до націоналізму (асабійя), не із нас той, хто воює заради націоналізму, не із нас той, хто помре заради націоналізму!» (Абу Дауд).

Мусульмани повинні прагнути до встановлення держави Халіфат, який зупинить смуту, об’єднавши Умму і зібравши її в один ряд проти ворогів.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
17.07.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню