Організація ісламської співпраці торгує Палестиною

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Міністри закордонних справ країн, які входять в Організацію ісламської співпраці (ОІС), за підсумками надзвичайної зустрічі, на якій обговорювалось насильство з боку єврейського утворення у священному місті аль-Кудс, виразили занепокоєність у зв’язку з триваючими спробами змінити історичний і правовий статус окупованого міста і перемістити туди дипмісії деяких країн.

Про це повідомляє інформаційне агентство «MaanNews» от 18.07.2019.

Міністри закликали міжнародну спільноту виконати свої зобов’язання по міжнародному праву, покласти край цим провокаційним заходам з боку окупаційної влади, не визнавати легітимність будь-якої ситуації, яка виникла внаслідок цих незаконних дій, не надавати ніякої допомоги або сприяння у підтримці цих кроків.

«Ар-Рая»: на цьому «надзвичайному» засіданні країни ОІС виконали свої функції у звичайному режимі, виражаючи стурбованість і засуджуючи сіоністське утворення. Таким чином вони намагаються приборкати і закрити роти мусульманській громадськості. Такою є відповідь мусульманських правителів на нещодавні злочини сіоністського утворення у Палестині, у цілому, та у місті аль-Кудс — зокрема!

Серед іншого варто відзначити: штурм і осквернення мечеті аль-Акса групами єврейських поселенців і лідерами сіоністського утворення, знесення домів жителів аль-Кудса під приводом відсутності дозволу на побудови і наявності ліцензії у єврейських об’єднань на придбання нерухомості у місті, продовження розкопок і будівництва тунелів під мечеттю аль-Акса та її околицями. Так зовсім нещодавно відбулось відкриття тунелю «Дорога паломників», яка проходить під домами арабського кварталу Сільван і веде до Стіни Плачу.

Мусульмани на протязі десятиріч спостерігають за зустрічами злочинних режимів та їх нещасних організацій, які однаково працюють на колоніальний Захід. Зазвичай вони збираються після довгої низки злочинів сіоністського утворення проти палестинського народу та ісламських святинь, а заключне комюніке цих зустрічей залишаються лише чорнилами на папері. Так і цього разу у підсумковій заяві своєї «надзвичайної» зустрічі вони засудили політику етнічної чистки, проводимої сіоністським утворенням за допомогою насильницького виселення і зносу домів  палестинського народу у місті аль-Кудс.

Окрім того, представники мусульманських країн на засідання ОІС виразили протест усім діям сіоністського окупанта, включаючи зведення нових поселень, будівництво роздільної стіни на Західному березі, ведення незаконних розкопок під Храмовою горою та його околицями. Далі вони застерегли від завдавання шкоди мечеті аль-Акса і вказали на небезпеку вторгнень єврейських чиновників і поселенців, а також поклали повну відповідальність на єврейське утворення за наслідки таких расистських дій.

Так обстоїть справа з їх заявами, зміст яких відомий іще до їх публікації і не виходить за межі засудження, невизнання, попередження і покладання відповідальності. Потім ці принижені правителі або їх представники роблять спільні фотографії і посміхаються один одному, перебуваючи по вуха у зрадництві. Більше того, вони наважуються знімати з порядку денного шаріатську постанову, яка зобов’язує відправити армії для звільнення Палестини і мечеті аль-Акса. Замість цього вони визнають за єврейським утворенням більшу частину благословенних земель, засуджуючи лише насильство над палестинським народом у секторі Газа і західному березі річки Йордан.

Чи не час вже мусульманам скинути зрадницькі режими і встановити на їх місці Праведний Халіфат, який поверне велич Ісламській Уммі.

 

Огляд новин «Ар-Рая»
24.07.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню