Політична концепція (Зовнішня політика)

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Розуміння зовнішньої політики є ключовим елементом захисту державного інституту і Умми, основним положенням для можливості несення заклику усьому світу. Воно також є необхідним для правильного регулювання взаємовідносин Умми з іншими народами.

У силу того, що Ісламська Умма є відповідальною за несення ісламського заклику усьому людству, мусульмани повинні спостерігати за політичним положенням у світі, розуміти його проблеми і знати чинники, що спонукають до розвитку держав і народів у світі. До того ж, вони повинні стежити за політичними подіями, які відбуваються у світі, уважно спостерігати за планами інших держав і шляхами запровадження цих планів, а також уважно спостерігати за взаємовідносинами між державам і за поличними маневрами, які вони проводять. Тому мусульманам необхідно розуміти сутність політичного положення в ісламському світі на тлі розуміння світового міжнародного положення, щоб мати можливість визначити спосіб діяльності по встановленню своєї держави і поширення ісламського заклику у світ.

Звідси мусульманам вкрай необхідно знати міжнародну обстановку у повній мірі, знати деталі міжнародного положення і приймати до відома позицію держав у світі, які спричиняють значний вплив на міжнародну ситуацію.

Усі держави ворожі до Ісламу, оскільки вони сповідують такі ідеології і релігії, які суперечать Ісламу. Вони мають такі точки зору погляду на життя, які знаходяться у протиріччі з ісламським світоглядом. Крупні держави особливим чином перевершують решту у цьому, тобто у своїй ворожості до Ісламу, оскільки мають жадібні прагнення в ісламських землях. Вони знищили Ісламську Державу, щоб знищити Ісламську Умму. Ці держави мають довгострокові плани по запобіганню повернення Ісламської держави у життя, щоб завадити поверненню Ісламської Умми у якості великої нації серед решти народів. Природно, ці держави приймають певні плани і докладають зусилля для того, щоб ліквідувати Ісламську Державу у зародку до того, як Ісламська Умма почнеться. Вони будуть продовжувати старанно працювати у боротьбі проти Ісламської Умми, у боротьбі проти її існування і її сили доти, доки існує Ісламська Держава або доки ці ворожі по відношенню до Ісламу держави сильні як держави, або як народи, або навіть як індивіди.

Якщо знання зовнішньої політики кожної держави у світі необхідне для кожного мусульманина-політика, то розуміння суті, таємниць, планів і способі і засобів крупних держав представляє собою велику важливість для усіх мусульман у загальній формі, і для кожного політика і мислителя — у детальній реальній формі, рухаючись поряд з подіями, які щоденно змінюються і оновлюються, зберігаючи повне уявлення основ і принципів. на яких ґрунтується політика будь-якої крупної держави. І усе це необхідно для усвідомлення небезпек і постійності діяльності по забезпеченню безпеки територій, тобто для безпеки держави і Ісламської Умми, а також для несення ісламського заклику.

Із книги «Політична концепція Хізб ут-Тахрір»

 

Огляд новин «Ар-Рая»
31.07.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню