Плоди капіталістичної цивілізації: Франція заборонить особам, які супроводжують школярок, носити хімар під час шкільних подорожей

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Сенат Франції проголосував за новий законопроект, забороняючий тим, хто супроводжує школярок, носити хімар (платок, який закриває обличчя з прорізом для очей) як релігійну символіку, що суперечить принципам світськості.

Це рішення засновано на законі, прийнятому у березні 2004 року, де стверджується принцип світськості у французьких державних школах.

Коментуючи дане рішення, Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Палестині у своєму прес-релізі зазначив: «Західні політики стукають в усі двері і вивертаються у прийнятті законів, які забороняють хімар, незважаючи на оспівування особистих свобод! Їх дратує лише те, що хімар — це прояв Ісламу».

Також зазначається:

«Стає ясно, що свобода, яку західна цивілізація відстоює для жінок, це свобода оголення тіла. Що стосується прикриття і збереження жінкою гідності згідно з порядками Ісламу,то це, згідно їх принципам, неприпустимо, тому що суперечить західній філософії про жінку та її роль у суспільстві. На Заході жінка — це товар, цінність якого зростає, коли вона оголює своє тіло і виставляє його на продаж. Ця хвора філософія породила лихо Європи. Жінки почали утримуватись від шлюбу і народження дітей, внаслідок чого поширилась розпуста і почали розпадатись родини, а Європа перетворилась на бабцю, яка не може повернути свою молодість».

Хізб ут-Тахрір задається питанням:

«Чи розуміють мусульмани небезпеку відносин своїх правителів з Заходом і участь у різноманітних угодах, таких як Конвенція по правам жінок (CEDAW), підписана Палестинською національною адміністрацією у 2014 році?Захід не хоче для нас нічого доброго і не хоче бачити гідну захищену жінку, подібну дорогоцінному камінню, але хоче бачити її дешевим товаром, яка закінчить своє життя нікому не потрібною у домі пристарілих».

На завершення Хізб ут-Тахрір підкреслює: «Усе благо — лише в Ісламі, який вшанував жінок своїм небесним законодавством, закріпивши у ньому положення жінок і гарантувавши захист їх прав. В Ісламі жінки можуть змагатись з чоловіками у покірності Аллаху, віддаючи перевагу своїй родині, у якій поселиться гармонія. Таким чином, вони грають важливу роль у структурі ісламського суспільства. Що стосується слідування Заходу політично та ідейно, то у цьому приховано лише зло».

 

Огляд новин «Ар-Рая»
20.11.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню