Російські ЗМІ: «ФСБ затримала дев’ять ісламістів Хізб ут-Тахрір»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

«RT»: «Російські спецслужби затримали двох ватажків та сімох членів терористичної організації «Хізб ут-Тахрір аль-Іслямі» на території Москви, Татарстану і Тюменської області. Про це повідомляє Центр громадських зв’язків ФСБ.

По даним спецслужби, підозрювані створювали у російських регіонах закриті терористичні структури, вирішували задачі по фінансовому забезпеченню злочинної діяльності.

Також вони займались поширенням терористичної ідеології і вербували мусульман у свої ряди.

«Встановлено, що члени структури здійснювали антиконституційну діяльність, засновану на доктрині створення так званого «всесвітнього халіфату» і руйнування інститутів світського суспільства, а також скеровану на скинення насильницьким шляхом діючої влади», — заявили в ФСБ.

У ході затримання були виявлені і вилучені заборонені пропагандистські матеріали, засоби зв’язку та електронні носії інформації». (22.11.2019)

«Ар-Рая»: Росія питає давню ворожнечу до Ісламу. Вона зайняла місце у таборі супротивників Османського Халіфату. На протязі останніх рок
ів вона вбиває невинних мусульман Сирії, підтримуючи тирана Башара Асада. Вона включає ісламські книги у список «екстремістської літератури» і забороняє мусульманським дівчатам носити релігійні платки у школах та інститутах. Тому арешти членів Хізб ут-Тахрір, знаючи, що ця політична партія не вдається до фізичних дій, є лише продовженням війни з Ісламом. Ворожість Росії була найбільш точно описана Русланом Сунгатовим, членом Хізб ут-Тахрір, який був засуджений російським судом до 22 років позбавлення волі: «Судовий процес довів, що судять не нас, не організацію Хізб ут-Тахрір, сьогодні судять релігію Аллаха — Іслам».

Незважаючи на усі гоніння та арешти, Хізб ут-Тахрір продовжить свій шлях мирної боротьби доти, поки Аллах не дарує перемогу, адже Він не порушує Своїх обіцянок.


Огляд новин «Ар-Рая»
27.11.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню