До чого приводить прийняття рекомендацій МВФ?

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У парламенту та наступного уряду Тунісу є два варіанти: або скоректувати ціни на паливо, або знайти займи за кордоном.

Про це 22 листопада заявив міністр фінансів Тунісу Ріда Шалгум у ході слухань у Тимчасовому фінансовому комітеті парламенту, який займається вивченням законопроекту про додаткове фінансування на 2019 рік і законопроекту про фінансування на 2020 рік. Тим самими він ставить туніський народ між вогнем залежності від фінансових інститутів і полум’ям високих цін і високої вартості життя.

У зв’язку з цим інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Тунісі випустив прес-реліз, пояснив, що варіанти безсилля і залежності, про які говорив міністр фінансів Тунісу, підтверджують відсутність політичної волі у режиму, його підкорення диктату крупних держав та їх колоніальним інститутам.

У прес-релізі Хізб ут-Тахрір пишеться: «Варіанти безсилля і залежності, про які говорив міністр фінансів, вказують на те, що змінюючи один одного уряди не мають політичної волі і підкоряються зовнішньому диктату. Боргова політика, яка проводиться урядом, занурила країну в океан боргів, що досягли 82,6 млрд. динарів (≈29 млрд. дол.), що складає 71,1% від ВВП. Це підсилило західний контроль над країною та її економічними можливостями. МВФ відвідала Туніс 8–11 жовтня для визначення ступеня прихильності країни крупним реформам і обговорення бюджету, запропонованого урядом. Раніше МВФ вже запропонував уряду поступове підвищення цін на паливо у межах так званого «механічного коректування цін». У 2016 році уряд Тунісу та МВФ уклали угоду про пільгове кредитування, що призвело до росту цін до 24%. Нинішня ситуація попереджає про аналогічний ріст у 2020 році».

Далі у прес-релізі говориться: «Ми неодноразово попереджали змінюючі один одного уряди про наслідки слідування вказівкам МВФ. Ми показували їм протиріччя приймаємих заходів положенням Ісламу та їх руйнівні наслідки для суспільства, економіки і суверенітету країни. Але вони продовжують приклонятись і слідувати інструкціям і смертельним рецептам МВФ, поки на власні очі не побачать плачевні наслідки».

Звертаючись до жителів Тунісу, Хізб ут-Тахрір пише: «Підвищення цін і податків не зупиниться, якщо ви і надалі будете погоджуватись з політикою приречення на голод і зубожіння, яка проводиться державою у відношенні населення. Швидше, ситуація буде погіршуватись, тому що МВФ спричиняє тиск на уряд, бажаючи поглинути решту запасів країни після отримання контролю над природними ресурсами».

На завершення Хізб ут-Тахрір у Тунісі звернувся з закликом: «Благородні мусульмани Тунісу! Ви повинні притягти уряд до відповідальності за політику приниження і підкорення іноземним силам, вважаючи це великим гріхом, який необхідно усунути. Ви повинні направити свій гнів у бік капіталістичної системи і поставити на меті повернення Ісламу на арену життя. Цього можна досягнути лише шляхом встановлення Праведного Халіфату, який втілить Іслам повністю в усіх сферах життя, несучи людям щастя у цьому світі і вдоволення Аллаха у наступному житті».


Огляд новин «Ар-Рая»
04.12.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню