ФСБ Росії знов відзвітувало про арешти членів Хізб ут-Тахрір

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Рано вранці 19 листопада 2019 року у місті Тюмень пройшли масові обшуки і затримання мусульман по звинуваченню у причетності до Хізб ут-Тахрір.

Пізніше суд по клопотанню ФСБ заарештував:

Сайбаталова Марата, Тімканова Аліма, Барієва Руслана, Абдрафікова Даміра, Ідрісова Рафіса, Ташбулатова Айдара, Фоміна Руслана, Махкамова Фарруха, Махмудова Шахбоза і ОсмонкуловаТуратбека.

Сайбаталов Марат був заарештований у місті Казань, куди він вирушив відвідати свою доньку, звідки був доставлений у Тюмень для проведення обшуку у його оселі.

У той же день у Москві був проведений обшук і у квартирі Лукманова Азата, після чого він також був заарештований по звинуваченню у причетності до Хізб ут-Тахрір і доставлений у СІЗО міста Уфа по місцю прописки.

Згідно повідомленню самих же силовиків, при обшуках у мусульман були вилучені книги та інша друкована продукція, а також телефони і комп’ютерна техніка. Проте по російським законам цього досить для звинувачення у терористичній діяльності і позбавлення волі аж до довічного ув’язнення.

Силовики настирливо демонструють свою боротьбу з «тероризмом», і вони постаралися показати масштаб «загрози», повідомивши про те, що обшуки і затримання одночасно проходили у Москві, Казані і Тюмені. Проте міркуючій частині суспільства стає усе більш очевидно, що репресії у відношенні членів Хізб ут-Тахрір не мають ніякого відношення до боротьби з тероризмом, а є прямим наслідком антиісламської політики Росії і використовуються ФСБ для збагачення за рахунок бюджету країни і зміцнення своїх позицій за допомогою безкінечного посилення законодавства.

Більше того, у ЗМІ з кожним днем просочується інформація про реальні злочини самих співробітників ФСБ. Та ж Тюмень надовго запам’яталась бандою із співробітників ФСБ, на рахунку якої десятки вбивств, грабувань та інших тяжких злочинів.

Прийде час, і Всевишній Аллах неодмінно піднесе своїх щирих рабів і принизить справжніх злочинців.

Всевишній Аллах говорить:

بَلۡ نَقۡذِفُ بِٱلۡحَقِّ عَلَى ٱ لۡبَٰطِلِ فَيَدۡمَغُهُۥ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٞۚوَلَكُمُ ٱ لۡوَيۡلُ مِمَّا تَصِفُونَ ١٨

«Ми кидаємо істину у брехню, і та розбивається і зникає. Горе вам за те, що ви приписуєте!» (21:18).


Огляд новин «Ар-Рая»
04.12.2019

 

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню