Саме держава, яка застосовує систему невір’я, віддаляє людей від релігії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У ході 6-го засідання 25–28 листопада 2019 року в Анкарі Управління по справам релігії Туреччини «Diyanet» обговорило нові стратегії діяльності у контексті релігійного розуміння соціокультурних змінень, впливаючих на увесь світ, а також взаємозв’язку релігії з життям та її вплив на концепції майбутнього.

Президент Ердоган взяв участь у заключній програмі засідання, яке завершилось прийняттям документа із 37 пунктів.

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Туреччині прокоментував цю подію: «Саме держава сформувала релігійне розуміння , які відповідає світській системі, після скасування Халіфату у 1924 році і заснування Управління по справам релігії, яке веде свою діяльність без шкоди для .існуючої системи невір’я і без міркувань про її змінення.

Неможливо жити по релігії або захищати її у межах світської системи. У цей час Управління по справам релігії, яке розглядає Іслам лише у площині обрядів поклоніння, розсіює щирі зусилля Умми і веде до марної витрати часу. Сьогодні чітко видні послуги, які воно надає, і «результати», яких воно досягло. Управління по справам релігії повинно розуміти, що головною причиною зіпсованості суспільства є правителі та вчені. Усі мусульмани повинні приступити до радикальних змін — викоренити систему невір’я, щоб відновити ісламський образ життя і встановити Праведний Халіфат. Вони повинні розуміти , що немає іншого способу покласти край процесу громадського розкладання».


Огляд новин «Ар-Рая»
11.12.2019

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню