У Голландії пройшов симпозіум, присвячений річниці відкриття Константинополя, під назвою «Велике минуле і яскраве майбутнє»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

З нагоди річниці завоювання Константинополя, у межах глобальної кампанії і у відповідь на заклик свого аміра Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти,Хізб ут-Тахрір у Нідерландах провів 19 Джумада аль-уля 1441 року хіджри (14.01.2020) в Гаазі ідейно-політичний симпозіум.

Захід був відритий читанням Корану. Потім Мікаіль Хасан розповів про деталі цього благословенного завоювання, про величезні зусилля і геніальне планування, які передували осаді, а також про історію і зміцнення міста, що ускладнювало його відкриття, незважаючи на послідовні кампанії мусульман. Ісламські армії прагнули здійснити благу звістку Посланця Аллаха ﷺ, який сказав:

لَتُفْتَحَنَّ الْقُسْطَنْطِينِيَّةُ فَلَنِعْمَ الْأَمِيرُ أَمِيرُهَا وَلَنِعْمَ الْجَيْشُ ذَلِكَ الْجَيْشُ

«Константинополь неодмінно буде завойований! Який же чудовий той амір і яке ж чудове те військо!» (Ахмад).

Так було угодно Аллаху, щоб цієї честі вшанувався султан Мухаммад аль-Фатіх зі своїм великим військом, змінивши хід історії і полегшивши поширення Ісламу у Східній Європі.

З другою промовою виступив офіційний представник Хізб ут-Тахрір у Нідерландах Окай Пала. Він нагадав про річницю великого завоювання, зазначивши, що в цих подіях мусульмани повинні бачити не лише історичний факт, але й виносити для себе уроки. Згадуючи велике завоювання Константинополя, неможливо пройти повз хадіса Посланця Аллаха ﷺ, який сповіщав про ці події. Поруч з цим ми повинні згадувати восьмисотрічну історію настирливості, рішучості і спроб мусульман відкрити це місто і здійснити обіцянку Посланця Аллаха ﷺ. Звідси видно міцну віру мусульман у слова свого Пророка ﷺ. Коли його ﷺ спитали, яке із двох міст буде відкрито першим, Константинополь чи Рим,він відповів, що Константинополь буде відкритий першим. Це означає, що прийшов час відкрити Рим. Окай Пала нагадав і про інші іще невиконані обіцянки, серед яких встановлення Другого Праведного Халіфату, що стане першим кроком до здійснення решти усіх інших обіцянок Пророка ﷺ.


Огляд новин «Ар-Рая»
22.01.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню