Народ Єгипту і вірні воїни армії відкидають угоду Трампа

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Коментуючи заяву президента США Дональда Трампа про мирний план у межах так званої «Угоди сторіччя», МЗС Єгипту оприлюднив на своєму офіційному сайті наступну заяву:

«Єгипет вважає важливим дивитись на ініціативу американської адміністрації з урахуванням значущості рішення палестинської проблеми таким чином, щоб повністю відновити права палестинського народу за допомогою створення незалежної держави з суверенітетом над окупованими палестинськими територіями, що відповідає міжнародним резолюціям».

МЗС Єгипту закликало «обидві сторони ретельно вивчити американське бачення по досягненню миру, з’ясувати усі його аспекти і відкрити канали діалогу для відновлення переговорів під егідою США».

У зв’язку з цією заявою єгипетської влади інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Єгипті зазначає: «У своїй заяві МЗС Єгипту підкреслило, що палестинська проблема стосується лише народу Палестини, закликаючи «обидві сторони» уважно вивчити угоду Трампа і відкрити канали для діалогу. При цьому у міністерстві знають, що, згідно Шаріату, палестинська проблема стосується усієї Ісламської Умми. Палестина — це ісламська земля, яку євреї окупували за допомогою Заходу і правителів мусульманських країн, і уся Ісламська Умма повинна прагнути звільнити її від зла євреїв і повернути під владу Ісламу».

У заяві також говориться: «Умма не чекає правильних дій від правителів мусульман, арабських чи неарабських, тому що вони — усього лише слуги і агенти, які реалізують те, що їм диктують хазяї з Заходу, вважаючи, що це збереже їх престоли. Умма розраховує на своїх вірних синів в озброєних силах, які не згодні з приниженням і ганьбою, оскільки вони бачать, як режим розбазарює багатства Умми і підкоряє її ворогам, які завдають мусульманам болісні страждання. Армія Єгипту, яка вигнала хрестоносців із аль-Кудса і зупинила монгольський наступ, не може залишатись байдужою при виді того, як найзапекліші вороги віруючих окупували місце піднесення Пророка ﷺ».

Хізб ут-Тахрір звернувся до Умми: «Нехай ця змова проти Умми і Палестини за участю правителів мусульман стане для вірних солдатів армії Єгипту і решти мусульманських армій сильною мотивацією до того, щоб скинути ці режими і створити на їх місці Другий Праведний Халіфат. Так вони повернуть ісламському світу силу і велич, і мусульмани знов займуть положення кращої общини на землі. Надавши допомогу релігії Іслам, вони стануть новими ансарами, і Аллах закарбує їх в історії людства і піднесе у День Суду».

На завершення інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір звернувся з закликом до армії Єгипту: «Дорогі брати в озброєних силах Єгипту! Ви здатні перемогти своїх ворогів. Єврейське утворення і західні країни, які його підтримують, сильні ззовні, але слабкі всередині. У них є сильна зброя, але немає відважних воїнів. Зброя без воїнів нічого не варта порівняно з віруючими, які, хоча і слабкі в озброєнні, але сильні духом. Єврейське утворення слабше, аніж дім павука. Його солдати не устоять на місці, почувши вигук цілої армії муджахідів, які віддають хвалу Аллаху. У воїнів Ісламу є щира і жива віра, яка надає бойової міці і змітає тиранів. Аллах — з вами, а Умма — позаду вас і ніколи не відступить. Вона лише чекає того дня, коли буде піднятий стяг Ісламу, щоб приєднатись до могутньої армії визволителів. У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха».

 


Огляд новин «Ар-Рая»
05.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню