Кушнер: суперечка про те, де вказана столиця в «Угоді сторіччя», не походить від самої Палестини

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Як пише інформаційне агентство «МаанНьюс» від 30 січня 2020 року, «Джаред Кушнер, радник президента США Дональда Трампа, сказав, що суперечка про те, де буде знаходитись столиця згідно «Угоді сторіччя», не походить від самих палестинців, а походить від Йорданії, і це прийнятно».

«У нас є карта, яку ми скоро представимо, щоб усі сторони могли побачити її своїми очима замість довгих пояснень. Ми постарались бути точними, тому що слова можуть бути змінені», — сказав Кушнер у коментарі каналу «Аль-Арабія».

«Кожен може познайомитись з планом на 80 сторінок», — додав Кушнер.

На завершення він зазначив: «Багато років вони боролись і намагались отримати державу; тепер це можливо, тому що пропозиція знаходиться на столі переговорів».

«Ар-Рая»: здається, позиція Палестинської адміністрації щодо оприлюднених деталей угоди Трампа полягає лише у гучних заявах в інформаційному полі. Вона не вийшла із принизливих угод в Осло, які стали основою для усіх попередніх і наступних поступок, включаючи «Угоду сторіччя». Палестинська адміністрація не відкинула міжнародну легітимність і резолюції ООН, які повільно ховають палестинську проблему. Вона вдовольняється лише інформаційним галасом і обманом, говорячи про необхідність визнання Східного аль-Кудса столицею майбутньої держави Палестина.

Ця ганебна позиція на тлі заяви Кушнера показує, що влада Палестини продовжить займатись підготовкою атмосфери до того, щоб через декілька років «Угода сторіччя» стала фактом, який здійснився, як це трапилось з угодами в Осло. А поки що протест Палестинської адміністрації не витікає із прихильності палестинським землям і святиням, а, швидше, цим протестом вона підтверджує свою прихильність рішенню по формулі «Дві держави» і свою згоду жити у мирі поруч з незаконним єврейським утворенням.

 


Огляд новин «Ар-Рая»
05.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню