Арабський міжпарламентський союз закликає до рішення палестинської проблеми на основі резолюцій ООН

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У столиці Йорданії Аммані проходить позачергове засідання Арабського міжпарламентського союзу за участю представників двадцяти арабських держав, які зібрались, щоб обговорити «мирний план» американської адміністрації. Про це пише інформаційне агентство «Al Jazeera» від 8 лютого 2020 року.

Засідання було ініційоване головою Арабського міжпарламентського союзі у спікером парламенту Йорданії Атіфом аль-Тарауне, який охарактеризував американський мирний план як такий, що підриває міжнародні рішення.

У своїй вступній промові аль-Тарауне заявив, що так звана «Угода сторіччя» — це збиток для тих, хто її написав і прийняв чи знайшов в ній якісь права і гідності.

Спікер парламенту Йорданії підкреслив у заяві для преси важливість об’єднання позиції арабських парламентів у неприйнятті будь-якого врегулювання, яке підриває право палестинців, у першу чергу, на створення незалежної держави, на повернення біженців і на гідну компенсацію.

Коментар газет «Ар-Рая»: справжня відмова від «Угоди сторіччя» полягає лише в одному — мобілізації мусульманських армій для викорінення єврейського утворення і очищення благословенної землі від сіоністів. Що стосується протидії «Угоді сторіччя» і заклику до рішення палестинської проблеми на основі резолюцій ООН і міжнародного права, то це означає нехтування проблемою і здачу Палестини євреям. За цим неминуче послідує прийняття і самої «Угоди сторіччя», навіть якщо через деякий час.

 


Огляд новин «Ар-Рая»
12.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню