«Ізраїль» впливає на арабську молодь через соціальні мережі

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У випуску журналу «Аль-Вай» під номером 400–401 приводиться наступна новина:

«Газета «The Washington Post» опублікувала статтю свого кореспондента в «Ізраїлі» Рут Еглаш (Ruth Eglash), яка написала про спроби «Ізраїлю» зблизитись з арабськими країнами, з якими у нього немає офіційних відносин, використовуючи те, що вона назвала «цифровою дипломатією».

У статті говориться, що Лінда Менухін, будучи модератором сторінок міністерства закордонних справ «Ізраїлю» у «Facebook» та інших соціальних мережах, перетворилась у свого роду посла. Як зазначила Менухін, її мета полягає у тому, щоб «показати загальні цінності, які ми розділяємо, і схожість між нами». Газета цитує висловлювання Менухін: «У кінці дня ви дивитесь не на врожай, який збираєте, а на насіння саджаєте. Ми саджаємо насіння, і я упевнена, що вони будуть рости».

Автор доповіді приводить слова міністра закордонних справ «Ізраїлю» Ісраеля Каца: «Це іще один спосіб спілкування з арабським та ісламським світом».

Як зазначається у доповіді, директор Центру імені Моше Даяна по вивченню Близького Сходу і Африки при Тель-Авівському університеті Узі Рабі сказав, що регіон знаходиться у «перехідному етапі», і додав: «Приблизно 60 відсотків населення Близького Сходу молодше 30 років, і вони більш допитливіші, аніж їх батьки, щодо зовнішнього світу … Сьогодні більшість людей знає, що проблема — не в «Ізраїлі».

Рут Еглаш пише, що, уникаючи політики і гострої проблеми триваючої окупації «Ізраїлем» палестинської території, департамент цифрової дипломатії на арабській мові — другій по величині у міністерстві закордонних справ — старається знайомити людей з «ізраїльським» життям і культурою.

У доповіді зазначається, що Менухін разом з групою із десяти людей працює у міністерстві закордонних справ «Ізраїлю» і створює контент на арабській мові для двох сторінок у «Facebook», для аккаунтів у «Twitter» та «Instagram», а також для каналу в «YouTube». Далі підкреслюється, що «у сукупності платформи кожного тижня охоплюють біля 10 мільйонів глядачів і підписчиків з усього регіону, а багато із завантажених відео стають вірусними».

Коментар газети «Ар-Рая»: використовуючи підступні способи, єврейське утворення хоче налагодити відносини і побудувати мир з ісламськими народами, що стає усе більш неможливим, незважаючи навіть на десятиріччя існування принизливих угод, підписаних з деякими мусульманськими правителями, і незважаючи на те, що сьогодні євреї готуються підписати нові угоди з рештою правителів мусульманських країн. Тому мусульманам треба стерегтись усього, що пропонує єврейське утворення, і навіть не відкривати їх Інтернет - сторінки, щоб не увійти у число тих самих «читачі, підписчиків і глядачів».

 


Огляд новин «Ар-Рая»
12.02.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню