2792 протести в Єгипті за 2019 рік викривають розповіді режиму про економіку і справедливість

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Єгипетська громадсько-громадянська організація «Платформа соціальної справедливості» заявила, що їй вдалось зафіксувати у 2019 році 2792 протести, які були перераховані у трьох видах: соціальні, трудові та економічні. Про це пише портал «Аль-Арабі аль-Джадід» 29 лютого 2020 року.

У звіті під назвою «Випробування економічної реформи» організація вказує, що 2430 протестів були розцінені як соціальні, що складає 87% від загального числа, трудові протести розташувались на другому місці: 193 випадки (або 6,91%), а економічні протести зайняли останнє місце :169 випадків, що складає приблизно 6%.

Далі зазначається, що, незважаючи на звіти уряду про процвітання і розвиток, а також багатообіцяючі цифри, існує стан громадського невдоволення, яке проявляється у формі протестів, скарг і демонстрацій, організованих громадянськими вулицями на вулицях Єгипту або у соціальних мережах.

«З причини перекриття усіх шляхів до вираження думки тисячі єгиптян були вимушені виражати свої позиції через Інтернет. Поруч з ростом недовіри до урядових та приватних ЗМІ ми знаходимо, що зсуви у громадській думці часто проявляються в Інтернеті, а не на вулицях», — говориться у звіті.

Звіт, копію якого отримав портал «Аль-Аарабі аль-Джадід», вважає обманом розповіді політиків про ріст економіки і соціальної справедливості, в яких основна увага приділяється окремим макроекономічним показникам. Ці розповіді, як зазначається, використовуються для того, щоб виправдати жорсткі заходи, вимагати проявляти терпіння і вихваляти політичне керівництво, а також придушити незалежну опозицію, альтернативні канали вираження думок, незалежні ЗМІ, політичні партії та інші прояви соціальної активності.

 

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
04.03.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню