Підписавши мирну угоду у Досі, рух «Талібан» потрапив в американську пастку

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

На шляху до припинення афганського джихаду і потрапляння талібів в американську пастку після семиденного режиму припинення вогню, яке закінчилось у п’ятницю, США і «Талібан» підписали у суботу так звану «мирну угоду».

За участю держсекретаря США Майка Помпео, заступника голови «Талібану» по політичним питанням мулли Абдуль Гані Барадара, міністра закордонних справ Катара Мухаммада ібн Абдуррахмана Аль Сані, а також офіційних осіб, зокрема — міністрів закордонних справ Пакистану і Туреччини, на додаток до участі чотирьох міжнародних організацій.

Викриваючи роль своїх агентів у цій політичній перемозі, досягнутої після 18 років військових невдач, Трамп у заяві Білого дому зазначив, що угода з талібами є плодом зусиль тих, хто воював в Афганістані, захищаючи інтереси США. Він зазначив, що угода є важливим кроком у встановленні міцного миру у новому Афганістані, вільному від «Аль-Каїди», «ІДІЛ» та будь-якої іншої «терористично» групи, яка прагне «завдати збитку Вашингтону».

Щоб зміцнити позиції Америки та у зв’язку з підписанням угоди до афганської столиці Кабул прибув міністр оборони США Марк Еспер і генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг для переговорів з президентом Ашрафом Гані.

 


Огляд новин Газета «Ар-Рая»
04.03.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню