Огляд новин газети «Ар-Рая» 18.03.2020

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

Квапимось повідомити вам, що 28 Раджаба 1441 р.х., що відповідає 23 березня 2020 року, у спеціальній передачі на каналі «Аль-Вакіа» буде представлена промова аміра Хізб ут-Тахрір, великого вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, з нагоди 99-ї річниці скасування Халіфату.

Халіфат — кровоточива рана і надія Умми

Незважаючи на те, що Всевишній заборонив мусульманам залишатись без Імама строком більше, аніж на три ночі, вже дев’яносто дев’ять років минуло лет з того часу, як Ісламська Умма залишилась без халіфа, який управляв державою мусульман по Книзі Аллаха і Сунні Його Посланця ﷺ.

Разом з Халіфатом із життя Ісламської Умми зникло правління Ісламу. З миті руйнування Ісламської Держави Умма живе під тягарем рукотворних капіталістичних систем, відносно яких Аллах не ниспослав ніякого доказу. Мусульмани живуть у пітьмі капіталізму, підкоряючись західному колонізатору, який через освітні, медійні та інші системи, поширює свої згубні ідеї і концепції. На жаль, багато синів Ісламської Умми обманулись західною культурою і цивілізацією, послідовали за Заходом, хвалячи його, освячуючи його огидну цивілізацію і наслідуючи його в усьому. Навіть якщо він заходить у нору ящірки, вони слідують за ним, як це пророчив Посланець Аллаха ﷺ.

Халіфат зник, а країни мусульман бути захоплені і спустошені. Колонізатор, піднявши голову, окупував наші країни, почав вбивати наші народи, грабувати наші багатства і можливості. Наші землі перетворились у руїни, де немає ані сил безпеки, ані спокою, ані стабільності. Відсутність Ісламської Держави стала причиною окупації мусульманських країн і осквернення їх святинь, перш за усе, першої кибли — аль-Кудса, захопленої найогиднішими створеннями на землі. Відсутність Халіфату призвела до того, що мусульмани втратили силу, гордість, гідність і лідерство у світі, яке було у руках Умми на протязі більше тисячі років.

Зникнення Халіфату стало головною причиною бідності, безробіття, розпусти і відсталості, які нависли над Ісламською Уммою майже сто років назад. Навіть невиліковні і хронічні захворювання, від яких страждають мусульмани, знайшли б своє зцілення, якби існував Халіфат.

Відсутність Халіфату призвело до того, що керівництв світом захопили жадібні капіталісти, ведучи людство до руйнування і кровопролиття. При відсутності Халіфату індуси, поклонники корів і каміння, почали вбивати мусульман з особливою жорстокістю, влаштовуючи погроми у домах і спалюючи мечеті.

Усі ці лиха, які обрушились на голови мусульман, вказують на правдивість хадісу Посланця Аллаха ﷺ:

إنَّمَا الْإِمَامُ ‏‏جُنَّةٌ ‏‏يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ فَإِنْ أَمَرَ بِتَقْوَى اللَّهِ عَزَّ وَجَلَّ وَعَدَلَ كَانَ لَهُ بِذَلِكَ أَجْرٌ وَإِنْ يَأْمُرْ بِغَيْرِهِ كَانَ عَلَيْهِ مِنْهُ

«Правитель — це щит, за яким б’ються і яким захищаються. Якщо він велить боятись Всемогутнього і Великого Аллаха і дотримується справедливості, за це йому дістанеться нагорода, якщо ж він велить дещо інше, то за це він понесе тягар гріху» (Муслім).

Дорогі мусульмани! Настав час офіцерам ваших армій встати на захист Умми і врятувати її від роздробленості, підкорення і приниженості. Настав час надати нусру партії «Хізб ут-Тахрір», яка вдень і вночі працює над тим, щоб повернути славу Уммі, об’єднавши її у Праведному Халіфаті. Настав час простягнути руку допомоги партії, яка працює над тим, щоб вирвати ісламський світ з-під впливу невірного колонізатора, а потім донести послання Аллаха усім народам світу, щоб врятувати їх від пітьми капіталізму і вивести на світло Ісламу.

Хізб ут-Тахрір/Малайзія організував акцію протесту перед Верховною комісією Індії і закликав армії мусульман до мобілізації, а Умму — до створення Халіфату

Хізб ут-Тахрір у Малайзії 6 березня 2020 року організував мирну демонстрацію перед Верховною комісією Індії у Куала-Лумпурі на знак протесту проти розправи над мусульманами у Нью-Делі.

Нагадаємо, з дозволу та при співпраці з прем’єр-міністром Нарендрой Моді індуїстські екстремісти почали вбивати мусульман, спалювати мечеті, руйнувати дома і знищувати інше майно після того, як мусульмани вийшли на акції протесту проти поправок до Закону про громадянство, прийнятих у 2019 році. Незважаючи на те, що Індія гордо називає себе найбільшою демократичною країною у світі, вона без усілякого сорому прийняла найбільш расистські закони і розкрила намір зробити Індію чисто індуїстською країною, у якій немає мусульман. Моді наважився скоїти цей огидний злочин після того, як його хазяїн Трамп дав йому зелене світло на те, щоб вбивати мусульман під приводом боротьби з «ісламським екстремізмом».

Демонстрація почалась одразу після п’ятничної молитви у мечеті Джаміля Іхсана, яка розташована у 250 метрах від Верховної комісії Індії. По дорозі із мечеті до будівлі Верховної комісії учасники акції скандували «Аллаху акбар!».Професор Абдульхакім Усман, офіційний представник Хізб ут-Тахрір в Малайзії, який очолив марш, закликав армії Малайзії, Пакистану і Бангладеш зокрема, і мусульманських країн — у цілому, об’явити джихад, щоб врятувати мусульман в Індії і звільнити їх від індуїстського режиму. Абдульхакім також закликав усіх мусульман працювати рука об руку з Хізб ут-Тахрір,щоб створити Халіфат, оскільки це єдине рішення і шлях порятунку мусульман в усьому світі на додаток до об’єднання їх під одним керівництвом згідно Ісламу. На завершення професор заявив: «Хізб ут-Тахрір вдень і вночі трудиться в усіх країнах мусульман заради відновлення ісламського образу життя шляхом встановлення Праведного Халіфату, повернення якого передвіщав Посланець Аллаха ﷺ».

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір: «Пекін+25: чи провалився обман гендерної рівності?»

У 2020 році відмічається двадцять п’ята річниця Пекінської декларації і Платформи дій, прийнятої за підсумками четвертої Всесвітньої конференції по положенню жінок, проведеної ООН у вересні 1995 року у Пекіні. Мета декларації полягає у тому, щоб просувати права жінок і покращувати їх життя в усьому світі шляхом досягнення «гендерної рівності» в усіх аспектах: політичному, економічному і соціальному, а також інтегрувати гендерну рівність в усі норми і програми всередині країн, на усіх рівнях суспільства. Декларація схвалювалась на міжнародному рівні як найбільш чітке бачення розширення прав і можливостей жінок і дівчат. Вона була прийнята 189 країнами, включаючи більшість нинішніх режимів у мусульманських країнах, які погодились виконувати усі зобов’язання всередині своїх держав і підтримувати бачення за кордоном.

На протязі багатьох десятиріч «гендерна рівність» вважається міжнародною ознакою прогресивних цивілізацій і міркою того, як країні ставляться до жінок. Багато хто також вважає її беззаперечним засобом розширення прав і можливостей усіх жінок, покращення якості життя і сприяння розвитку націй. Тим не менш, по спливанню двадцяти п’яти років після прийняття Пекінської декларації і Платформи дій, а також встановлення її у якості головного порядку денного, скерованого на сприяння гендерній рівності на міжнародному рівні, політичні, економічні, екологічні і соціальні проблеми, з якими стикаються мусульманські жінки (і навіть жінки у цілому), усе іще ростуть і стають гірше з кожним днем. Обіцянки розширення прав і можливостей і покращення їх життя так і не були виконані.

Жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір запускає міжнародну кампанію під назвою: «Пекін+25: чи повалився обман гендерної рівності?». Кампанія направлена на те,щоб розкрити брехливість наявної картини «гендерної рівності» та її домагань на захист прав жінок і прогресу націй. Поруч з цим буде розкрита унікальна ісламська система принципів, законів і нормативних актів, які раніше застосовувались у Халіфаті. У ході кампанії активісти постараються донести, що Ісламська Держава забезпечить альтернативне бачення статусу жінки, захисту її прав, підвищення рівня життя і досягнення реального прогресу у державі.

Чи врятує Палестину Росія, яка раніше зруйнувала Чечню і Сирію?

Рух «Палестинський ісламський джихад» високо оцінив позицію Росії «Угоді сторіччя». У заяві зазначається, що зустріч генерального секретаря руху Зіяда ан-Нахаля з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і Москві пройшла у позитивному ключі. Раніше делегація руху зустрічалась зі спецпредставником президента РФ по Близькому Сходу і країнам Африки Михайлом Богдановим. Також було заявлено про необхідність відновлення єдності палестинців, щоб протистояти «Угоді сторіччя».

Зі свого боку, інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у Палестині застеріг рухи опору, особливо ісламські, від російського ворога, вказавши, що вони не повинні обманюватись посмішками у Москві чи дружніми прийомами у Кремлі. Було зазначено, що істинне обличчя Росії видно у зруйнованих містах Шаму, розірваних тілах мусульман і послідовних зустрічах з єврейським утворенням. У коментарі також підкреслюється, що будь-яке звернення до ворогів — це нехтування палестинською проблемою, порушення Шаріату і політичне самогубство. У заяві пишеться, що Росія більше решти інших підтримує сіоністське утворення, і, виступаючи проти «Угоди Трампа», вона у той же час вимагає реалізації не менш злочинного проекту «дві держави для двох народів».

Невже групи палестинського опору тепер побачили у проекті «дві держави» рішення і порятунок?! Невже у їх розумінні цей проект менш злочинний, аніж «Угода Трампа»?!

На завершення були приведені слова Аллаха:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ لاَ تَتَّخِذُواْ الْيَهُودَ وَالنَّصَارَى أَوْلِيَاء بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاء بَعْضٍ وَمَن يَتَوَلَّهُم مِّنكُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ إِنَّ اللَّهَ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

«О ті, які увірували! Не вважайте іудеїв і християн своїми помічниками і друзями, оскільки вони допомагають один одному. Якщо ж хтось із вас вважає їх своїми помічниками і друзями, то він сам є одним із них. Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (5:51).

Чи встановлять мусульмани Халіфат до приходу сотої річниці його руйнування?

З приходом місяця Раджаб у 99-у річницю руйнування Халіфату д-р Салахуддін Адада, голова Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір, задається питанням: «Чи встановить Умма Халіфат сьогодні до наступу річниці його руйнування?!».

«Ми, як і раніше, бачимо, що кожен рік Халіфат згадується у різноманітних колах, серед людей, у програмах та у статтях. Халіфат став громадською думкою серед мусульман, і усі вони заклопотані тим, як же він повернеться», — говориться у прес-релізі партії.

Далі доктор пише: «Велич Ісламської Умми залежить від наявності трьох елементів, як ця справа обстоїть з будь-яким народом, а саме: нація, ідеологія і держава. Що стосується нації, то вона існує, повна життєвості і енергії. Ідеологія також є, її деталі роз’яснені, а її застосування вивчено групою осіб, які дорожать Ісламом, і на чолі цієї групи стоїть партія «Хізб ут-Тахрір», яка приготувала усе необхідне для повернення Халіфату. Хізб приготував загальносистемну політичну стратегію, засновану на Шаріаті. Що стосується держави, то вона означає силу, оскільки держава збере воєдино розвіяну енергію ісламських народів і приведе у порядок розкидані можливості, створивши дієву міць».

Чи зрозуміє уряд Тунісу, що МВФ — це єдина причина недугу, а лікування полягає в нормах Ісламу?

Прем’єр-міністр Тунісу Ільяс аль-Фахфах заявив, що у його уряду немає іншого вибору, окрім як співпрацювати з МВФ, враховуючи, що уряд несе відповідальність за виплату заробітних плат робочим і виконання фінансових зобов’язань країни. По це пише портал «Essada» 8 березня 2020 року.

«Ар-Рая»: політика,яка заснована на лихварській економічній допомозі, обтяжливих податкових заходах, підкоренні країни і людей рецептам грабіжницьких міжнародних інститутів — це кровотеча, яку необхідно зупинити і залікувати. Більше того, це відкрите проголошення війни Аллаху і Його Посланцю ﷺ, що неодмінно призведе до розчарування у цьому світі та у Майбутньому. Аллах говорить:

قُلْ إِنَّ الْخَاسِرِينَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنفُسَهُمْ وَأَهْلِيهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَلَا ذَلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ

«Скажи: «Воістину,зазнають збитку ті, які втратять себе і свої родини у День воскресіння. Воістину, це і є явний збиток!» (39:15).

Рішення боргової кризи не досягається шляхом виплати відсоткової ставки, тому що це лихварство (ріба). Увесь цей тягар повинні понести ті, хто брав участь у правлінні, коли закладався фундамент політики підкорення іноземним силам, а погасити борг необхідно із тих грошей, які награбував попередній. Потім треба остаточно припинити політику позичання, а також розробити розумну політику в області сільського господарства, виробництва і експорту, а також добування і експлуатації природних ресурсів країни. Після того  треба розпочинати збирання грошей за використання землі, яку використовує чи здає в оренду держава, до збирання однієї п’ятої частини скарбу (хумсрікяз) і закяту, який призупинений через запровадження світської республіканської системи. При цьому закят повинен витрачатись на вісім категорій людей, згаданих у Священному Корані. Це на додаток до повернення родовищ газу і нафти, віднятих Британією, на користь народу, а саме — таких родовищ, як «Міскар», яке здатне покрити 60% потреб країни, але сьогодні уряд купує власний газ за тверду валюту. Окрім цього, треба облишити вводити людей в оману своїми реформами, на кшталт націоналізації, які позбавляють їх доступу до громадської власності. Усі ці та багато інших положень були скасовані з причини відсутності вади Ісламу. Проте нинішні правителі не соромляться вести розмови про способи мобілізації державних ресурсів!Хоча ми бачимо, що держава з усіма своїми інститутами стала лише інструментом розграбування багатств цієї країни, а правителі — просто свідками цього систематичного грабування. Тому наші економічні проблеми знайдуть своє рішення лише у справедливій державі — Другому Праведному Халіфаті.

Настав час для вірних синів Сирії звільнитись від даджаля Анкари

У місцевості Бабіка, до заходу від Алеппо, після п’ятничної молитви місцеві жителі вийшли на демонстрацію з гаслом «О, члени об’єднання угрупувань! Не будьте помічниками беззаконників». Цією акцією вони хотіли показати, що Умма жива і готова повернути революцію Шаму у своє русло подалі від роздробленості. У ході демонстрації були підняті плакати наступного змісту: «Настав час, щоб люди сказали своє слово і спитали з тих, хто привів революцію до нинішнього стану», «Немає нічого хорошого в об’єднанні, що діє за наказом Туреччини, яка слідує політиці Америки. Наш порятунок — у наших руках, а не у руках наших ворогів», «Усі угрупування об’єднання є співучасниками передачі Асаду третини звільнених територій. Ми не забудемо цей злочин». Один плакат містив послання членам угрупувань: «Встаньте на шлях незгоди з беззаконниками, які створили зрадницьке об’єднання».

Також у місцевості Дейр Хассан, провінція Ідліб, пройшла демонстрація під гаслом «Ми за повернення волі народу і проти гарантів». На одному із піднятих плакатів містилось звернення до жителів Шаму: «Невже нащадки аль-Фатіха і Сулеймана хочуть, щоб Асад, пішовши від відповідальності, продовжував вбивати мусульман?!». Інші містили заклик до відновлення волі революціонерів і виправлення шляху революції, а також вимогу до об’єднання «Хаят Тахрір аш-Шам» звільнити із тюрем тих, хто постраждав за слово істини. Іще один плакат містив заклик до членів об’єднання, щоб вони не були помічниками беззаконників, зазначаючи, що «настав час для вірних синів Сирії звільнитись від даджаля Анкари і відокремитись від керівників об’єднання».

Афганська війна не закінчиться лише з підписанням угод 

Президент США Дональд Трамп провів першу у своєму роді телефонну розмову з одним із найбільш провідних лідерів руху «Талібан» і головним парламентарем муллою Абдуль Гані Барадаром. Про це передається на каналі «Аль-Маядін» 3 березня 2020 року.

Трамп підкреслив, що вони провели «дуже хорошу розмову.

Згідно заяви талібів, Трамп сказав муллі Барадару, що «державний секретар США Майк Помпео скоро прибуде до Кабулу, щоб подолати перепони на шляху міжафганського діалогу».

У заяві також вказується, що «у ході телефонної розмови Трамп сказав муллі,що виведення іноземних військ із Афганістану відповідає інтересам усіх сторін».

Зі свого боку, Абдуль Гані сказав Трампу, що «відносини з Вашингтоном будуть позитивними, якщо США будуть дотримуватись мирної угоди». Трамп під час розмови виразив «щастя говорити з  муллою Барадаром», додавши, що «розуміє прагнення мулли боротись за свою землю».

«Ар-Рая»: після військової поразки в Афганістану у боротьбі з талібами Америка отримала політичну перемогу, і тепер вона буде прикидатись такою, що дотримується умов. Але варто відзначити, що усього лише через декілька днів після підписання мирної угоди — 4 березня — вона порушила умови договору. У цьому контексті заяви сторін можуть привести до широкому розколу і недовірі серед талібів, що надзвичайно ускладнить для їх керівництва рішення проблем у нинішніх хаотичних умовах. Іншим важливим аспектом брудної гри є встановлення перемир’я з американськими окупаційними силами поряд з продовженням війни з афганськими державними силами, що підірве народну підтримку талібів. Прийняття талібами умов угоди призведе до відмови від джихаду і його міжнародних договірних зв’язків з джихадістськими групами. Більше того, ця угода підтверджує потрапляння талібів у пастку під назвою «національна держава», яка буде залежною від нинішнього міжнародного порядку, управляємого Америкою. Муджахіди та інші мусульман Афганістану повинні розуміти усі аспекти брудної американської гри і спричиняти тиск на афганських політиків, впливових лідерів і талібів, щоб ті припинили цю небезпечну гру. Афганська війна не закінчиться лише з підписанням угод, тому що війна в Афганістані — це не внутрішня, а регіональна і глобальна проблема. Ця дилема не буде вирішена доти, поки мусульман не об’єднаються навколо однієї ідеї і не встановлять Другий Праведний Халіфат за методом пророцтва.

Чи наважаться секуляристи висміяти Трампа, як висміюють мусульман?!

Д-р Іяд Кунейбі приводить на своїй сторінці у «Facebook» слова американського президента Трампа: «Для мене велика честь об’явити неділю 15 березня Національним днем молитви. Ми — країна, яка на протязі усієї нашої історії зверталась до Бога за захистом і силою у такі часи. Незалежно від того, де ви знаходитесь, я закликаю вас звернутись до молитви віри. Разом ми легко отримаємо перемогу!».

«Ар-Рая»: коли деякі мусульмани рекомендували молитися Аллаху, щоб Він позбавив людей від коронавірусу, захисники секуляризму одразу ж розв’язали свої гострі язики і бік Ісламу і мусульман, висміюючи щире звернення мусульман до Аллаху з проханням позбавити від лиха їх родини і країни. Чи почуємо ми від тих, хто засліплений Заходом і його секуляризмом, звернення до Трампа, у якому буде сказано: «Твоя держава — світська. Для тебе неприпустимо направляти людей до Бога. Ти повинен дотримуватись відокремлення релігії від держави»?! Чи наважиться хто-небудь із них висміяти Трампа за його заклики до мольби?Звичайно, ні, ми не почуємо цього! Ніхто із них не наважиться зробити цього. Якщо вони спробують висміяти Трампа, то поставлять його у незручне положення. Можливо, вони почнуть шукати його діям виправдання, намагаючись приховати свою ідейну поразку.

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню