В умовах пандемії коронавірусу три мільярди людей не мають вільного доступу до води і санітарії

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

По мірі того, як в усьому світі підсилюються суворі заходи у спробі зупинити поширення нового коронавірусу, на думку експертів ООН, три мільярди людей відчувають нестачу найпростішої зброї з інфекцією, тобто води і санітарії, як про це повідомляється на сайті «Аль-Джазіри».

Семюель Годфрі, співробітник ЮНІСЕФ по водним ресурсам у Південній і Східній Африці, говорить,що деяким не вистачає води, у них немає грошей, щоб купити мило, і вони навіть не усвідомлюють важливість цих простих заходів профілактики.

Зазначається, що особливому ступеню ризику схильні жителі переповнених трущоб і таборів біженців через недоїдання та інші проблеми зі здоров’ям, а також через відсутність належних систем санітарії.

По даним ЮНІСЕФ, у країнах Африки до півдня від Сахари 63 відсотки міських жителів, чи 258 мільйонів людей, не мають доступу до води і санітарії, у а Центральній та Південній Азії 22 відсотки міських жителів, чи 153 мільйони людей, не мають пристосувань для миття рук.

Це те, що провідні держави та їх жадібна капіталістична система принесли людству після десятиріч війн, руйнувань і конфліктів, які дозволяли їм грабувати багатства слабких країн. Вони грабували золото, нафту, кремній, цинк, залізо, кобальт, уран, позбавляючи людей їжі, води і мила. У результаті жителі бідних країн стали легкою здобиччю хвороб, епідемій, голоду і розрухи.

Усе людство постраждало від злочинів і жадібності капіталістів. Тепер же коронавірус уніс останнє фігове листя капіталізму, остаточно виявивши потворність нинішнього світового порядку. Деякі країни умудрились навіть приховувати правду про вірус в політичних і економічних цілях, поки він не поширився у значних масштабах. Інші нехтували прийняттям заходів і закривали очі на попередження експертів, побоюючись економічних і фінансових втрат. Іще одні угледіли у цьому можливість позбутися від літніх і хронічно хворих людей, прикриваючись непереконливими виправданнями, такими як «колективний імунітет». Деякі із них виділили сотні мільярдів доларів, навіть трильйони, не для боротьби з інфекцією і запобігання її поширення, а для підтримки економіки, компаній і бірж, щоб запобігти їх падінню, зосередившись на заощадженнях крупних капіталістів і нехтуючи здоров’ям населення.

Іслам же дивиться на людей з точки зору турботи, а не експлуатації. Ісламська Держава відкривала країни, щоб піклуватись про справи людей по справедливості і давати їм можливість користуватись усіма благами землі, дарованими Аллахом, а не красти і грабувати їх.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
01.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню