Конференція «Пекин+25: чи розсіялась ілюзія рівноправності статей?»

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У суботу 4 квітня 2020 року жіночий відділ Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір провів міжнародну онлайн - конференцію під назвою «Пекин+25: чи розсіялась ілюзія рівноправності статей?».

Конференція стала завершальною частиною тритижневої масштабної кампанії на дану тему. Захід включав в себе виступи жінок-членів Хізб ут-Тахрір із Палестини, Туреччини, Індонезії, Тунісу, Австралії, Лівану і Британії. Транслювалась вона для міжнародної аудиторії на англійській, арабській, турецькій та індонезійській мовах, набравши десятки тисяч переглядів.

Конференція почалась з виступу,присвяченого ідеологічним цілям і сьогоднішньому поширенню фемінізму і гендерної рівності. Доповідач прояснила, що це просто іще один спосіб, який використовується колоніальними капіталістичними країнами, щоб нав’язати свої світські переконання і системи у мусульманських країнах і общинах в усьому світі з метою зберегти своє глобальне панування та інтереси і запобігти підйому Ісламу.

Другий виступ був озаглавлений «Руйнування ілюзій гендерної рівності», і у ньому підкреслювалась поразка політики в області «гендерної рівності», закликаної захищати поширювати права і можливості жінок і покращувати їх життя. Як зазначила доповідач, корінна причина багатьох проблем, з якими жінки стикаються сьогодні, полягає не у гендерній нерівності, а, швидше, у капіталістичних, соціалістичних та інших переконаннях, цінностях і системах, які розроблені людьми в кожній крані світу.

Третій виступ розкрив роль Пекінської декларації і Платформи дій у скасуванні ісламських соціальних можливостей у країнах мусульман, показав механізми та інститути, що використовуються урядами мусульманських кран і міжнародними організаціями для досягнення цієї мети, а також виявив негативні наслідки, які вони спричинили на жінок, на єдність родини і суспільства.

У четвертому, п’ятому і шостому виступах були зазначені недолік і поразки стратегічних цілей Пекінської декларації в області забезпечення освіти для дівчат і жінок, забезпечення економічних прав жінок і захисту жінок в озброєних конфліктах. У той же час доповідачі показали ісламський підхід у забезпеченні цих прав для жінок. Також у цих виступах була виявлена брехня, яка приховується за фразою «розширення прав і можливостей жінок на основі їх зайнятості». Як пояснювалось, це — усього лише інструмент, який використовується капіталістичними державами для експлуатації жінок у підтриманні двигуна своєї економіки, а не для підвищення рівня їх життя.

В останньому виступі під заголовком «Іслам: шлях до істинного розширення прав і можливостей жінок» мова йшла про те, як Іслам і його політична система — Халіфат — втілять правильні ідеї, закони і положення, які дають детальне і правильне уявлення про підвищення статусу жінок у суспільстві включаючи розширення прав і можливостей, підтримку ролі материнства, рішення багатьох політичних, економічних і соціальних проблем, з яким стикаються жінки, як викорінення зубожіння і досягнення процвітання, захист жінок від насильства, експлуатації і несправедливості, надання їм доступу до високоякісної освіти і охороні здоров’я, надання їм можливості грати активну і продуктивну роль у безпечному оточенні і досягнення реального прогресу і розвитку у країні.

Виступ закінчився закликом до мусульманських жінок в усьому світі приєднатись до роботи по створенню держави Халіфат, який стане новим світанком для жінок ісламських країнах, так що вони знов стануть для усього світу зразком реалізації прав і належного обходження, на які заслуговують усі жінки планети.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
15.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню