Відокремлення релігії від життя суперечить будові всесвіту

Огляд новин «Ар-Рая»
Друкарня

У зв’язку з всезагальним страхом і панікою перед смертю і хворобою, викликаних новим коронавірусом, деякі європейські країни уперше дозволили публічний заклик до намазу (азан), хоча раніше це можна було робити лише всередині мечетей без звукопідсилювачів ззовні.

Правда полягає у тому, що ці ініціативи прийшли під видом солідарності, взаємодопомоги і співіснування між різноманітними релігіями, є визнанням неможливості відокремлення релігії від життя. Капіталізм зі своїми рукотворними законами і чисто матеріальними законодавствами виключив духовний аспект, знехтував психологічними і моральними аспектами людини і проігнорував потребу людини у Творці. Європа вдалась до азану і дзвонам, щоб приховати нездатність капіталізму надати адекватні рішення для людей в таких обставинах.

Подібні крики по допомогу означають усвідомлення того, що шукати захисту можна лише у Творця, оскільки лише Він здатен послати людям спокій, почуття захисту і надії на милість. Цей вірус наглядно продемонстрував усім тим, чиї серця усе іще прив’язані до Заходу та його системі, а також тим, хто обмежує релігію постом, закятом, намазом і паломництвом, виключаючи її із решти життя, що незалежно від рівня знань і геніальності, обмеженість людського розуму на тлі змінень і подій, які відбуваються у людському житті,не дозволяє розробити універсальні і комплексні рішення, які підходять для великого періоду часу. Отож, людина повинна підкорятись лише тому, хто не міняє свого рішення, а це Аллах.

 

Огляд новин Газета «Ар-Рая»
15.04.2020

Останній номер газети Ар-Рая арабською
Інтерв'ю з Османом Баххаш про газету «Ар-Рая»
Газета Ар-Рая

Головне меню